Realitky a vaše zkušenosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
11.8.11 10:15
konni píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte převážně pozitivní nebo negativní zkušenosti s realitkami. Co se týče mě, tak už rok prodávám svůj byt a stále se nic neděje. Realitky si jen berou vysoké poplatky za nic a mě byt visí pořád na krku. Raději sníží cenu bytu. Jak jste na tom vy?

holka jak negativní tak pozitivní… když jsme byt kupvoali narazili jsme na jednu severočeskou, naprosto úžasnou RK, supr přístup, žádné problémy.. když jsme se rozhodli byt prodat před rokem uondaní představou,že RK jsou všechny takové jako ta první jsem se upsali PROLUXU… nejhorší možná volba.. od nich příšerný přístup, příšerná komunikace,za rok tu byl jediný zájemce kterého ani neprovedli… no a teď kupujem dům a něco mezi… paní real. makléřka není z nejochotnějších lidí co když bydlíme x km daleko od míste kde dům bydlí, že by nám s nějakou dokumentací vyšla vstříc, že by vůbec něco o domě který prodává věděla.. ale je slušná.. ochotná ne ale aspoň slušná.. no ale toto je o člověku né přímo o té dané společnosti…

tvůj byt se ale nemusí neprodávat kvůli špatné práci RK ale vážně realitní trh stojí kvůli bankovnímu systému, který začal dávat jen 75% hypotéky a kdo nemá našetřeno nekoupí si ani ň … s cenou budeš muset jít asi dolu holka, nebo počkat až se trh třeba pohne ale to může být do konce roku, náhlým zázrakem… nebo tak za let dvacet… pokud se bytu nutně potřebuješ zbavit něco slev… ;) držím palce…

• Citovat
  • Upravit
157
11.8.11 11:31

a proč platíš realitce poplatky za nic? pracovala jsem u jedné realitky a dokud jsme nemovitost neprodaly žádný nárok na provizi jsme neměly. a pokud jsme se s prodávajícím dohodly, že přestaneme nabízet nebo snížíme cenu nebo cokoliv, taky jsme nebraly poplatky. zkus se zeptat jak to funguje v jiné realitce a pořádně si přečti zprostředkovatelskou smlouvu. najdi si raději místní a zavedenou realitku a na všechno se ptej :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
12.8.11 00:15
Nelisa píše:
Nějak nechápu, proč podepisovat realitce exkluzivitu na několik měsíců v případě, že už má kupce. To postrádá logiku.
V podstatě proč vůbec podepisovat exkluzivitu, oni potřebují i tak nabídku nemovitostí, jsou snad realitky, které by odmítly prodej bez podepsané exkluzivity?

Nelis, jo v podstatě tak nějak. Když jim nepodepíšeš exkluzivitu, tak ti přeci nebudou dělat zadarmo inzerát na byt, že? Jsou to lumpové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
12.8.11 10:05

musíš si umět vybrat. pokud podepíšeš smlouvu, ve které se zavážeš, že zaplatíš za inzerci anebo dokonce poplatek, i když neprodaj, tak to je blbost lidí, kteří to podepíšou. vím, že existuje spousta podvodníků, ale jsou i realitky, které neklamou, za exkluzivitu u nich neplatíš, příp. ti provizi naúčtujou až když prodaj. radím na všechno se zeptat a pořádně si pročíst to co podepisuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bend
12.8.11 13:52

Tak to jste narazila na špatnou realitní kancelář. Protože například realitní kancelář RAK CZ si účtuje provizi až po zprostředkování prodeje a navíc ji účtuje kupujícímu a ne prodávajícímu, tedy Vám. Takže si nejdříve zjistěte více informací o poskytovaných službách každé realitní kanceláře. Protože ne každá realitka jedná v duchu férové hry.

• Citovat
  • Upravit
50122
12.8.11 14:11

Mám tu zkušenost, že lepší realitky jsou ty menší. Pokud je to nějaká obrovská realita, tak má i dost komplikovanou smlouvu vč. rozhodčí doložky :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1357
12.8.11 23:26

Tak u nás tehdy šlo o M+M realitky bych řekla, že docela velká, zaběhlá, nicméně si myslím, že to je o lidech ( zaměstnancích)- realitka si prostě nemůže uhlídat, zda tam má zaměstnané lháře. Jinak po nás nechtěli provizi, chtěli nějakou smluvní pokutu v případě, že bychom si byt prodali samy, provizi samozřejmě účtujou kupujícímu. Tak se mi zdá, že se tu zase snaží ze mně udělat idiota ( tu exkluzivitu jsme podepsali vědomně a záměrně jsme jí usmlouvali na pouhá tři měsíce)- byt jsme potřebovali prodat rychle a po tom co nám paní z realitky naslibovala, že má kupce, který se dokonce přišel na byt podívat ( asi to byl stejnej podvodník jako ona), tak proto jsme to podepsali. Že zaměstnanci realitek, jsou bezpáteřní lháři, to je věc jiná. Takže chytrý řeči si nechte dámy laskavě pro někoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50122
13.8.11 00:31
JančaK píše:
Tak u nás tehdy šlo o M+M realitky bych řekla, že docela velká, zaběhlá, nicméně si myslím, že to je o lidech ( zaměstnancích)- realitka si prostě nemůže uhlídat, zda tam má zaměstnané lháře. Jinak po nás nechtěli provizi, chtěli nějakou smluvní pokutu v případě, že bychom si byt prodali samy, provizi samozřejmě účtujou kupujícímu. Tak se mi zdá, že se tu zase snaží ze mně udělat idiota ( tu exkluzivitu jsme podepsali vědomně a záměrně jsme jí usmlouvali na pouhá tři měsíce)- byt jsme potřebovali prodat rychle a po tom co nám paní z realitky naslibovala, že má kupce, který se dokonce přišel na byt podívat ( asi to byl stejnej podvodník jako ona), tak proto jsme to podepsali. Že zaměstnanci realitek, jsou bezpáteřní lháři, to je věc jiná. Takže chytrý řeči si nechte dámy laskavě pro někoho jiného.

To je fakt! S touto realitkou mám taky zkušenosti. Nicméně, když jsem si pána pozvala domů, tak okoukl byt, navrhl cenu a dal mi přečíst smlouvu s tím, že si to mám rozmyslet. Doma jsme to pak probrali a realitce jsme dali vale. Pán mi pak ještě několikrát volal, že byt rychle prodají a budeme mít exkluzivitu atd.atd., i když jsem mu pokaždé řekla, že už jsme na prodeji dohodli s jinou realitkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mirun33
14.8.11 22:18

Kladná zkušenost

Kladná zkušenost
Ahoj konni,
tak já když tady vidím ty názory, tak jsem se taky musela ozvat já třeba musím říct, že jsem si naopak byt prodávala já sama a nikam to nevedlo.Měla jsem ho na bezrealitky.cz a nic. Takže mi svým způsobem nezbývalo nic jiného, než ho do realitky dát. A jako musím říct, že jsem udělala dobře.Klidně jim tady udělám reklamu, je mi to jedno ,protože já jsem fakt byla spokojená a konečně jsem se bytu zbavila a nic nemusela řešit.Sice ěm to taky něco stálo, ale tak jako to je jasný, v dnešní době není nic zadarmo a aspoň mám teď o starost míň. Jo a ta realitka byla tahle Čtvrtá realitní .

• Citovat
  • Upravit
mirun33
14.8.11 22:20
  • Citovat
  • Upravit
157
15.8.11 15:36
JančaK píše:

nejsou to chytrý řeči, ale zkušenosti…zprostředkovatelská smlouva na prodej se dá podepsat i na jediný den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4326
16.8.11 01:12

Bohužel realitek, či makléřů je na trhu spoustu. Člověk musí vědět co od prodeje chce a očekává a hlavně číst to co podepisuje!!!

Taky si najímáme realitky a přístup je opravdu různý. Podle našich zkušeností je exkluzivní smlouva celkem důležitá. Pokud ji realitka nemá může si být v 90% jistá, že jí klient obejde a provize nebude žádná. Bohužel i takto to z té druhé strany chodí.

Další věc je inzerce. V dnešní nelehké době je opravdu důležitá a pokud chcete prodat nemovitost musí o ní být slyšet a vidět všude. To ale stojí nemalé peníze a realitka, která nemá exkluzivitu Vás hodí na s-reality a tím to hasne. Pak se na netu jedna a ta samá nemovitost prodává za 10různých cen…což je teda hrůza.

Takže doporučuji klidně exklusivitu dát, ale rozmyslet si dobu na jak dlouho a hlavně číst smlouvu!!! Taky o výši provize se dá diskutovat, nebát se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.11 19:16
wapik píše:
Bohužel realitek, či makléřů je na trhu spoustu. Člověk musí vědět co od prodeje chce a očekává a hlavně číst to co podepisuje!!!

Taky si najímáme realitky a přístup je opravdu různý. Podle našich zkušeností je exkluzivní smlouva celkem důležitá. Pokud ji realitka nemá může si být v 90% jistá, že jí klient obejde a provize nebude žádná. Bohužel i takto to z té druhé strany chodí.

Další věc je inzerce. V dnešní nelehké době je opravdu důležitá a pokud chcete prodat nemovitost musí o ní být slyšet a vidět všude. To ale stojí nemalé peníze a realitka, která nemá exkluzivitu Vás hodí na s-reality a tím to hasne. Pak se na netu jedna a ta samá nemovitost prodává za 10různých cen…což je teda hrůza.

Takže doporučuji klidně exklusivitu dát, ale rozmyslet si dobu na jak dlouho a hlavně číst smlouvu!!! Taky o výši provize se dá diskutovat, nebát se toho.

ahoj zrovna jednu RK se takto obejít chystám… má s majiteli nem. o kterou mám zájem exkluzivní smlouvu.. nevadí mi zaplacení provize, jen jejich dosavadní neochota, obchodní strategie kterými se mě snažili docpat do neuvěřitelných věci.. proto to chci nyní obejít, vyřídit si s majiteli a vědět, že co se děje, platí, na čem se domluvím s nima je závazné a né, že řeknu RK, že hypotéku vyřizujeme na částku kterou jsme tedy domluvili, podepsali při druhé prohlídce a najednou je z toho částka vyšší, že s tou podepsanou kterou si maklerka zrejme vycucala z prstu majitele rezolutne nesouhlasi a dale a dale… myslim, že za těchto okolností by se dala daná makléřka pro klamání spotřebitele i trestně stíhat ne..

• Citovat
  • Upravit
1
2.11.11 10:12

není RK jako RK - Prolux

dobrý den opravdu záleží na tom jestli se k vám dostaví makléř, který pracuje externě pro RK , nebo je to OSVČ a nebo oblastní referent který je zaměstnancem na HPP, rozdíly jsou markantní a mohu říci že po zkušenostech s makléři kteří toho mají olpravdu hodně jak práci tak reality a nejsou schopni sami všechno kvalitně pokrýt, naproti tomu třeba Prolux mne překvapil jak svou koncepcí prodeje a nabídky , tak samozřejmostí s označením každé nemovitosti, tak i informacemi dostupnými kdykoliv z mého PC s přístupem do jejich systemu a s tím spojeným opravdu rychlým prodejem nemovitosti. Takže pokud dělá obrovskou práci jeden je to úmorné, zdlouhavé , někdy nekonečné . Pokud dělá tutéž práci tým profesionálů, se systemem, obchodním odd., s vlastním právníkem, kde každý má svou určenou úlohu a tuto plní na 100% tak i celkový výsledek může být pouze a jedině 100% ! takže pokud mohu za sebe říci po vlastních zkušenostech doporučuji jednoznačně Prolux , ale záleží opravdu na každém jak se rozhodne, stačí se je objednat a nechat si celý system a spolupráci vysvětlit, trvá to sice skoro hodinu ale NIKAM nespěchají a věnují se vám a vy se pak SAMI rozhodnete jestli je toto to pravé co chcete zkusit, já to zkusil a jsem spokojen !!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.11.11 11:15
Navrátil píše:
dobrý den opravdu záleží na tom jestli se k vám dostaví makléř, který pracuje externě pro RK , nebo je to OSVČ a nebo oblastní referent který je zaměstnancem na HPP, rozdíly jsou markantní a mohu říci že po zkušenostech s makléři kteří toho mají olpravdu hodně jak práci tak reality a nejsou schopni sami všechno kvalitně pokrýt, naproti tomu třeba Prolux mne překvapil jak svou koncepcí prodeje a nabídky , tak samozřejmostí s označením každé nemovitosti, tak i informacemi dostupnými kdykoliv z mého PC s přístupem do jejich systemu a s tím spojeným opravdu rychlým prodejem nemovitosti. Takže pokud dělá obrovskou práci jeden je to úmorné, zdlouhavé , někdy nekonečné . Pokud dělá tutéž práci tým profesionálů, se systemem, obchodním odd., s vlastním právníkem, kde každý má svou určenou úlohu a tuto plní na 100% tak i celkový výsledek může být pouze a jedině 100% ! takže pokud mohu za sebe říci po vlastních zkušenostech doporučuji jednoznačně Prolux , ale záleží opravdu na každém jak se rozhodne, stačí se je objednat a nechat si celý system a spolupráci vysvětlit, trvá to sice skoro hodinu ale NIKAM nespěchají a věnují se vám a vy se pak SAMI rozhodnete jestli je toto to pravé co chcete zkusit, já to zkusil a jsem spokojen !!

nejste takhle náhodou od nich?? já jako bývalá realitní makléřka na HPP (u jiné RK) říkám od nich jen pryč :pocitac: . a co doporučuju? najít realitku místní nejlépe už s několikaletými zkušenostmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí