Realitní makléřka M&M reality - brigádně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Taky jsem si říkala, že by práce v realitce mohla být fajn, že jsem komunikativní, tak by mi to mohlo jít…Nemohlo-nejsem s to denně obvolávat mraky lidí kvůli náběrům nemovitostí, bohužel…po měsíci už jsem nemohla volat pomalu ani chlapovi
,jak jsem z toho byla vystreslá
,takže tohle pro mě není, aspoň vím, že call centrum u mě taky nehrozí ![]()
ale pro lidi, co mají obchodní talent a schopnost vymámit z jalové krávy tele, je to podle mě dobrá celkem příležitost, ti by mohli uspět a vydělat si
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Souhlas. Určitě to není práce pro každého. Kdo nerad komunikuje, asi nemá příliš šancí, i když zakázky lze získávat i jinou formou a u nás máme třeba call centrum, které pomáhá.
Hovory s klienty si nelze brát osobně. Každý máme někdy horší den a tak je na to potřeba nahlížet a mít jistou dávku empatie.
Samozřejmě cílem je dělat vše pro maximální spokojenost, což se dříve nebo později vrátí v tzv. referenčním obchodu, kdy bývalý klienti znovu využijí vašich služeb, nebo Vás i doporučují známým. A jako u každé obchodní činnosti, je to i trochu o štěstí, ale zejména o píli a výdrži. )
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč někdo v realitách uspěje a jiný ne?
Odpověď je velmi jednoduchá. Jde o profesionalitu, tedy o skutečně fundované znalosti z realitního oboru.
Vstupujte-li do obchodu s realitami s iluzí o špičkových výdělcích ideálně okamžitě, nutně se dostaví deziluze…
Pro začínající makléře by neměla být vodítkem výše provize, ale zejména to, jak mu RK v počátcích s jeho podnikáním pomůže. Tedy - jaký mu nabídne systém vzdělávání, odborných školení apod.
Jsou kanceláře, které nováčkům poskytnou půldenní školení, potřesou rukou a řeknou: gratulujeme, teď jsi makléř. Je to sice zadarmo, ale bez efektu. Čili slíbený podíl na provizi třeba 10% má ve výsledku úplně stenou hodnotu jako 30 nebo 80%. základ pro výpočet totiž bude 0.
V realitách je možné podnikat velmi úspěšně a vybudovat si robustní a stabilní byznys. Ovšem to chvíli trvá a jen málo lidí na to má dost trpělivosti.
Což je ovšem dobře, protože trh se přirozeně čistí a dlouhodobě dokáže působit jen opravdový profesionál.
- Citovat
- Upravit
Ruce pryč. Nedoporučuji z vlastní zkušenosti a ze zkušenosti kolegyně se kterou jsme do toho šly. Vstupní poplatky za školení. Dál voláte jejich klienty z jejich systému za svoje peníze, a v neposlední řadě rozhodně nebrat ten jejich fix - protože ho po vás budou chtít vrátit pokud nesplníte nesmyslné podmínky, poměrně náročné, pokud se rozhodnete odejít a pak jste vlastně ve velkém mínusu…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
RK platí makléřům nějaký FIX?
Pracujete na ŽL, jste „podnikatelé“, takže nějaký stesk na to, že začínající makléř volá „za svoje peníze“ mi přijde až veselý…
Makléř se živí telefonem a kdo to myslí vážně, tak má neomezený tarif a je mu jedno, kolik provolá. Tohle platí pro kohokoli, kdo potřebuje hodně telefonovat.
Jako v každé firmě, záleží na konkrétních lidech. I ve špatné firmě jsou dobří lidé a naopak.
Ale, když čtu ty příspěvky, nejvíc negativně tady píší buď anonymové, nebo nováčci s několika příspěvky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vy jste ukecaná baba?
V době o které já mluvím žádný neomezený tarif nebyl, to za prvé a za druhé m&m reality fix dávají, a nejde o nářky…ovšem kdo nezkusil nepochopí, pochopí jen ten kdo zkusí
A je velký rozdíl mezi podnikatelem a podnikatelem, milý pane ![]()
Nevidím ani souvislost daného tématu s vaší ironickou poznámkou o tom, kdo tu píše negativní příspěvky. Nemusí to naprosto vůbec souviset s tím jestli je tu člověk nováček nebo jestli je tu jako anonym. Jestli ovšem už předem předjímáte to, že lidi lžou, nechápu jak s nimi můžete pracovat, Ivane.
Pokud pro firmu pracuji, obvolávám její klientelu, a uzavírám pro firmu obchody, pokud se mi poštěstí, a firma mi za to dá 20% ze zisku a k tomu nějaký fix, a po mém odejití chce zmiňovaný fix nazpět proto, že jsem obchodů uzavřela málo, nepřijde mi to košér. Obvolaní klienti a nabrané nemovitosti zůstávají firmě, čili v budocnu uzavřené obchody někým jiným na mnou nabraných zakázkách firmě zisk přinesou, ať se mnou či beze mne…
Za mně tedy doporučení pro ty, kdo se rozhodují zda zkusit, či nezkusit: ne, nebrat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hlava dubova Moje poznámka není vůbec ironická, byla myšlena tak, jak jsem ji napsal.
A co se týká malého počtu příspěvků- nepředjímám, že ti lidé automaticky lžou. Jen to trochu vypadá, že takové příspěvky mohou být poněkud záměrně „nepřesné“. A netýká se to jen tohoto tématu. Pak to totiž vypadá, že se nějaký nick tady zrodil jen z důvodu jediného příspěvku. Vůbec netrvdím, že to nemůže být pravda. Za mně osobně prostě větší váhu mají příspěvky lidí, kteří tu přispívají déle.
Neomezené tarify jsou k dispozici delší dobu (pár let). Z vašeho příspěvku ovšem nebylo patrno, že by se mělo jednat o situaci třeba před 5 lety. Nikdo vás nenutí volat za vaše peníze klienty firmy. Můžete obvolávat svoje klienty. Ale to je o mnoho složitější (v mém oboru je to stejné), takže by to mělo být veliké plus, že máte kam volat.
Pořád nerozumím, co je ten FIX. Ale předpokládám, že jste ho dostávaly za domluvených podmínek a protože jste ty podmínky nesplnily, tak jste to musely vrátit.
Výši provize tady myslím nemá moc smysl rozebírat. Jednak víte dopředu, kde se pohybujete a kolik za co dostanete (nebo to ve smlouvě nemáte?). Druhak ta provize je výrazně vyšší (volal jsem za své jednomu makléři- včera). Možná ta % neuvádíte zcela přesně, možná se situace za tu dlouhou dobu změnila.
A nakonec: pokud netušíte, co tady na emiminu znamená ukecaná baba, pak je to trochu smutno- veselé…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nemám co bych k tomu dodala, snad jen toliko, že jsem řekla svůj názor k danému tématu, a opakuji, že nedoporučuji. Vtipné, že nevíte co je FIX, ale nechť, je to jedno. Že nevím, co je ukecaná baba, mi až tak vtipné nepřijde, jelikož jsem se tu vyskytla zcela náhodou, jen proto, abych zareagovala na příspěvek, na který jsem zareagovat chtěla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fix nevím, nejsem makléř MM- co dělat.
Ukecaná baba je status závislý na počtu příspěvků.
Někdo má tohle, někdo nováček a zadává to sám systém.
Proto je poměrně veselé (alespoň pro mě), že řešíte zrovna tohle.
EDIT : tak jsem zjišťoval ten FIX a v současné době začínající makléř žádný FIX nedostává. Asi se toho od vašeho působení změnilo víc…
Tím nechci říct, že má každý honem běžet dělat makléře do RK. Jen si myslím, že pokud se někdo o tuto práci bude ucházet (naplno, nebo na brigádu), tak před podpisem smlouvy bude vědět podmínky ohledně odměňování a dalších důležitých věcí.
Jestli se na to bude hodit, nebo ne- to se asi zjistí časem.
Pro vás se to evidentně nehodilo (nic špatného tím nemyslím), někomu to zase může vyhovovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
nováček nekomentuje, svůj názor již řekl, není třeba jej dále komentovat ![]()
Skutečně se to nejmenuje FIX, nýbrž finanční podpora pro začínající makléře
vtipné, nicméně prašť jako uhoď - http://www.mmreality.cz/cs/kariera/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu to není čestná RK...
Dobrý den,
já jsem měla nastupovat teď, zítra jsem měla jít na školení, ale rozmyslela jsem si to, protože nebudu někomu cpát peníze a ještě za své telefonovat. Oni vám až po měsíci nabídnou jejich paušál, za který musíte platit kolem 360,–, potom 500,– za kancelář, atd. Takže na vás vybafnou z ničeho nic, že jediná platba je za školení 1.500,– s tím, že 300,– musíte zaplatit ihned. Šla jsem ven za manželem poradit se a jemu se to nelíbilo. Prý, pokud sháním práci, logicky si potřebuji vydělat a ne platit za to, že se musím opravdu otáčet.
No zaplatila jsem to a nyní mi to nechtějí vrátit, že mi prý dali materiál. Dali mi mnou podepsaný formulář, že jsem zaplatila 300,– a info o školení, jako datum, a kde to bude.
Tak takhle tato RK vydělává. Kamarádka mě varovala. Je makléřkou v Brně a říkala mi, že tahle RK připravila jednu paní o peníze i dům, tu to málem zabilo tu paní.
Varování pro všechny, kdo to i přesto budete chtít zkusit, protože oni umí nalákat, nechoďte do toho. Raději si najděte brigádu, kde si můžete vydělávat týdně a mnohem víc a máte to jisté.
A vzkaz pro RK mm reality - jste obyčejní sprostí vyděrači, kteří když už nemají prodeje, tak taháte peníze z lidí, kteří je potřebují. Dáma co sedí na personálním si myslí, že když mi vypráví jak úžasná firma to je, že s přiblblým zeleným nesmyslem na krku můžu do jakékoli kanceláře v mm reality, že si sednu na zadek. To je snad to nejmenší. Takže vám přeji, aby všichni odmítali pracovat pro vás, a aby vás hlavně nechtěli zákazníci. Je mi z lidí, jako jste vy, neskutečně zle…!!!
- Citovat
- Upravit