Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
vyznáte se někdo v řeči těla? Konkrétně by mě zajímalo, co znamená, když s Vámi hovoří muž a během rozhovoru si sepnutýma rukama zezadu jako by podpírá hlavu nebo si upravuje vlasy? Díky moc
Připomíná to gesto, kdy si na židli zákonis hlavu a sepnes ruce za ni. To znamená, že dotyčný teď nehodlá nic dělat, neb má jasně hotovo. Taky třeba značí konec jednání, kdy tě už neposlouchá soustředěne a tímhle dává najevo, že pro něj to podstatné už skončilo, a teď už jen 'odpočívá '. Co popisuješ ty, je tak trochu podobný. Možná má pocit, že s tebou ho nečeká žádná práce, tak netřeba se více soustředit. A zabývá se víc sebou. No a nebo to viděl někde ve filmu a přijde mu to frajersky. ![]()
@kdochcekam píše:
Já nesnáším, když s někým mluvím přes svůj stůl a on se o něj opře rukama a nakloní se a mluví na mě a dejchá… To znamená co?
Ze doufa, ze te zabije smrad z jeho huby ![]()
@Cassy25 nejsem odborník, ale přijde mi, že ho to nebaví…a jen ze „zdvořilosti“ se nesebere a nejde pryč…
Určitě to neznamená snahu o ukončení rozhovoru, to naopak se člověk zavírá gestama, ne otevérá, což toto, co popisuješ, je otevření se. Zároveň je to povýšenecký gesto, ale nemusí být myšleno pejorativně. Dominuje, snaží se převzít situaci do svých rukou, nebo se už cítí, že ji tam má. Cítí se sebevědomě, nad věcí, ale je v tom taky určitej zájem a bavení se, neni mu to nepříjemný.