Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky nemáte některá recept na vánoční perníčky? Něco co sami pečete a je to zaručeně dobré ![]()
Mrkni na toprecepty cz, jsou tam dle hodnocení a zkušeností, určo vybereš ![]()
Zrovna na něj teď koukám anych věděla co na ně koupit ![]()
650g hl. mouky
250g práškového cukru
250g ztuženého tuku (rozehřát)
1/2 lžíce koření do perníku
3/4 lžíce mleté skořice
15g jedlé sody
4 celé vejce
130g medu
péct 150st, asi 10 minut
dělám je už roky a mám je měkoučké a nemusí se dlouho nechat odležet ![]()
jen je jich strašně moc takže většinou dělám poloviční dávku a i tak je jich hromada ![]()
Roky dělám ty od Metelky odsud z eMimina. Lepší jsem nejedla.
Já dělám tyhle, protože nějak nemám morálku péct od listopadu, aby změkly ![]()
Zde
Já mám skvělej recept na perníčky, co jsou hned měkký (y), z hlavy ho nevím, ale kdyžtak dodám večer. Já perníčky jinak dost nesnáším, ale tyhle jsou ohromně luxusní.
Jen teda letos sem experimentovala - s hysterickým dítkem v zádech jsem zaměňovala ingredience podle toho, co sem měla doma (jojo, dítě chtělo prostě péct a chtělo a protože jsem mu to slíbila, než jsem zkoukla spíž, tak sem trochu nahrazovala ala Babica
(máslo místo tuku a kypř. prášek místo sody) perníčky jsou výborné, ale tentokrát tvrdší
takže šup s nimi do krabice s rozkrojeným jablkem.
Koupím směs na perník o vitany, na zadní straně je recept jak změnit přísady a udělat z něj perníčky. Jsou naprosto perfektní a hned měkký:-)
500 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, 180 g medu, 100 g másla, 2 vejce, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky koření do perníku, 1 lžička jedlé sody. Necháme v lednici odpočinout. Pečeme při 170 st. asi 8-10 min. Horké potíráme rozšlehaným bílkem, krásně se pak lesknou.
No taky mám recept na jedny co jsou hned jedlý a výborný, ale je to pracnější a lepivý. 500g žitné chlebové mouky, 350g cukru, 50g másla, 3 vejce, 1/2 sáčku perníkového koření (musí být Vitana, jiný není úplně ono), lžička sody, 2 lžíce medu
nejdřív 100g cukru spálíme až je jako černá káva, zalijeme 100ml vody a rozpustíme, necháme vychladnout. V míse umícháme 250g cukru, vejce, máslo, koření, med, sodu, přidáme vychladlý cukr a mouku. Vypracujeme těsto, často je potřeba mouku trochu přidat. Je dobrý dát na hodinku do lednice, pak vyválet plát cca 0,5cm, perníčky dávat na plech hodně od sebe, dost se nafouknou, potřít vejcem a péct na 200 °C a vytáhnout hned jak se do nich neboří prst. Aby byly úplně krásný, tak potřít vejcem ještě i po vytažení z trouby.
Tady tyto perníčky jsou hned měkké ![]()
140 g moučkového cukru
50 g másla
400 g hladké mouky
2 lžíce medu
1 lžíce jedlé sody
1 lžíce perníkového koření
2 vejce
bílek na potření horkých perníčků, aby se leskly
Děkuju mockrát už se těším, až to zítra vyzkouším:)snad se povede:D a co pečete vy?