Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Jasy19 ještě teda pokud jste byla na fyzio před měsícem, je možné, že to ještě nemáte správně zafixované? Tělo se rádo vrací do původního stavu, na který bylo zvyklé a než se to prebuduje…
@papousek.anebo píše: Více
Děkuji moc za odpověď ![]()
No to hořké mám ráno na horním patře, není to v krku, ani v puse, ale nahoře. Mě by nenapadlo, že je to z refluxu, ale vygooglila jsem, že se lidi ptali na tohle (po ránu hnědé sliny) a lékaři jim odepisovali, že to je gastro reflux. Nebyla jsem na hadičce. Doktor mi předepsal IPP s tím, že jestli nezaberou tak mě pošle. No díky Bohu zabraly, ale musím dodržovat dietu. Jinak žaludek mě nikdy nebolel jen pálila žáha od záři a když přešla a vrátila jsem se ke smaženému, ostrému atd tak už jsem ciltila zánět jícnu
(citlivost při polykalní), ale vždy s nasazenou dietou přestalo. Moc děkuji, že jste mi to tak rozepsala. A omlouvalm, že se tak rozepisuji. Jinak alergie mám právě. A ještě k tomu cvičení fyz-jicen, za jak dlouho člověk pocití, že to pomáhá?
Prebudovani stereotypů, pokud to skutečně děláte kvalitně (proto říkám pod dozorem) trvá u dospělého cca 3mesuce až půl roku. Já takhle bojovala s navykem špatného zapojení palce u nohy po postcovidove zánětu - měla jsem kolegyni ke které jsem 1× za měsíc zašla plus jsem na tom hodně pracovala sama. Půl roku práce (návyk se tvořil asi 2 roky:))
@Jasy19 jinak pokud jste nebyla na gastroskopii (dá se i transnasalne takže se to dá, přežít
a máte hnědé sliny, možná by nebylo špatné na ni jít a vyloučit poškození stěny žaludku nebo jícnu… Pak bude třeba původ tě hnědé jasnější. Patro mi teda připadá spíš z nosu/nosohltanu, může být i něco tam takže Orl. No alergie mohou dělat zvýšenou krvacivost z prekrvenych sliznic… Pro reflux hovoří to podráždění jícnu, ale ty hnědé sliny k tomu patřit nemusí. Souběh více věcí je běžnej…drzim palce, když tk pište klidně do sz ať vám to tu nečte každý 🌻 🍀
@papousek.anebo prave hledam fyzio, kde bych mohla resit branicni kylu, mam reflux. Poradite mista v Praze, prip. okoli?
@Eliška dobrý den, profík je dr. Bitnar (fyzio z Kladna), toho doporučuji. Asi bude hodně vytížen. Tipuji i Daniel Sobotka, ale mám možná staré info. Ostatní kolegové nevím, jak pracují, ale bude jich tu dost… Stačí vyhledat visceralni terapie reflux, deka to určitě i centrum prof. Koláře, kde bude celkem komplexní péče i ve spolupráci s internistou. Já dělám viscerálku též, ale teď čekáme mimčo, nemohu Vám slíbit, jak dlouho budu k dispo. Pokud byste měla zájem, napište do sz. mohu na Vás aspoň kouknout, než se někam dostanete, ale k dlouhodobé spolupráci spíš zkuste někoho jiného.:) držím palce 🍀
@papousek.anebo píše: Více
Dekuji moc, no vcera jak jste mi psala o alergii tak jsem si dala Zodac a sprej na alergie nosni a rano zadne horke hnede sliny na patre nebyly diky Bohu, je pravda, ze mam dlouho polypy nosni z alergie, tak nevim bud to byva alergii a nebo tim, ze jsem misto vecere snedla jen vlockovou kasi na vode s bananem (je to pry dobre na reflux). Kazdopadne to tak ted budu delat i ten Zodac
takze moc dekuji za tip, me by to nenapadlo.
A taky diky moc za vsechny informace taky kdyz pojedu do CR tak urcite bych chtela znova zajit na fyzio takze do Kladna ![]()
@papousek.anebo dekuju moc, Kladno na castejsi navstevu je pro me z ruky, snad najdu v Praze ![]()
Nicmene donedavna jsem vubec nevedela, ze fyzioterapie muze s refluxem pomoct. Na gastru to nikdy nikdo nezminil.
@Eliška je to relativně „nová věc“… mrkněte na diplomové práce P. Bitnara. Ten už je PhDr:) případně v zahraničí je známý Barral. Mezioborová spolupráce ještě holt není tak dokonalá… Mnoho lidí vlastně ani pořádně neví, k čemu je fyzioterapeut, někteří nás mají za maséry a jiní za jeřáby… ![]()