Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, moje mala ma reflux.
Vim, ze to neni nic hrozneho, ale neprijemne je to urcite. Hlavne v tom, ze moc nespime a hodne placeme. Chtela jsem se vas zeptat, jestli mam nejak upravit stravu (zatim dodrzuju jen klasickou dietu pri kojeni-vyvarovat se korenych jidel a nadymavych-jinak jime vse), kdy to prejde a co muzu delat krome casteho rihani a zvysene polohy. Diky moc za rady ![]()
Mufko - ja stará je malá? Ten reflux Vám někdo přímo diagnostikoval, nebo na to usuzuješ z chování?
Mala ma mesic. Priznaky jsem popisovala do telefonu jedne porodni asistence z Laktacni ligy a ta mi rekla, ze je to reflux…no a pak jsem o tom cetla na netu a ty priznaky jsou shodne: takove chrchlani, chrapani,kdyz je po rihnuti v postylce, caste blinkani, vidim, jak se ji to mlicko vraci a jak se pak tvari kysele…tak jsem to z toho usoudila. Prdiky ji moc netrapi, protoze uz si umi hezky prdnout a stolici mame dost casto.
Ahoj.Naše Emička měla jako miminko silný reflux.Měla podloženou matračku polštářem a knížkou.Trochu to pomohlo.Ale i tak.Jakmile si ublinkla,mohla jsem kojit znova.Měla ty samé příznaky-chrchlání,chrápání,bolení.Uspávala jsem ji po kojení ve vzpřímené poloze,někdy spávala v autosedačce.To se ale moc nedoporučuje k vůli zádíčkům
Tenkrát jsem se ptala doktorky na přípravek Nutriton-vláknina ze svatojánského chleba,zahušťuje MM,brání refluxu.Je volně prodejný.Naše doktorka říkala,že by ho doporučila jen dítěti,které díky refluxu nepříbývá pořádně na váze.Protože je to vláknina,tlačí v bříšku a u citlivých dětí může způsobit bolení.Zkus se třeba poradit s dr.,jestli by Ti to doporučila.
Emičce se reflux zmírnil až v půlroce,kdy začala dostávat první nemléčné příkrmy.Úplně se ho zbavila až někdy kolem 9 měsíců.
Dobrý den, náhodou jsem se dostal na tuto diskusi. Jsme výrobci polohovacích klínů + kojícího polštáře. Právě klíny řeší problém refluxu, tj. miminko by mělo ležet ve zvýšené poloze. První klín má úhel sklonu 15 stupňů. Pokud úhel sklonu nestačí, dá se přidat druhý klín, který zvýší úhel sklonu až na 30 stupňů. V této poloze by již nemělo docházet k ublinkávání a není potřeba zahušťovat stravu. Můžete nás kontaktovat na mail. Svítek
Ahoj, naše malá má taky diagnostikovanej reflux. U nás bohužel nezabralo nic, zvýšená poloha ani nutriton. Jelikož malá nepřibírala, tak jsem musela začít večer dokrmovat UM, ale to zvracela taky. Jediné co pomohlo byl Zantac, ale není to proti zvracení, jen to zmírní kyselost žaludku, takže malá už nepláče, ale zvrací pořád. Musíme vydržet, většinou se to začne lepšit při zavádění příkrmů.
Derido psala jsem ještě jako anonymní o zkušenosti s nutritonem, nechci děsit, ale Štěpa má dnes půl roku a zvrací i příkrmy. Ono je to možná částečně i tím, že je to pěkný éro a jak sebou pořád hází, tak si mačká bříško, včera vyhodil i kaši, ale odstříkaný mléko s nutritonem udrží
.
Ahojky..naš malá měla a asi ještě trochu má reflux: od malička dost pláčeme..první tři měsíce byli co se týká pláče a zvracení šílené. Máme podloženou matraci v postýlce..pořád, během kojení jsme museli několikrát krkat..třeba i hodinu po kojo..a doposud kojíme na několik etap.. po kojení musíme dlouho nosit.. zvykni si na časté praní a převlíkání..Nutriton nám moc nepomohl..maximálně zahustil stoličku,ale zvracela ho taky.. zahustovala jsem ji pokaždé MM,ale pak jsem to vzdala.. když kojíš, tak jí koj tak aby měla hlavičku nahoře a nožky níž..zvracení se zmírnilo po 3mesíci,ale zvracíme pořád..
jsme se trošku rozepsala,tak snad jsem trošku pomohla.. alespoň víš, že v tom nejsi sama:)
mimísci chudinky pláčou, protože je z toho pálí žáhá..znám to z těhu..je to hnus..
Dobry den, mam temer 3 leteho syna, ktery uz mi temer 2 mesice chrapti.bral vsechny mozne sirupy vcetne antibiotik a stale nic nezabira a rak mu dr. diagnostikovala reflux zaludku. pritom zadne zvraceni ani krkani ani nic podobneho.chut k jidlu vyborna. nikdy zadne problemy tohoto typu.ma prosim nekdo takoveto zkusenosti a hlavne jake vysetreni musi tak male dite podstoupi, aby byla jistota?dr.nam zatim predepsala Helicid. Dekuji