Reflux u 4měsíční holčičky

Anonymní
18.10.14 14:51

Reflux u 4.mesicni holčičky rady tipy:-)

Zdravím maminky s dětma s refluxem, v podstate nemam uplne dotaz, spis jsem chtěla vědet zda tu jste, jak to řešíte a jestli vůbec? Pro mě třeba byl reflux asi jediná věc, kterou jsem neznala (a to jsem myslela, ze jsem nastudovala vse:-D) a ze zacatku to pro me byla hrůza mala na MM nepribirala az i hubla..klasicky rezimovy opatření znám a děláme, tak spis sem myslela nějaký „tajný“ triky ;) jestli neco takového vubec je? :) uz mame 4. mesice ale mala je po ockovani tak cekam par dni a najedeme na prikrmy, tak snad ️i ty pomůžou! Tak kdy přestala blinkat zlaticka Vam? Jo a vlastne jeden konkrétní dotaz mam, jak dlouho po jidle držíte mimca rovne? Ja pokaždé min 25min spis ale dyl 30-40 a uz mi to nekdy leze krkem a malou uz to taky moc neba 8) tak blití zdar :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25179
18.10.14 15:09

Mě blily obě obloukama, nechápala jsem jak mohli tolik přibírat. Ale asi neměli klasický reflux…
První z toho vyrostla asi v 7 měsících = asi měsíc na příkrmech. Druhá ublinkávala dýl, hlanvě po kojení. Asi tak do 9.měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
18.10.14 15:17

Muj maly ma reflux asi tyden a nekdy je to masakr. Ale neresim, jen je vyssi spotreba obleceni. Naseho i jeho :D ma 8tydnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.14 15:20

Moje je od 2.mesicu na um nutrilonu AR - to tedy výrazně pomohlo a zacala konecne přibývat! Pred tim kdyz jsem kojila plne to litalo porad a moc, byli jsme i v nemocnici, pry mam „hraniční“ množství mléka?! A to sem delala psi kusy..tam nam aspon vyloučili polysterozu (myslim ze se to tak jmenuje) ta se resi operativně a reflux v podstate potvrzeny nemame ani to moc nejde u tak malého mimca, jen klinicky dle příznaků..a ph metrii ji nechci nechat delat..prijde mi to zbytečně..to ar nam moooc pomohlo, jeste tak dva tydny zpet jsem ji mela prakticky nonstop na ruce ale uz je to fajn uz ji pokládám i na zem narovno..i kočárek uz zacina tolerovat :lol: akorat to držení po krmeni..jak dlouho jsi je držela po jidle? Jinak diky :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.14 15:22

@Halibar no me malá blindila uz v Porodce takze ja aspon neznám „neblici“ obdobi :mrgreen: tak preju pevný nervy, ja ze zacatku byla uplne hotova..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.14 15:23

@Halibar ted sem si vsimla, ze si psala ze neresis- tim lip pro vas oba 8) ja resila asi az moc :zed:

• Citovat
  • Upravit
2133
18.10.14 15:49

Nejhorší věc na světě. Pokud ještě „jenom“ blindí a jinak je v pohodě tak to je otrava, ale jde to. Ale naší malé, se mlíko vracelo jenom do krku, klokotalo jí to tam a pálela ji z toho žáha a bolel jícen. NESKUTEČNÝ ŘEV 24 HODIN DENNĚ!!! Šílený!!! Měli sme na to sirup, ten to malinko zmírnil. Nespala! Ječela doma, venku, ve dne v noci! Lidi na mě koukali. A pomoct nešlo. Držela sem ji min. 30 minut, ale at sem držela i dýl nebo míň, nemělo to na to moc vliv. Jí se to vracelo v jakékoliv poloze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6590
18.10.14 16:50

No malý přibírá rychlostí blesku, nemá žádné jiné problémy (dle doktora), tak jsem usoudila, že je to ok :) každá mamča řeší něco, mi v porodce nikdo neřekl, že musím nechat odříhnout. A věř nebo ne, nevěděla jsem, že se to musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
18.10.14 18:54

Já dávala obě po kojení na bříško - zvláštní, ale krásně si brkly, vyhodily přebytky a bylo jim hej. Měla jsem zásobu látkovek, že budu látkovat a nakonec jsem je tak tak stačila prát poblinkané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.14 19:41

@jayjayka tak to je mi lito :,(..to mala „jenom“ blindi. Vim ze jsou na tom některý miminka mnohem hur..doufam ze uz je Vam lip?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.14 19:46

@Halibar tak to je sikula :) vim ze plno miminek ma reflux a stejne krasne pribiraji..me mala zacala hubnout a neprospívala..a pak jsem zacala dokrmovat uz to trochu pomohlo na reflux a mala zacala pribirat az sme byly na um a mazec blinkani lepsi asi o milion procent, blindi porad ale mnohem min a hlavne krasne zacla pribirat a byla i mnohem spokojenější..takze za nas zlatý um, myslim ze me to i zachránilo taky, pac uz z toho byla na palici, kdyz mi doktorka rekla, ze malou v podstate „trápim“ hlady… :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
18.10.14 19:48

Tak ja ji v podstate mam taky na brisku, leží mi na mem brisku vzdycky akorat trochu vys..a latkovky jsou vtipné, ja během prvního tydne poslala tetu do obchodu pro plínky 4× :lol:

• Citovat
  • Upravit
603
18.10.14 20:02

Ahoj, asi te moc nepotesim, ale maly blinkal az do 15.mesicu. Ma/mel potvrzeny reflux z ultrazvuku, a hodne velky. Pomohlo trochu AR mleko, Gastrotuss baby sirup - volne prodejny, zvysena postylka az do doby, kdy se zacal ve spanku vrtet a cestovat a meli jsme az do roku monitor dechu. Po jidle jsem ho drzela max par minut, zkousela jsem i dyl, ale stejne to z nej vyletelo. Klid mame vlastne az ted, i kdyz Gastrotuss na noc davam porad, obcas mu smrdi z pusinky zaludecni stavy, tak asi jeste uplne v pohode to nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
18.10.14 20:06

Holky, my si to se starším také parádně užili, bral od 8 měsíců do roka a půl helicid, přešlo ho to až kolem 2 let. Strašně špatně spal, protože i když potom už vysloveně neblinkal, jakmile se položil, okamžitě se mu vracely šťávy. A ne jen 1× po položení, ale víckrát v rzných intervalech. Takže naspával po 5 - 10 minutách.

Tip, co se mi osvědčil asi nejvíc - neodříhávat. Kupodivu. Jak si odříhnul, nějak se mu vše pohlo a už to jelo…
Jinak spal na boku - zůstal tak spát i sám min. do těch 2 let. Laktační poradkyně mi říkala, že je to typické. Naproti tomu nakloněná rovina v postýlce moc nepomáhala (měl ji už od porodnice) a brzy začal sjíždět k nohám postele, tak jsem se na to vybodla. A bylo to stejné.
Vpodstatě celý den byl v poloze na tygříka na ruce. I tak spal. Později v polosedu u mě na klíně.
Vždy jsem přebalovala před kojením a u přebalování jsem nezvedala nohy, ale rukou nadzvedla celá záda. Na polohu nošení na klokánka nebo jakékoli přitažení nožiček k tělu jsem mohla zapomenout.

Jinak chci doporučit - opatrně s příkrmy, může to být problém, tak nenutit, stejně s tím nic neuděláte. :zed: Jedl mi pak dobře bílou neochucenou Hollandii. To mu asi dělalo dobře.

Byl to záhul, hlavně to spaní a jídlo, s tím má problémy dodnes. Po tom, co jsme prožili bych už rozhodně nenutila…

Držte se!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.14 20:07

@Křováček hm tak to je docela dlouho…no co holt, jestli to tak bude, nejak to zvládnout budu muset :roll: hlavne ze to nevadi ty moji princezně, nebo aspon mame ten pocit ze je ji to sumak, kolikrat hodi savli a chechta se :mrgreen: ja si teda tajné doufam ze az najedeme poradne na prikrmy, ze to bude lepsi…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure