Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím ženy:)Jdu si pro radu.Syn dostal od Ježíška prostorovou hru grand prix(cars),koupenou v tescu v Jihlavě. Bohužel po rozdělání, musíme jet reklamovat, dva díly plochy jsou stejné, takže nejde ani sestavit, ani hrát. Problém je, že nemůžu najít účtenku. Byt vím, že jsem jí tu měla, ted jí najít nemůžu. Myslíte že mi to uznají? Brala jsem ten nákup přes tesco club card, tak tam by to mělo být vidět ne? Nebo máme smůlu?:(Mně to hrozně mrzí kvůli němu, takže pokud by nám to nevzali museli bysme koupit druhou a modlit se, aby ta byla v pořádku:(
Zkusit to můžete, zkuste popřemýšlet, zda jste nákup neplatili kartou, to by pak neměl být s reklamací problém
Ale jo, jde to. Kamarádka v tesku opakovaně reklamovala, i bez účtenky. A v pohodě.
@Crystal87 neplatili jste kartou? jinak ano, na club card jdou nákupy dohledat, je to jen otázka jejich ochoty a neochoty ![]()
Reklamovat bez uctenky lze, ale samo ti reknou, ze nejde, aby nemeli praci navic.
Tak krystal jsem napsala jak na to pokud nemá učet do SZ jde to a nikdy s tím nikde nedělali problém. Je to jednoduché.
@Mandlička píše:
Tak krystal jsem napsala jak na to pokud nemá učet do SZ jde to a nikdy s tím nikde nedělali problém. Je to jednoduché.
@Mandlička píše:
A proč to nenapíšeš sem? ![]()
@Melody 4 píše:
A proč to nenapíšeš sem?
Protože to je tajné, jen pro vyvolené ![]()
Je to jednoduché koupit jí znovu a prohlédnou zda je v pořádku a pak na nový učet vrátit tu starou a chtít peníze zpět. Pak, ale nebude možnost vrecet tu novou.
my to tak někdy děláme něco koupíme a pak je to třeba za 14 dní levnější v akci. tak to koupíme v akci a vrátíme na starý učet a máme do kapsy třeba i 500 kč.
V ikei a podobně to jde v pohodě nyní je to tam trošku jiné.
Nové zboží mám zabalené a vracím to na starý učet.
Naposledy v lídlu. Všude to jde vrátit do určité dobyi 6 týdnů a podobně.
Koupili jsme hrnec v Ikei za 399 kč a pak byla akce za 99 ten stejný hrnec. Cena 99 platila od pádku do neděle tak jsme to tam šli takto udělat vrátit za 399 a hned koupit za 99 protože už na prodejně nebyli takže 300 kč je dost velký rozdíl. Hold využívám toho co kdo nabízí a za rok je to slušná uspořená částka.
@blecha72 píše:
Protože to je tajné, jen pro vyvolené
Jo tak to jo
![]()
Tak tohle je spis zneuzivani zakona na ochranu spotrebitelu
![]()
@Anonymní píše:
Je to jednoduché koupit jí znovu a prohlédnou zda je v pořádku a pak na nový učet vrátit tu starou a chtít peníze zpět. Pak, ale nebude možnost vrecet tu novou.
my to tak někdy děláme něco koupíme a pak je to třeba za 14 dní levnější v akci. tak to koupíme v akci a vrátíme na starý učet a máme do kapsy třeba i 500 kč.
V ikei a podobně to jde v pohodě nyní je to tam trošku jiné.
Nové zboží mám zabalené a vracím to na starý učet.
Naposledy v lídlu. Všude to jde vrátit do určité dobyi 6 týdnů a podobně.
Koupili jsme hrnec v Ikei za 399 kč a pak byla akce za 99 ten stejný hrnec. Cena 99 platila od pádku do neděle tak jsme to tam šli takto udělat vrátit za 399 a hned koupit za 99 protože už na prodejně nebyli takže 300 kč je dost velký rozdíl. Hold využívám toho co kdo nabízí a za rok je to slušná uspořená částka.
Není to zneužívání zákona. Ona koupila za určitou částku produkt, který, ale není kvalitní a chce pouze za ty peníze kvalitní zboží nic víc. jen prostě třeba ten učet nedostala nebo se ztratil. Učet kolikrát nedostaneme. Chce dítěti udělat radost. Hry jsou celkem drahé.
Jo a obchodníci o tomto ví. Víš nemám miliony na učtu, ale stále je dlužím. Chci mít vlastní děti a kupuji si jen naději a né výsledek za ty nekřestanské peníze. Ten kdo je finančně dost ruinován Cary tak toto pochopí a kdo má penez dost tak toto nemůže pochopit. Je to touha po vlastním potomkovi jo a žádné IVf nebylo zdarma jak všude uvádí ke každému se doplácí i více jak 5o tisíc. Zp opakovaně odmítá něco uhradit atd. Já pouze využívám mezer v zákoně a je to legální. Jo to politici ty to dělají tak, že zneužívají zákony a vždycky jim to prochází a mrkněte na to jaké mají majetky.
Jsem tele no tu uctenku jsem tu mela jenze tech papiru vsude bylo…jako jeste ji pohledam a kdyz tak holt pojedem ptam se proto ze he to cesta tak abysme nejeli zbytecne syn je smutny..chjo