Reklamace – proč nevrátí peníze?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1804
13.1.20 19:30

@Lenule365 Rozčilovat se nad tím sice muzes, ale prodejce se chová podle zákona naprosto v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
13.1.20 19:31

Pokud nevyřeší reklamaci ve lhůtě 30 dní, máš právo na vrácení peněz. Poprvé si to mohla udělat taky, ale před tím než si zboží převzala a donesla domů. Jestli si to tam donesla znovu, tak mají samozřejmě právo na další reklamaci a lhůtu 30 dní. Jestli mají nebo nemají nějaké číslo tě vůbec nemusí zajímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
13.1.20 19:35

3× stejná vada nebo 4 různé, pak je nárok na vrácení peněz, to říká zákon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
13.1.20 19:38

Zboží mi zaslali z reklamace poštou (objednáno na netu), takže jsem samozřejmě převzala a vyzkoušela, jinak bych se nedozvěděl, zda funguje :(. Zaslali ho přesně 30. den reklamace. Působí to na mě, že ho nestihli opravit a prostě ho poslali zpět. To se nelze nijak bránit? Už jsem k nim volala X krát. Pokaždé slíbí, že vše dají do týdne do pořádku a neozvou se :zed:. Fakt na ránu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32092
13.1.20 19:41

@Lenule365 Tak už tam nevolej, nech uplynout těch 30 dní a pak chtěj zpátky peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
13.1.20 19:44

@Lenule365 a jak by ses proboha chtela bránit? I prodejce má nějaká svá práva, ne jen ty. Jejich postup je zcela v mezích a to co ti někdo naslibuje po telefonu je zcela irelevantni. Jinak ano, stalo se mi to. Po 14 ti dnech nošení se rozlepila kabelka. Po třiceti dnech přišla ve stejném stavu, obratem druhá reklamace. Slepili ji a bylo to kolem úplně upatlane. Potřetí reklamace, přišla opravena a po týdnu se rozlepila znovu. To jsem rovnou požádala o vracení peněz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
13.1.20 19:50
@Lenule365 píše:
Už jsem pěkně otrávená - koupila jsem si poměrně drahý smart produkt, který se bohužel po 3/4 roce používání rozbil. Řešila jsem reklamací, zboží vyreklamovali, ale po doručení z reklamace formou opravy vykazovalo totožnou chybu. Okamžitě jsem tentýž den nahlásila prodejci, že produkt neopravili řádně a napsala, že odstupuji od kupní smlouvy z důvodu nedodržení reklamační lhůty. Prodejce však převzal zboží jako druhou reklamaci s další 30 denní lhůtou. Mají na to právo? Už jsem měsíc a půl bez zboží a prodejce neustále slibuje, že reklamaci vyřeší velmi rychle (ne až po 30 dnech). Dnes jsem k nim vzteklá volala a dozvěděla se, že je zboží stále v servisu a nemůžou ho urgovat, protože na ně nemají telefonní číslo :cert:. Vůbec nechápu, proč se takhle k zákazníkům v dnešní době chovají :pocitac:. Stalo se vám něco podobného?

Odstoupit můžeš až u třetí reklamace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
13.1.20 20:18

@Lenule365 jo, stalo, reklamovala jsem mobil. Pokaždé se mi vrátil z reklamace ve stejném stavu, že se prý u nich chyba neprojevila :nevim: takhle jsme si ho poslali myslím 3×, pak mi napsali, že mobil je v pořádku a další zaslání do servisu budu hradit sama (taky kupovaný v eshopu). Já to víc neřešila, dostala jsem v práci nový mobil a poučila se pro příště, kde mám elektroniku kupovat a kde ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
13.1.20 20:30
@Lenule365 píše:
Už jsem pěkně otrávená - koupila jsem si poměrně drahý smart produkt, který se bohužel po 3/4 roce používání rozbil. Řešila jsem reklamací, zboží vyreklamovali, ale po doručení z reklamace formou opravy vykazovalo totožnou chybu. Okamžitě jsem tentýž den nahlásila prodejci, že produkt neopravili řádně a napsala, že odstupuji od kupní smlouvy z důvodu nedodržení reklamační lhůty.
Prodejce však převzal zboží jako druhou reklamaci s další 30 denní lhůtou. Mají na to právo? Už jsem měsíc a půl bez zboží a prodejce neustále slibuje, že reklamaci vyřeší velmi rychle (ne až po 30 dnech). Dnes jsem k nim vzteklá volala a dozvěděla se, že je zboží stále v servisu a nemůžou ho urgovat, protože na ně nemají telefonní číslo :cert:. Vůbec nechápu, proč se takhle k zákazníkům v dnešní době chovají :pocitac:. Stalo se vám něco podobného?

Pravděpodobně ty ho poslali do 30 dnů tedy jsi neměla nárok na odstoupení pro nedodržení reklamační lhůty.
Tedy prodejce měl nárok na převzetí znovu zboží a rozjetí druhé reklamace. A teď je otázkou jak dlouhá už zboží od druhého odeslaní mají. Zda už je to 30 dnů tak nejdřív 31 den jít k ním s papírem kde bude pro nedodržení lhůty odstupují od smlouvy. Je důležité mít buď tento papír potvrzen (tedy dvě kopie) a nebo že převzali žádost na odstoupení od kupní smlouvy pro nedodržení lhůty.
Příp. to rovnou řešit s českou obchodní inspekci. Když se ty zboží vratí do 30 dnech ale pokažené tak pak soudní znalec.
Zda budeš mít otázky ptej se zkušenosti víc než dost

• Citovat
  • Upravit
26747
14.1.20 12:33

Určitě si dostala vyjádření servisu, servisního střediska. Případně dohledej na netu a servis můžeš kontaktovat, škoda, že nepíšeš víc konkrétně. Reklamace, že to dělá pořád to samé a navíc zadáš odstoupení pro nedodržení doby opravy je stejný přešlap jako „výpověď dohodou“… Takhle to nefunguje. Zřejmě to tedy posílají znovu na opravu. Doporučuji tedy zjistit servis a komunikovat přímo s nimi - že jim pošleš nahrávku, prtsc chyby atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
14.1.20 12:35
@jizvíková píše:
Odstoupit můžeš až u třetí reklamace

Jen doplnim po třetí reklamaci, kdy je chyba potvrzena servisním střediskem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák