Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj
no ja mam obavy, ze se vymluvi na nespravne pouzivani. Zkusit to samozrejme muzes, ale myslim, ze s timhle nepochodis.
Pokud by mě nevyhověli, tak bych se tam tak rozčílila, že by to snad vzali hned. Tyhle argumenty…nesprávné používání, mě fakt vytáčí do běla. Na co teda boty jsou? Pokud dítě chodí normálně, tak to vzít musí.
Kamarádka je trochu větší a širší, není přímo baculka, ale je těžší. Koupila si boty a po 3 dnech se jí komplet odlepily podrážky (asi její váhou), nic na to neřekli a vzali to. Pak tam byla ještě 2krát se stejným problémem a nakonec jí dali poukaz na jíný boty. Ty samozřejmě také pak šly na opravu, tam bylo něco s podpatkama a nikdo jí neřekl „paní, to nejsou boty na Vaši váhu.“
Jako po 3 měsících a prodřený paty? Prostě jim řekni, že za tu cenu by měly být kvalitní a nenech se odbýt. ![]()
Sumaya, ono se boty dělí i dle váhy? To slyším poprvé. Se divím, že s mou vahou se mi ještě žádné podrážky neodlepily.
Jenko, záleží na co byly boty dle popisu určeny, třeba sálová obuv se nemá používat venku, dokonce jsou i boty „na jedno použití“, a opravdu se nejedná jen o levné šunty, ale třeba lodičky za 2000. Někde to tu holky v zimě řešily. Pokud byly dané jako dětská vycházková obuv, tak by snad neměl být problém, ať v nich byla kdekoliv ![]()
No ja reklamovala po trech mesicich boty, protoze byly zimni, ale byla v nich takova kosa, ze jsem mela vzy ledove nohy.
Poslala jsem tam chlapa, ten vzdy vse vyresi vklidu, protoze ja jsem jak uragan a prodavacka mu dala poukazku v hodnote tech bot, ze pry penize po tak dlouhe dobe neee.
Dale jsem uz 2× reklamovala tenisky, protoze povrch zacal praskat, vzdy po pul roce, bez jakychkoliv reci jsem dostala penize zpet.
Ale taky jsem slysela ty vymluvy, ze spatne pouzivani, pche jake spatne pouzivani.
Mozna bych se nedala a tvrdila, ze snad boty jsou na to aby se v nich chodilo.
Hanule píše:
Sumaya, ono se boty dělí i dle váhy? To slyším poprvé. Se divím, že s mou vahou se mi ještě žádné podrážky neodlepily.
Nedělí, ale divím se, že jí to neřekli jako argument, aby jí ty boty nemusely opravovat. To byly boty z Humanicu nebo co.
Ahoj,
díky všem za reakce,boty dám na reklamaci a uvidím co mě řeknou,to jsem sama zvědavá.
Ahoj,
dceři jsem pořídila cca před 3 měsíci kotníkové tenisky a dnes jsem si všimla,že jsou na patách sedřenné a udělali se na nich dírky,můžu je reklamovat,nebo se mi dostane odpovědi že se to stalo nesprávným používáním bot,co myslíte
Nebyli zrovna levné,stáli 699kč a aby byli jen na 3 měsíce,to se mi moc nelíbí.