Reklamace vyúčtování služeb
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jaké myšlenkové pochody vás vedly k tomu, spojit zateplování domu s vaší spotřebou vody?
Tak platba je dle vodomeru. Tam je to konečná. Pokud vy neprokáže, že ten vodoměr byl vadný a měřil špatně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jakože v rámci zateplení domu se spotřebovalo více vody? Nebo tu myšlenku se zateplením nechápu
nám taky měnili vodoměry a na spotřebu to vliv nemělo, proč by taky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty stavy vodoměru nebyli ve vyúčtování uvedeny, proto je dost možné, že je tam zahrnuta spotřeba vody ze zateplení. V některých okolních bytových domech to rozpocetli mezi bytové jednotky.
- Citovat
- Upravit
Myslím tím zateplením zateplení fasády. U nás na patře brali dělníci vodu a míchali veškeré lepidlo atd z té vody. Tak jsem požádala o kontrolu zda tato voda nebyla rozpoctena mezi bytové jednotky.
- Citovat
- Upravit
Ona myslí asi společnou vodu, co se spotřebovala na práce spojené se zateplováním domu.
Výměna vodoměrů nemá na konečnou spotřebu vliv, stavy se dokumentují. Ideálně si ho vyfotit i sama před tou výměnou a rovnou počáteční stav nového. Pokud platíš nový vodoměr, měl by být vyčíslen zvlášť.
Co se týče nějakých prací v domě, kde se spotřebovává společná voda, tak u nás se to rozpočítává jednotlivým vlastníkům ke spotřebě bytu. Já si svou spotřebu vždycky spočítám, a když přijde vyúčtování hned vím, kolik platím za společnou vodu a jestli to zhruba odpovídá realitě. Že tam máš to zateplení je možné, otázka je, jak je to v případě, když jsi v nájmu. Si to pronásob cenu za kubík za loňský rok a kolik jsi spotřebovala, a uvidíš o kolik se to bude lišit s částkou doplatku.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
A podle čeho teda vyúčtování dělají, když tam nejsou stavy?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jako garantují ti, že 100m3 na fasádu určitě nepotřebovali…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
100 Kublajzů. a to na 1 BJ. Jestli tam mají alespoň 6 bytů, tak to musí mít nějaký dělník doma dóóóst veliký bazén.
Jinak ano, „společná“ voda se v nějakém poměru rozpočítává mezi BJ. Ale to množství je enormní. Není chyba ve stavech vodoměrů při jejich případné výměně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivan PPZ píše: Více
Nebo ji teče záchod / pojistný ventil na bojleru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No právě, že nenapsala ☹️ @LiduNe spotřebovali jsme údajně 140 m3 studená i teplá dohromady
- Citovat
- Upravit
Pri nastehovani jste provedli odecet no a ted taky vidis stav. Tak jaka je přímo vase spotreba?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý večer,
Reklamovala jsem vyúčtování kvůli nadměrné spotřebě vody. Rozdíl oproti loňsku 100 m3 a byt jsme obývali pouze 10 měsíců a stejným způsobem jako předtím. Žádná havárka nebo únik. Otázka zní zda tam nezapočítali zateplení domu.. a měnili vodoměry.
Požádala jsem tedy o reklamaci, ujasnění zda nebylo zahrnuto zateplení a požádala jsem o kontrolu správnosti měření nových vodoměrů.
Teď otázka, co když majitel odmítne objasnit všechny body a bude stále požadovat zaplatit nedoplatek? Jaká jsou moje práva? Nechci platit za vodu kterou jsme nemohli spotřebovat.