Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny maminky a nejen je,
obracím se na Vás s následujícím dotazem.
Dnes jsem poslala do ČT následující dotaz:
Dobrý den,
ráda bych tímto reagovala na dnešní vysílání pořadu Kouzelná školka.
Dnes poprvé jsem se rozhodla svému synovi pustit tento pořád. Jaké bylo mé překvapení (vzápětí následované rozhořčením), když pořad začínal reklamou, tj. „Tento pořad Vám přináší…“.
Jako divák, který poctivě platí koncesionářské poplatky si nepřeji, aby veřejnoprávní televize tímto způsobem vymývala mozky těm nejmenším. Takto malé děti nedokážou reklamu patřičně strávit, jak Vám zajisté potvrdí každý dětský psycholog. Navíc jsem se díky líbivé animaci zprvu sama domnívala, že se jedná o začátek pohádky. Ráda bych se zeptala, zda je skutečně nutné vysílat podobné spoty před pořady určené primárně dětem.
S pozdravem…
Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat, ale rozhodně mi nepřijde nijak uspokojivá:
Děkujeme za Váš zájem o vysílání České televize, kterého si velmi vážíme.
Mrzí nás, pokud jste sponzorský vzkaz před pořadem „Kouzelná školka“ nepříjemně překvapil. Zákonem vymezené podnikatelské aktivity jsou doplňkovým zdrojem financování České televize, který napomáhá záměru nezvyšovat televizní poplatek, hlavní zdroj jejího financování. Prodej reklamy a sponzoringu podporuje Českou televizi v plnění její povinnosti ve vysílání a výrobě programu. Díky generovaným příjmům je možné program ČT neustále zkvalitňovat.
Věříme, že nám i přesto zachováte přízeň a s důvěrou se opět obrátíte na Divácké centrum České televize.
S pozdravem a přáním klidných zimních večerů nejen u televizních obrazovek…
Vůbec se mi nelíbí, jak je i v této oblasti zisk na prvním místě.
Rozhodla jsem se tedy založit petici proti uvádění reklam a reklamních spotů před a po pořadech pro děti. Chtěla bych ale vědět, kolik z Vás by bylo ochotno mě podpořit - zda má takováto akce vůbec smysl.
Moc děkuji za přečtení a případné reakce.
Z reklam na dětský věci je mi
To musí být už opravdu silný žaludek těch marketérů někde v Nestlé apod. A vysílání reklam v dětských pořadech mě vytáčí, proto na dětské pořady na ČT nekoukáme a díváme se na Jim Jam, kde reklamy nejsou. Podpořila bych tě.
Taky se mi to nelibi, zvlast pred vanoci jsem skoro vsechny programy nahravala / nahravani mame nastavene tak, aby reklamy pri dalsim prehravani preskocilo.
Vubec me reklama jako takove drazdi k nepricetnosti. Nekdy mam pocit, ze si nekdo mysli, ze jsme tlupa blbcu, ktera se spokoji s cimkoli( vtipnych je mene nez safranu).
Nesnáším reklamy kdekoli, hlavně když během jednoho filmu je jich tam 10
proto už na televizi skoro nekoukám.
Vidíš a mě se naopak některé dětské reklamy líbí
Malá v dubnu nám budou 3roky miluje reklamu na Paulu, mnam mnam bobík atd Já nevím někde jsem slyšela že když to děti vidí v televizi-v reklamě že to potom louděj v obchodě
Také občas i u nás se stane že to co vidí vyžaduje i koupit, ale vysvětlím jí že nemáme moc korunek a ona je v pohodě. Mimochodem tu Paulu i bobíka jí koupím
Měla jsem na mysli drahé věci atd.
Našemu prckovi se reklamy líbí, kolikrát jsme s mužem říkaly že je vypálíme ![]()
No právě, že ta Paula a Bobík je pěknej humáč a to já svýmu dítěti dávat nechci.
Moc by mě zajímalo, co do těch reklam cpou za podprahové informace. Náš prcek si zapnuté televize ani nevšimne, ale jakmile tam skočí reklamní blok, stojí jak přibitý, zírá, neslyší, nevnímá… a když reklama skončí, jako by ho zase někdo „zapnul“.. Jsem proti reklamám v pořadech primárně určených dětem do 6-ti let. A akci ráda podpořím.
@Mafina5 píše:
No právě, že ta Paula a Bobík je pěknej humáč a to já svýmu dítěti dávat nechci.
Naší to chutná a mě taky ![]()
@K.Black píše:
@78mamina náš díky reklamám jí aspoň tvaroháček, jinak by nejedl nic
Tak u nás to samé jo ale jen vanilkovej
smetanovej jí nejede ![]()
@78mamina my teď jedem jen v koládovým, vanilkový a smetanový teď nechce ![]()
Na ČT, kde je to opravdu jen před pořadem, mi to přijde jako nejmenší zlo - teď tam bývá hlavně tvaroháček, malé se to líbí… a vzhledem k tomu, že to necpou doprostřed, bych řekla, že je to ještě docela v klidu… zkus si pustit animáček - mezi každou pohádkou reklamní blok plus „tento pořad vám přináší“…
jinak k nákupům - reklama na paulu se malé taky líbí - a v obchodě se na ni vždycky chce podívat, ale nekupuju a problém s tím není…
Mě i děti "zaujala
" reklama mezi pohádkama (pro malý děti) na minimaxu na zeštíhlující punčochy, chodí tam ženská polonahá a říkají, jak s něma budete zase krásná a sexy
. Syn z toho měl záchvat smíchu, ještěže je nechtěl koupit
![]()