Rekvalifikace - účetní - přes ÚP

1561
11.3.15 09:50

Rekvalifikace - účetní - přes ÚP

Ahoj holky,
nedělali jste některá tento kurz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1483
11.3.15 10:28

Dělala, loni ve Zlíně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
11.3.15 10:46

Já ne, ale kámoška a byla spokojená, ale i tak práci našla až po půl roce :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
11.3.15 12:28

Tak to je jasný, že ti to práci nezaučí, ale aspoň se člověk něco více naučí a může to pak předložit. Já se chtěla jen zeptat jestli je to těžké, paní na ÚP mi říkala, že je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
11.3.15 12:37

@RadkaOR tak to neutuším, ale myslím, že nějak extra těžký to nebude, účto není těžky, to zvládneš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
11.3.15 12:40

Ve škole mi to až tak nešlo, ale mě to hlavně spíš nebavilo, taky mi moc neseděl učitel a to dělá hodně. Budu se snažit, myslím, že to stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
11.3.15 13:02

@RadkaOR Není to těžké, každopádně je to úplně něco jiného než praxe. Nevím jestli bych se po absolvování tohoto kurzu odhodlala jít někam dělat účetní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
11.3.15 13:08

Tak je to trochu i o práci na pc a administrativě že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
11.3.15 13:15

@RadkaOR To ani ne, jen práce s tím účetním programem. Max. ti ukážou nějaké internetové registry plátců apod. Ten kurz vůbec není těžký, ale pracuješ tam vždycky s pár daty, ne s celou firmou s x zaměstnanci. Já se okolo účetnictví omotávám jen zlehka, dělám spíš nižší administrativu, faktury, expedici, úprava webů,.. občas zaúčtuju faktury ale přímo účetní nejsem a jsem hrozně ráda že ten kurz mám :) ale účetnictví bych si sama dělat netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3097
11.3.15 13:22

@RadkaOR určo to bude chtít začínat někde, kde tě pořádně zaučí, ten kurz je dobrej, ale naučíš se tam opravdu jen základy…já dělala v práci s účetním programem, hodně operací, ale samostatně bych účetní nezvládla dělat. Pokud chceš spíš administrativu, tak na to je určo taky kurz ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
11.3.15 14:39

To je mi úplně jasné, že se za nějakých 160 hodin nemůžu stát ´četní, ale tak dá mi to aspoň nějaký základ, že člověk ví, která bije ne? A taky bych si ani po tom na ´četní netroufla, ale tak budu mít víc kvalifikace k nižší administrativě než teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1483
11.3.15 15:37

To urcite jo, zaklad je to dobry ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4621
29.6.15 18:33

Obnovuji diskuzi, chtěla jsem se zeptat jak to je s kurzy na RD, před nástupem jsem byla na ÚP, nyní už v evidenci nejsem. Chci něco dělat, abych měla po rodičáku nějakou šanci. BTW. musíte mít alesoň nějakého tucha o novém oboru, nebo to není podmínka? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.15 18:56

Také si potřebuju oživit vzdělání. Sice jsem zaměstnaná, ale brzy nebudu a zajímám se o rekvalifikaci:

1. Je potřeba být v evidenci na úp, je nějaká lhůta evidence, po které si můžu o rekvalifikaci požádat, nebo je to jedno a můžu třeba hned na první schůzce?
  2. Můžu absolvovat vícero rekv. kurzů (současně, po sobě)?
  3. Co když si během rekv. seženu nové místo, můžu rekv. dokončit na náklady úp?

Je toho dost, ale tady jsem zatím vždycky dostala dobré rady, tak to zase zkouším :D

• Citovat
  • Upravit
372
29.6.15 19:32

1. Myslím si, že lhůta je půl roku kdy musí být nezaměstnaný evidovaný na úřadu práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze