Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
My ho máme v Combi. Kupovali jsme ho nové. Máme ho 6 let a super. Jen jednou jsme řešili něco s klimatizací, ale to byla prkotina. Kolik žere napíšu, to si nepamatuju, tak až přijede manžel. Jsme maximálně spokojeni.
Díky PATLO - tohle ale combi není. Sice jsme ho chtěli, ale tohle nemá úplně malý kufr a ta cena, fakt paráda. Původně jsme chtěli oktavku, ale ta vychází dráž a hlavně by měla proti tomuto autíčko dost nalítáno. Tohle je skoro nové auto.
Moje máma má přesně takové auto - 1,6 z roku 2011. Je s ním moc spokojená, průměrnou spotřebu má 6,7l, nikdy s ním neměla žádný problém, akorát jednou svítila kontrolka ABS, tak to napíchli na počítač a zmizelo to, autu nic nebylo, ABS v pohodě, tak nevím přesně, čím to mohlo být, ale v servisu řekli, že se to někdy u Renaultů stává. Já sama jsem v něm najela plno kilometrů a auto je to pohodlné, příjemné, ve srovnání s některými auty je teda trošku hlučnější motor, ale třeba to mě vůbec nevadilo. Má hezký design, kufr mi přišel celkem dost velký, ale třeba kočárek nebo věci pro 4člennou rodinu jsme do něj nedávali, tak tohle nemůžu posoudit. Já bych do něj klidně šla, jestli se pro něj rozhodnete, tak přeji hodně šťastně najetých km ![]()
Mám zkušenost s renaultem a bohužel špatnou.. můj mechanik sám říká, že renaultem tam, busem zpátky
mmchdm, auto se spotřebou 7 l bych nebrala, z tohoto roku se jich dá sehnat fakt hodně s lepším motorem, co budou žrát o 2 l míň. Proto ta nízká cena.
Máme megana z roku 2009 a já jsem spokojená. Auto jezdí dobře a žádný problém s ním nebyl. Kromě pár odřenin za které mohu jenom já jako řidič.
My jsme kupovali sedan a ten má kufr stejně velký jako kombík a bez problémů jsem do něj sbalila věci pro 5ti člennou rodinu s miminkem. My jsme auto běžně používali pro naši 5ti člennou rodinu, kdy nebyl problém dát dozadu 3 dětské autosedačky. Průměrnou spotřebu mám teda vyšší, kolem 8l. Ale je to dané tím kde jezdím - převážně krátké vzdálenosti po městě, kdy se pořád rozjíždím, nebo potom dálnice.
Martino - vím, že spotřeba je vyšší, ale chceme bezníňák, navíc už teď tolik nenajezdíme, benzínová auta „žerou“ trošku více než nafťáky… proto ta vyšší spotřeba. Nechci auto z bazaru, nevěřím jim. Tohle je zaručeně auto v dobrém stavu. Myslíš, že se ta poruchovost týká všech Renaultů?
Kassi - tak jsi mě potěšila
Auto podle kočárku určitě kupovat nebudu. Malý má půl roku, starší dítko bylo v kočárku do cca roku a půl, takže kvůli roku určitě nebudu řešit takový kufr, aby se mi tam vešel kočár. Mimochodem, to můžu řešit golfkama, které se vejdou všude. A víc tašek se nám tam snad vleze..
Já tedy nevím, ale mě by bylo minimálně podezřelé, že auto z roku 2011 má najeto 8 tis. kilometrů a ještě ho někdo výhodně prodává ![]()
Tašek se do něj vleze určitě spousta, kolikrát jsme dělali opravdu velké nákupy, byli jsme s ním i v Chorvatsku, takže kufr narvaný, stěhovali kámoše, prostě v tomhle ohledu jsem nezaznamenala žádný problém ![]()
M8m z jiného roku, 1,4 benzin. spotřeba 6,5.
JInak už máme ranaulty leta, manžel z práce a poruchové fakt jsou. nic zásadního, samé ptákoviny, ale v tomto ohledu jeto dost úmorné.
A kufr mi přijde překvapivě v poho. teda na velikost auta. Jako rodina na dovolenou bych se ale do něj nenarvala.
Lamo - jde o to, jestli jsou poruchové všechny typy.. prostudovala jsem, co je zač Megane z roku 2011 a ohlasy má dobré, jde mi pouze o tento typ, nemám na mysli např. levnou Thalii.
Měli jsme teď Peugeota 206 a tam ve 180tis odešel motor. Přesto tady bude dost lidí, kteří budou tento druh auta bránit. Kdyby se toto nestalo, byla jsem s ním spokojená, ale když odejde ve 180tis motor, tak to je fakt naprd ![]()
Megana jsme meli 6 let. Sice v kombiku a s nizsi spotrebou, ale uz bych do nej nesla. Renault ma pomerne drahy servisovani, kazda soucastka stoji o dost vic, nez treba u VW/Skoda. Nam zlobila klimoska, tekla to, nikdo neprisel na to, kudy. Jednou se nam rozsypala uplne, oprava stala snad 15 tisic. Ted v zime se prestal promazavat valec a odesel motor. Je teda pravda, ze tech cca 5 let to behalo bez problemu, ale kdyz se neco po.., stoji to za to. To se samozrejme muze stat u jakykoli znacky, takze zalezi na cene soucastek a servisu vubec.
@Anonymní píše:
Lamo - jde o to, jestli jsou poruchové všechny typy.. prostudovala jsem, co je zač Megane z roku 2011 a ohlasy má dobré, jde mi pouze o tento typ, nemám na mysli např. levnou Thalii.
Měli jsme teď Peugeota 206 a tam ve 180tis odešel motor. Přesto tady bude dost lidí, kteří budou tento druh auta bránit. Kdyby se toto nestalo, byla jsem s ním spokojená, ale když odejde ve 180tis motor, tak to je fakt naprd
Hm, nam odesel kolem 170tis…
Ahoj, přemýšlíme nad koupí auta, doma jsme čtyři (jedno miminko). Teď se nám naskytla velice výhodná koupě tohoto osobního automobilu (Renault megane 1,6 z roku 2011), dalo by se říci, že téměř nového, má najeto pouze 8tis. Máte někdo toto auto? Kufr se mi zdá menší, také to dost žere (průměrně 7,1l/100km), což jsou naprosto jiné požadavky, než jsme původně plánovali, ale.. taková nabídka se už asi nebude opakovat. Prosím ty z vás, kteří toto auto mají, popř. znají, jste rádi, že jste si toto auto koupili, popř. jestli je poruchové, jak se o Renaultech všeobecně říká, kolik skutečně žere apod?.. díky za odpovědi.