Renault nebo dacia?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10134
6.6.18 16:45

Renault nebo dacia?

Dotaz pro uzivate řidiče :D
chci pristim měsíci koupit auto do cca 200t.
Potřebujeme 3 plne zadni sedačky, kdyz bude o dve vic bude to super. větší kufr ( nemame zrovna čivavu :lol: ) k nemu treba kocar a par věci. benzínový motor a hlavne levnejsi servis. :lol:
Z tech vsech aut nam vypadla Dacia Lodgy a Renault grand scenic.
Kdo z Vás tyhle auta ma? jake jsou Vaše zkušenosti? Pro me je auto spptrebni materiál, a je mi jedno, co ma ve znaku ( krom forda :mrgreen: ).
Dacia vítězi hlavne tim, ze se da do te ceny koupit 3-4 r stara s min najezdem. Muž zas rika, ze to není značkový :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Jančakecalka
6.6.18 16:53

@xsaleen Značkový neznačkový na to kašlu, máme desetiletou Dacii Logan MCV, prostoru habaděj, cena skvělá, stále jezdíme na původní baterii, vše originál ještě, najeto přes 80 000 km. Servis nás nestál žádné velké peníze, nikdy žádná porucha, žádná koroze, až budeme kupovat další auto, jdeme opět do Dacie. Spotřeba suprová.
Lodgy má kamarádka a nemuže si ji vynachválit, vozí 4 děti, má sedmimístonou, takže i kočár tam nacpe. Má jí dva roky.

• Citovat
  • Upravit
10243
6.6.18 16:57

@xsaleen V aktuálním speciálu Světa motorů,,Ojetiny" myslím zrovna minulou generaci Sceniku rozebírají, tak bych si to přečetl.

Obecně - Scenic pohodlnější, řidičsky lepší, bezpečnější. Lodgy/Doker za ty peníze mladší, asi levnější servis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10243
6.6.18 17:00
@Jančakecalka píše:
Lodgy má kamarádka a nemuže si ji vynachválit, vozí 4 děti, má sedmimístonou, takže i kočár tam nacpe. Má jí dva roky.

V sedmimístné je samozřejmě podstatně méně místa v kufru, než v pětimístné (pokud je třetí řada sedadel v autě). Velikostí karoserie mezi pěti a sedmimístnou není rozdíl, narozdíl od rozdílné velikosti Scenic - Grand Scenic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
6.6.18 17:00

@Jančakecalka ja si ji prave i zkusila, a bylo to fajn. Jediny, co bych ji vycetla, je lratka radicka, a dost mezi sedackama, ale to je o zvyku. Thalia se kterou jsem delala řidičák to mela taky. jako, co si budem povídat, Renault je „hezčí“ ale na krásu to nejede. bejt na me, sla bych do Toyoty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.18 17:01
@Premek_Orac píše:
V sedmimístné je samozřejmě podstatně méně místa v kufru, než v pětimístné (pokud je třetí řada sedadel v autě). Velikostí karoserie mezi pěti a sedmimístnou není rozdíl, narozdíl od rozdílné velikosti Scenic - Grand Scenic.

Nejsem slepá, vím, že je tam mín místa, ale kočár zozloží a vejde se tam.

• Citovat
  • Upravit
10134
6.6.18 17:03

@Premek_Orac najdu na www?
v tehle financich jsou ty auta cca 10l starý. najezd 2-3× násobný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.18 17:04
@xsaleen píše:
@Jančakecalka ja si ji prave i zkusila, a bylo to fajn. Jediny, co bych ji vycetla, je lratka radicka, a dost mezi sedackama, ale to je o zvyku. Thalia se kterou jsem delala řidičák to mela taky. jako, co si budem povídat, Renault je „hezčí“ ale na krásu to nejede. bejt na me, sla bych do Toyoty :mrgreen:

Já jí neřídila, myslím tu Lodgy, takže nemužu soudit, ale je to o zvyku. Já dělala autoškolu ve felicii a to byl děs, nic jsem z ní neviděla, pedály šílený, tady sedím výš a krásně vidím. Mě se Dacie líbí, hlavně Sandero Stepway, ale je to malý, potřebujeme větší autíčko.

• Citovat
  • Upravit
10243
6.6.18 17:05

@Jančakecalka sedmimístnou, TAKŽE i kočár tam nacpe." Být tam,,přesto" nebo,,ale i tak" tak na to nereaguju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.18 17:06
@Premek_Orac píše:
@Jančakecalka sedmimístnou, TAKŽE i kočár tam nacpe." Být tam,,přesto" nebo,,ale i tak" tak na to nereaguju…

sorry

• Citovat
  • Upravit
10134
6.6.18 17:09

@Jančakecalka me se strasne libi Toyoty :srdce: jednu jsem i měla, a byla super, za 3r jsem menila jen tlumiče a olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10134
6.6.18 17:09

@Jančakecalka ja prave ridila předevčírem jednu, rok starou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.18 17:11
@xsaleen píše:
@Jančakecalka me se strasne libi Toyoty :srdce: jednu jsem i měla, a byla super, za 3r jsem menila jen tlumiče a olej

Tu já moc nemusim, na mě je ten design tak nějak až moc přeplácanej. Ale je jasný, ža každýmu se líbí něco jinýho ;) Mi tlumiče ještě neměnili, ted jsme byli na technický a vše naprosto v cajku, tak jsme rádi. :dance:

• Citovat
  • Upravit
10243
6.6.18 17:12

@xsaleen V trafice, stojí stopro do stovky.

Záleží, jaký motor, jaké trasy.. Ale ten Scenic bude mít 8-10 let, s benzinovou 1,6 se dají sehnat s docela malým nájezdem. Motor ale není vhodný na plné zatížení auta a jízdu po dálnici, resp. je to pak líné.

Na druhou stranu v Dacii si budete taky vybírat mezi konstrukčně shodnou 1,6 benzin a 1,5 DCI od Renaultu…

O Volkswagenu Caddy jste třeba nepřemýšleli? Nebo Peugeot Partner / Citroen Berlingo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
6.6.18 17:12
@xsaleen píše:
@Jančakecalka ja prave ridila předevčírem jednu, rok starou..

Aha, tak to jo, a až na tu řadičku dobrý? Kámoška je fakt hodně spokojená, její manžel má Dokkera a nejstarší syn se ted koupil Sandero.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák