Řešily byste špatné označování poslaných alimentů?

1486
29.2.24 07:11

Řešily by jste špatné označování poslaných alimentů?

Maminky řešily by jste když ex pošle alimenty na účet, daný měsíc ve stejné výši jak uvedl soud jen tak napíše třeba teď v únoru že je to předplatné na duben/kveten? Nevím jak k tomu došel ale než bylo soudem rozhodnuto o výši tak na domácnost nepřispíval, pak začal konečně posílat částku co jsme se na děti domluvili a po soudu mi posílal ještě půl roku o 1000 korun víc protože mi tady pro syna nechal 2 kočky doma se kterými jsem důrazně nesouhlasila, tak pro ne na jídlo a očkování..no asi si to vyložil ze je to před soudem předplacené a teď ty alimenty tak nazývá ze jsou dopředu. Mě to rozčiluje ale vím ze se na to nikdo dívat nebude, soud byl před 2,5 rokem za půl roku uplyne promlčecí lhůta na věci co byly před 3 lety. Jen se ptám jestli by jste to řešili, komunikace u nás vázne syna si skoro nebere a nedá mu ani kapesné na lyžák a vše navíc zarizuji já. Štve mě to ale nemůžu ho ani cítit a nehodlam s dalšími dohady ztrácet čas.. předem diky za vaše pohledy na věc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10265
29.2.24 07:21

Asi bych ho písemně upozornil, že je chyba v označení, platba ze dne xy není předplatné, ale řádná platba na daný měsíc a požádal.
Případně, což by bylo ostřejší, můžeš napsat, že eviduješ předplatné alimentů na měsíc duben, ale neobdržela jsi platbu na únor.
Ale fakticky, kdyby do šlo na nějaký soud, tak by měl přihlížet pouze k tomu, kolik mělo být na alimentech v daném období uhrazeno a kolik skutečně bylo. Tím dopisem, sdělením, bys jen (teroreticky) zvýšila svou právní jistotu, že uhrazené alimenty nejsou žádné předplatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
29.2.24 07:25

@Premek_Orac spis bych jen potvrdila že já vím že to žádné předplatné není ale faktický význam to nemá i jsem se s nim na to tema už jednou dohadala stejně si tam píše co chce.. takže hádat se s nim fakt nemá cenu ale díky za názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
29.2.24 07:49
@Al35 píše:
@Premek_Orac spis bych jen potvrdila že já vím že to žádné předplatné není ale faktický význam to nemá i jsem se s nim na to tema už jednou dohadala stejně si tam píše co chce.. takže hádat se s nim fakt nemá cenu ale díky za názor
Žádný vliv to nemá. Nechápu, že řešíš takovou blbost, sama píšeš, že s ním není domluva, tak si nekomplikuj život.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
29.2.24 07:50
@Al35 píše:
@Premek_Orac spis bych jen potvrdila že já vím že to žádné předplatné není ale faktický význam to nemá i jsem se s nim na to tema už jednou dohadala stejně si tam píše co chce.. takže hádat se s nim fakt nemá cenu ale díky za názor

Poslala bych mu přes právníka dopis, ať to mas černé na bílém.

• Citovat
  • Upravit
Tajemnadama
29.2.24 07:51
@ulice píše: Žádný vliv to nemá. Nechápu, že řešíš takovou blbost, sama píšeš, že s ním není domluva, tak si nekomplikuj život.

To teda má. Tímhle logicky přestane platit alimenty dříve než by měl. Když si je teď jakoby predplaci dopředu.

• Citovat
  • Upravit
1486
29.2.24 07:53
@Tajemnadama píše:
To teda má. Tímhle logicky přestane platit alimenty dříve než by měl. Když si je teď jakoby predplaci dopředu.

Jasný ale to ho dam samozřejmě k soudu ať to doplatí.. to mi za ten princip stojí.. navíc synovi je 16 má ještě střední školu před sebou bude platit ještě min 5 let do maturity

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
29.2.24 07:53
@Tajemnadama píše:
Poslala bych mu přes právníka dopis, ať to mas černé na bílém.

Taky mě to napadlo udělám díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
29.2.24 07:57
@Tajemnadama píše:
:lol: myslíš, ten jeden měsíc za spoustu let? Tak to bych řešila, až by na to došlo, o čemž pochybuji. Věřím, že by stačilo upozornit těsně před tím, že mu vznikne dluh na výživném :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
29.2.24 08:20
@ulice píše: :lol: myslíš, ten jeden měsíc za spoustu let? Tak to bych řešila, až by na to došlo, o čemž pochybuji. Věřím, že by stačilo upozornit těsně před tím, že mu vznikne dluh na výživném :lol:

Přesně tak. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
29.2.24 08:23

@ulice no hlavně už to bude posílat synovi to je na něm jestli se nebude stydět přestat posílat vlastnímu synovi alimenty.. no taky mi kdysi řekl ze jeho povinnost platit přestane s 18 věkem syna tak myslím on celkově žije v nějakém bludu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
29.2.24 09:08
@Al35 píše:
@ulice no hlavně už to bude posílat synovi to je na něm jestli se nebude stydět přestat posílat vlastnímu synovi alimenty.. no taky mi kdysi řekl ze jeho povinnost platit přestane s 18 věkem syna tak myslím on celkově žije v nějakém bludu

ale ted to nevyřešíš, chápeš? V žádném prodlení není, to by nastalo až přestane platit a bude tvrdit v roce 2028, že má předplaceno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3004
29.2.24 18:06

Především se zbytečně nerociluj a zeptej se ho, proč to označuje jako předplatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1486
29.2.24 19:09
@Amassakoul píše:
Především se zbytečně nerociluj a zeptej se ho, proč to označuje jako předplatné.

Na to mi před rokem neodpověděl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
928
29.2.24 19:38

Můj manžel třeba taky platí alimenty na měsíc dopředu. Vždy k patnáctému aktuálního měsíce na následující měsíc.
Dělá to tak už od rozvodu a vychází to tak.

Ex na to ráda zapomíná a připomíná se, když se manžel třeba o 2 dny zpozdí s platbou. On ji vždy upozorní, že v rozsudku jsou alimenty splatné k 15. dní aktuálního měsíce, takže má ještě měsíc čas.

Koukla bych přesně do rozsudku, stanovení výše výživného, od kdy platí, jak je splatné a kdy proběhla první platba.
Pokud je to jak píšeš, upozornila bych ho písemně a napsala prostá data jako argument.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna