Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak snad ví z dřívějška, jestli má problém ve spermiogramu, nebo kde, ne? Ty si ovulaci můžeš měřit jestli probíhá. A taky záleží kolik ti je, ale rok by jsi počkat měla. Nejde všechno hned.
@pikola no jasne ze ví, ale měl vše v pořádku, ani u jednoho se na nic nepřišlo.
Já vím, ze bych měla vydržet, ale rikam si jestli to proste neřešit na svy straně hned, ne s nim, ten má chudák za sebou všechna vyšetření co jdou ![]()
No tak když není problém u něj, zaměř se na sebe, jestli máš ovulaci a kdy. To zjistíš snadno i doma.
Pro zacatek muzes u sebe zkusit ovulacni testy, nebo merit bazalni teplotu, pripadne zkombinovat oboji.
Zjistis zda a kdy mas ovulaci a muzete tomu prizpusobit sex.
Mohli byt prostě nekompatibilní. To se stává. Nemusí to tak byt u vas. Pokud ti neni 35+, tak bych nespěchala a nechala to na přírodě, zkus to podpořit jógou. Mě pomohla.
@Martina84 nějakou konkrétní? Dekuju moc.
Jinak asi mohli byt, ale to by neměli ta embrya ne? Teda měli je z ivf. Jen to nikdy pak nevedlo k těhotenství. Moc se v tom nevyznam a nijak jsem to nechtěla rozebírat.
Ovulacni testy mám koupené ![]()
@Anonymní píše:
@Martina84 nějakou konkrétní? Dekuju moc.Jinak asi mohli byt, ale to by neměli ta embrya ne? Teda měli je z ivf. Jen to nikdy pak nevedlo k těhotenství. Moc se v tom nevyznam a nijak jsem to nechtěla rozebírat.
Ovulacni testy mám koupené
Tak embrya jim pomohli vytvorit v laborce, i tak se nechytla ![]()
Jóga jakákoli harmonizuje tělo a hlavně se hodit do pohody a myslet taky na jiny věci.
Partner byl s ex deset let a nedařilo se jim. Já otěhotněla po čtyřech měsících od doby, co jsme řekli, že tomu dáme volný průběh. Plodné dny/ovulaci jsem cca věděla, poznala na sobě a řídila se podle kalendáře, ale vesměs jsem to nějak neřešila. Prostě jsem počítala cca rok než se zadaři. Tak se nestraš zbytečně. Prostě některé páry to tak mají a některé ne.
@alena1995 já vím, Dekuju! Ovulaci na sobě nepoznám, já mám takový celkově úplně klidný cely cyklus, jen den před ms mi otece břicho…a od půlky cyklu se mi zvětšují a boli prsa, jinak fakt nic.
Uvidíme tedy, já nechtěla nejak plasit, ale nejak tomu malinko už od začátku pomoci, třeba tou jógou anebo akupunkturou apod ![]()
@Anonymní píše:
@alena1995 já vím, Dekuju! Ovulaci na sobě nepoznám, já mám takový celkově úplně klidný cely cyklus, jen den před ms mi otece břicho…a od půlky cyklu se mi zvětšují a boli prsa, jinak fakt nic.Uvidíme tedy, já nechtěla nejak plasit, ale nejak tomu malinko už od začátku pomoci, třeba tou jógou anebo akupunkturou apod
Hlavně to zas tolik neřeš nebo neotěhotnís vůbec. Myslím, že X uživatelek tady by ti mohlo říct co udělá psychika. Moje rada: Nemyslí na to, neřeš akupunkturu. Prostě si užívej sex, a uvidís.
![]()
Vše dělá psychika určitě a čím víc to řešíš tak to nepůjde vůbec… 3 měsíce a chceš to řešit? Na gynde ti řekne že až to nepůjde rok tak pak můžeš začít, něco řešit. Zatím snažení 3 měsíce je opravdu málo..takze se nejdřív hod asi do klidu co se tyce psych. Stránky..
Ahoj,
chtěla bych se zeptat, zda byste ihned řešily snahu o miminku u lékaře, kdybyste měly partnera, který predtim nemohl mít děti?
Respektive - nevím kde byl problém a nevědí to ani oni, vše prý v pořádku a nikdy se na nic nepřišlo, byli 4× na ivf a nic, embrya ale měli.
Mám trochu obavu, beru kyselinu listovou, jsem stihla, hybu se, jim víceméně ok, beru dlouhodobě vitaminy jako C, B, D a zinek, MS mám leta 28-29 dni a nikdy jsem se s ničím nelecila. Tak mě napadlo jestli třeba rovnou nekam nejit, hodně se mi líbí akupunktura a obecně čínská medicína, kdysi mi to pomohlo na kožní problém.
Zatím jsme tomu dali volný průběh (3 měsíce) a prozatím nic, ale nevím ani kdy mám ovulaci, jestli v půlce cyklu tak jsme se stejně trefili jen jednou.
Dekuji moc, chápu ze je brzy něco resit, ale trochu se bojím toho, ze jim to neslo