Řešíte nějak bouchnutí batolete
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Podle toho jak řve Ale Já jsem drsná matka, nejezdím na
pohotovost ani k doktorovi skoro vůbec a to jsme měli nehody různý, jako
že pády ze schodů, různý boule atd, hlavou do stolu.. Taky zlomenou
klíční kost asi ve 2 letech a vykloubení loktu, ale to jsme teda na
pohotovost šli
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Tak kdybych měla řešit každé bouchnutí našich kluků… Je jím 8m,
jeden obchází nábytek 14 dní, druhý 2 dny… Za den spadnou X krát.
Většinou nemají ani modřinu… Prostě když hlavou nevezmou roh stolu nebo
skříně, tak už ani nebreci.
Moje maximální řešení je, z emu to chvíli chladím něčím
studeným
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
No mě se taky teď boucha pořád ne Teda o stůl o hrany ale padá
😀 obchází nábytek a já mám pořád strach ze mu něco bude.
Taky žádná boule ani modřín nebyla ale pořád je tam ten strach
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Neresim skoro nic, bouchnuti do cela je neni rizikove, to spis teda uz kdyby se bouchlo dozadu do hlavy o beton a poradna supa. Zbav se sve uzkosti, bude ti lip.
na pohotovost chodim v naprosto vyjimecnyvh pripadech, v poslednich 10 letech jsem byla s detma trikrat. Sama jsem v dospelem veku se sebou byla jednou (tj. za 20 let). Kdyz slysim, s cim vsim lidi chodi na pohotovost (v lete sla jedna znama se zapitym klistetem), tak si rikam, ze by se ty zjevne zbytecne navstevy mely snad zpoplatnovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Ne, řešili sme jen jednou když spadl hlavou na chodník pri behu a měl bouli přes půl čela, ale naštěstí mu nic nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
On právě má tu tendenci si dávat spíše do hlavy do zadu a já mám s toho strach nejsou to rany nejspíš jelikož ani neplace dnes si dal o skříň vzadu
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
Já bych byla 2× denně na urgentu, kdybych to měla řešit Takže neřeším. Když se opravdu hodně
praští do hlavy, sleduju pak zbytek dne, jakou má náladu, jestli není
spavý, apatický atd. Samozřejmě - podle situace také člověk musí
zvážit. Jak spadl, z jaké výšky, jak reagoval a tak.
Je hodně akční, takže omlácený je nonstop. Momentálně má monokla pod pravým okem ze čtvrtka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Já mám s toho vážně hrůzu bojím se toho hrozně jednou spád z chodítka od té doby chodítko nepoužíváme stalo se to ve 12m jelikož prý už od 12m s emu že používat tak sme ho dostali dala jsme ho do ji on s epo něčem natahovat dolů a spadl na čelo právě a já mám s toho hrůzu
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Já mám s toho vážně hrůzu bojím se toho hrozně jednou spád z chodítka od té doby chodítko nepoužíváme stalo se to ve 12m jelikož prý už od 12m s emu že používat tak sme ho dostali dala jsme ho do ji on s epo něčem natahovat dolů a spadl na čelo právě a já mám s toho hrůzu
Já ten strach chápu, máš asi první dítě. Věř ale, že opravdu všechny děti padají. A pokud je to prostě ze stoje, že ještě špatně chodí, nestabilně stojí atd, tak to opravdu je několikrát denně. Pokud nespadne někde z jídelní židličky na hlavu na dlažbu nebo z výšky někam na hranu, venku na kámen, obrubník a tak, je to fakt běžné.
Jinak chodítko dejte do sklepa, to je akorát tahání peněž z lidí. Dítě se nejlíp naučí chodit bez chodítka. Logicky člověk k vývoji nepotřebuje žádný opěrky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Přesně to jsme udelali nepoužíváme nic jen leze na zemi chodí okolo nábytku
- načítám...
- Citovat
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Děti se i padáním učí. Ber to tak, že to k tomu prostě patří.
Samozřejmě když vidíš, že to vypadá že se zraní, tak zasáhnout, ale
zkus dítěti dat trošku volnost. Stejně to jednou přijde můj má třeba křivý nohy, takže padá
pořád někde, jsou mu dva, neumí do schodů ani běhat. Dneska jednou spadl
ze sedačky když chtěl rozsvítit do hraček, pak v poledne zahučel za
sedačku a ještě na sebe hodil lampičku. Trošku si teda natrhl koutek, ale
jinak je ok
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@Anonymní píše:
Jestli to bylo.to choditko ve kterým dítě visi tak to je jediné dobře, to hoďte rovnou do kontejneru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
@pikola píše:
Děti se i padáním učí. Ber to tak, že to k tomu prostě patří. Samozřejmě když vidíš, že to vypadá že se zraní, tak zasáhnout, ale zkus dítěti dat trošku volnost. Stejně to jednou přijdemůj má třeba křivý nohy, takže padá pořád někde, jsou mu dva, neumí do schodů ani běhat. Dneska jednou spadl ze sedačky když chtěl rozsvítit do hraček, pak v poledne zahučel za sedačku a ještě na sebe hodil lampičku. Trošku si teda natrhl koutek, ale jinak je ok
Někdy by mě zajímal nějaký sestřih domácích videí. Úplně ho
vidím, s tou šipkou za sedačku. My máme taky hezkou sbírku pádů.
Aktuálně monokla z koupelny. Protože nejlepší je stát na stoličce
u umyvadla a patlat se rukama v mýdle. Tak nějak ztratil balanc a namydlenou
ručičkou už se moc nezachytíš. Minulý týden zahučel u našich po hlavě
z opěrky gauče do bedny s hračkama. Taky mu jsou dva. Přesně jak říkáš,
prostě to k tomu patří. Člověk musí zabránit velkým průserům, ale
všechno se nedá řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- Nahlásit
Další podobná témata podle názvu
- Sousedské historky - máte nějaké?
- Holky kde kupujete kukuřici na popcorn? A jak řešíte dochucení?
- Dají se tu nějak smazat diskuze, které jsem tu založil? ;-)
- Jak řešit tohle domácí násilí?
- Batole vůbec nespí
- Proč každého muže po nějaké době přestanu bavit?
- Nějaké budoucí mamky z Jihlavy?
- Hypotéka Sberbank - máte někdo nějaké nov
Dobrý den chci se zeptat jestli také řešíte každé bouchnutí do hlavy či celá u batoelte jeden rok?
Já se hrozně bojím když se bouchne do hlavy