Respekt k mé osobě - lidé si ke mně dovolují

Anonymní
23.3.13 00:10

Respekt k mé osobě

Ahoj, jako první se omlouvám za anonym, jistě pochopíte že je to pro mě citlivé téma, a chtěla bych zůstat v anonymitě.

Je možné že vyzařuji něco, co na ostatní lidi působí tak, že si kě mě můžou „víc“ dovolit? Pozoruji to téměř všude že ke mně lidi chovají s jakýmsi despektem a nadřazeností. At je to na úřadech, v obchodech dokonce i v psané formě komunikace. Nevím jestli to není mým věkem. Je mi 27, mám dvě děti, manžela, hezký byt, hezké auto, nemyslím si že je to důležité ale chci tím říct že nejsem na venek žádná šmudla na kterou by se mělo nahlížet z hora. Tak jak je to možné, čím to je že spousta mých pseudokamarádek mě akorát tak využilo a pak koplo do zadnice. Když jdu na úřad tak se mnou ženský jednají jako kdybych byla nesvéprávná 15ti letá puberťačka. Přitom kdo mě opravdu zná ví že mám pusu prořízlou a nenechám si nic moc líbit. Nejsem drbna ale když pak se na někoho ukazuje, ukážou si vždycky na mě nehledě na to že jsem s tím neměla nic společného. Kámošky o mě říkají že jsem až moc hodná, a úslužná k ostatním lidem, je to tím? Že lidi poznají že jsem lehký cíl, fakt nevím, kde je zakopaný pes.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
23.3.13 00:20

No tak proč si tu prořízlou pusu na úřednice neotevřeš a ten respekt si nezjednáš? Nějak mi to přijde rozporuplné to, co píšeš. Buď máš prořízlou pusu, nebo jsi až moc hodná a úslužná. Nedovedu si představit kombinaci obojího.
Jo, třeba já jsem držka, ale tvářím se hodně a úslužně, neb to má své výhody :mrgreen: ale když cítím, že si někdo otvírá hubu na mnem, tak ho dokážu poslat hoooodně daleko. Tak jakto, že ty ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
23.3.13 00:21

Mám podobnou zkušenost a to jsem o 6 let starší. U mě je asi zakopán pes, že se snažím ke každému chovat slušně a hned neukazuji neomaleně ostré lokty. Myslím, že spousta věcí jde vyřešit i bez toho. Akorát lidí co si to myslí kolem mě rapidně ubývá. A tak, když nejsem hned hrrr si každý myslí, že ze sebou nechám orat a tak i ke mě přistupují než ukážu, že mám taky růžky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 00:24

Já si jí otevřu ale jako kdybych neuměla mluvit tak aby mě lidi braly vážně

• Citovat
  • Upravit
29
10219
23.3.13 00:27

Jestli třeba u toho z tebe nesálá nejistota nebo nervozita.Jako že ti takové jednání je nepříjemné a druhý si toho hned všimne a vidí tě zviklanou a ne odhodlanou. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.3.13 00:27
@Anonymní píše:
Já si jí otevřu ale jako kdybych neuměla mluvit tak aby mě lidi braly vážně

Tak asi bude důležitá mimoslovní komunikace, tón řeči apod. Mně kolikrát stačí výhružně říci „Prosím?“ a je vymalováno :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 00:29

Přesně tak to myslím, já nemám potřebu nikomu ukazovat jak si umím dupnout, slušně pozdravím, jak mě to učila maminka :mrgreen: a slušně s nimi jednám a oni hned mají pocit že si nechám vše líbit a můžou se po mě vozit

jedna ex kamarádka, když zjistila že jsem vcelku obětavý člověk, a udělám pro druhého co můžu, okamžitě dostanu pleskanec po puse a je to kamarádství, nechápu proč si toho lidi nemůžou naopak vážit

• Citovat
  • Upravit
29
10219

@Gina108 taky bych to tak viděla. měla by asi být víc ráznější. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2528

Myslím, že lidi podvědomě vycítí, když mají nad člověkem navrch(že si s nikým servítky neberou a o uslužném chování nemůže být vůbec řeč).někdy jsem na tom podobně jako ty, ale jen po určitou mez, jak ji ti dotyční překročí, tak dokážu taky pěkně vypěnit. A taky nejsem žádná šmudla, jen mi přijde neslušné třeba předbíhat, za cokoliv nepoděkovat, nebo často používám slovo prosím, což je pro mnoho lidí v mém okolí nepředstavitelné :zed:

Příspěvek upraven 23.03.13 v 00:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
10219
23.3.13 00:32

@zikado aspoň, že je nás víc. neb mám taky pocit, že každý je hned hulvát a o slušné chování se ani nesnaží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.3.13 00:36
@Anonymní píše:
Přesně tak to myslím, já nemám potřebu nikomu ukazovat jak si umím dupnout, slušně pozdravím, jak mě to učila maminka :mrgreen: a slušně s nimi jednám a oni hned mají pocit že si nechám vše líbit a můžou se po mě vozitjedna ex kamarádka, když zjistila že jsem vcelku obětavý člověk, a udělám pro druhého co můžu, okamžitě dostanu pleskanec po puse a je to kamarádství, nechápu proč si toho lidi nemůžou naopak vážit

Tak hodná a slušná být můžeš, to je OK, ale jakmile si bude někdo dovolovat, tak to utnout hned v začátku - stačí nejprve tónem řeči a když to někdo nepochopí, tak holt slovně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 00:37

Jenže já musm zůstat klidná co nejdéle to jde protože pak se rovnou dostávám do fáze skoro až nepříčetnosti :oops: ale to mě musí fakt někdo hodně vytočit, jinak prostě očekávám slušnost a vstřícnost

• Citovat
  • Upravit
2528
23.3.13 00:38

@29 Bohužél, nebo vlastně bohudík jsem tak byla vychována a taky jsou to pozůstatky z práce, to jsem musela být ke každému taky vždy uslužná i když se mně třeba zeptal co chceš ty krávo :pocitac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.3.13 00:38

Jenže mě nepomůže ani důrazné prosím, to mi řekni jak to děláš :mrgreen:

jako kdybych měla na čele napsáno dělejte si ze mě pr.. jak se vám zlíbí

• Citovat
  • Upravit
547
23.3.13 00:41

Mam pocit, ze je to ted v mode - byt co nejvic drzej, ukazovat, jakej jsem king, hrát si na pány sveta..Je taková doba, smutný, ale je to tak..
Ale naopak, já si myslím, ze tihle lidi maji strasne maly sebevedomi a proto se takhle prezentuji..
Co se tyce zakladatelky, muze to byt cokoliv, muze to byt i nevyraznym hlasem napriklad..staci zjistit duvod a pak na tom pracovat :) rekla bych, ze je to jedna z veci, ktera se dá naucit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová