Řezavá bolest v zádech

Holma
20.11.11 09:46

Řezavá bolest v zádech

Včera ráno jsem se probudila a cítila v zádech takovou bodavou bolest, řekla jsem si, že to je jen přeleželé a začala normálně fungovat. Některé pohyby jsem musela vynechat, např. natáhnutí ruky pro něco, protože v takovém případě se bolest stupňovala. Pak jsem se ohnula do trouby, porazila mě šílená řezavá bolest v zádech kolem páteře a pod lopatkama a zůstala jsem chvíli bez dechu, nemohla jsem se narovnat. Od té chvíle se to rozjelo. Nemůžu se ani hnout, když ležím, trvá mi pak hodně dlouho než vstanu, při každém pohybu šílené bodání a nemožnost se nadechnout. Došlo to tak daleko, že manžel mi podává pití s brčkem, já se pomočila, prostě jsem nevstala včas, musí mi pomáhat při otáčení na druhý bok a při vstávání. Celou noc jsem spala max 4 hodiny, při každém vrtnutí jsem se probudila bolestí. Bolest ustane jen v případě, že si stoupnu a aspoň trochu se narovnám, ale to bych musela jen stát, jakmile chci něco vzít do ruky, zívnout si, zakašlat, vysmrkat se-opět ta bolest, nemůžu se ani nijak nahnout, otočit apod. Včera jsem zkoušela horkou vanu, masáž, klid na lůžku, jeden ibalgin. Nic nepomohlo.
Včera večer jsem už uvažovala o návštěvě pohotovosti, ale řekla jsem si, že to do rána přejde, nepřešlo. Manžel teď odjel do lékárny, ale pochybuju, že mu něco dají, když jsem v 5. měsíci, asi si to na triko nevezmou. Říkám si, že počkám do zítra a půjdu k praktické lékařce, ale vydržím to? Chvílema si říkám, že už to jde, ale je to asi tím, jak jsem si na tu bolest zvykla.
Další variantou byla sanitka, ale vyřeší něco? Přeci ji nebudu volat kvůli bolení zad? Nebo ti lékaři v sanitce mi můžou dát třeba nějakou injekci? Nebo mě odvezou do nemocnice?
Nejbližší mám Motol, ale zkušenosti s pohotovostí jsou fakt příšerný. Sama se sotva hýbu a nevím, jestli bych byla schopná dojít do auta a pak v Motole dojít na místo určené.
Ani nevím, co od Vás čekám. Možná radu, zkušenost…uřízněte mi ty záda…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17629
20.11.11 10:53

kočko, to zní pekelně :roll:

osobně bych se vyprdla na lékárnu a jakkoliv se pokusila dostat na tu pohotovost, vypadá to na skříplý nerv nebo plotýnku, případně hodně hustě skříplý sval v zádech, jednou se mi to stalo, nemohla jsem dýchat, ale postupně se to zlepšovalo. POkud by to byl sval nebo něco takového mělo by pomáhat teplé, třeba nahřát to ve sprše, případně to něčím mazat, ale zdá se mi, že to máš hodně hnusně rozjeté a bez lékaře to nepořešíme :nevim:

zkus se dostat do nemocnice s pomocí manžela, dokud je víkend :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky