Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla bych se zeptat na tlak v bříšku. Jsem v 19tt a pohyby cítím už někdy od 16tt, ale když třeba dlouho stojím, tak cítím tlak v bříšku. Nevím, jestli se mu to nelíbí, nebo co
. Vždycky, když se třeba sprchuji a nebo myji nádobí, tak to začne. Na chvíli si sednu a dobrý. Máte s tím někdo zkušenost? ![]()
ja jsme v 19tt a tlaky v podbrisku mam taky. Mam je docela casto. A nemusim ani stat, mivam je i kdyz sedim v praci nebo doma u tv..
![]()
a pohyby zatim taky necitim. To ti zavidim ze citis pohyby od 16tt aspon vis ze je vse ok.
To je zvláštní, já to mám jen když stojím, jak kdyby se mi chvilkově unavily svaly a já si potřebovala sednout. No, jsem prvorodička a přesto kopance už ted
. Včera jsem cítila úplné kotrmelce, až to bylo děsivý ![]()
Tvrdnutí bříška, pnutí vazů a dělohy.. normální stav..
Děloha se zvětšuje, mimčo si dělá prostor, a při stání je to více namáhavé než při lehu, víc to maminka cítí ![]()
No, kdyby to tak nepřekáželo v denních pracích, ale jemu se furt něco nelíbí
. Ale díky za info ![]()
Ahoj,přihlásila jsem se tu nově.
Jsem taky v 19 tt,pohyby teda necitím,ale taky když stojím,či něco dělám,tak mám taky takový divný tlak v břiše a hlavně mám pocit,že musím každou chvíli dostat menzes.A když si sednu je to lepší.Nevím.Ve čtvrtek jdu na kontrolu na gyndu a ve středu na ultrazvuk,tak se musím doktora na to zeptat.
Ahoj, vítej. To se zeptej a dej mi potom vědět, s tím menzesem, protože to se mi taky často stává. Já ale když to mám dostat, tak mně bolí záda a břicho vůbec, ale má to svojí poznatelnou bolest. Jenže to mám od začátku těhotenství. 1. měsíc jsem se každé ráno budila s tím, že to musím dostat a ono nic
. Na kontrolu ( na velký UTZ) jdu až 2. prosince
…
A holky nemáte to víc v termínu MS? Je to možné.. Jinak to přisuzovala tvrdnutí bříška…
To já už si samozřejmě nehlídám, kdy mám termín MS
… a brala jsem před tím HA, takže ta si to řídila sama, hned po ní jsem otěhotněla, takže nevím ![]()
jo to dám vědět určitě.No já akorát v prvním trimestru vždycky když bych jako v tu dobu měla dostat menzes,tak mě pobolíval podbřišek,ale teď nic.Teď je to něco jiného.No jinak záda ty mě začali přišerně bolet asi tak před týdnem.Kolikrát se nemůžu ani otočit v posteli.To do mě musí občas chlap žďuchnout
ale to je asi tím,že mi teď najednou povyrostlo břicho.Prej je to tím,že měním těžiště
A budu si to užívat až do porodu
Tak na záda si naštěstí nemůžu stěžovat
. I když bříško taky roste, spíš vypadám jak kdybych hodně papkala sladký, než že jsem těhotná, ale aspon něco
rostoucího břicha a pohybů jsem se nemohla dočkat. Akorát kila nejdou nahoru, přibrala jsem jenom 1 kg ![]()
No v termínu MS to bylo vždycky něco jiného,respektive to jinak pobolívalo
No to já už vypadám,že jsem vážně těhotná
Budu muset vyrazit na nákup kalhot
to já mám zatím něco kolem třech kil nahoře,někdy něco do plusu a někdy něco do mínusu,protože mi je neustále špatně:),ale naštěstí se to z celodenních nevolností přestěhovalo na ranní nevolnosti.
já mám taky poslední dva dny takové menstruační bolesti, ale trvají jen chvíli a jsou slabé a taky mě víc i bolelo v kříži,tak si říkám, že je to třeba další fáze zvětšování dělohy ![]()
vesper píše:
já mám taky poslední dva dny takové menstruační bolesti, ale trvají jen chvíli a jsou slabé a taky mě víc i bolelo v kříži,tak si říkám, že je to třeba další fáze zvětšování dělohy
Tím se uklidnuji při každém píchnutí ![]()