Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, zda máte některá zkušenosti s takto zasahující placentou?Vůbec nevím co to znamená, byla jsem teď v úterý na jednu noc hospitalizována a ve zprávě mám u placenty napsané: Placenta PS zasahuje pod pliku
Jsem z toho dost vyděšená, už takhle mám tohle těhu samou komplikaci a děsím se všeho ![]()
Na internetu o tom nemůžu nic moc najít, jen jednu diskuzi, kde jedna maminka psala, že se raději s gynekologem dohodla na císaři, kvůli možným komplikacím s tímto spojenými:( ale o jaké komplikace se může jednat nikde nemůžu najít:(
A ještě jedna maminka tam ještě psala dotaz, že o tom našla na netu jen samé hororové scénaře a ráda by věděla jak to je, ale nikdo jí neodpověděl:(, takže zase nevím:( a mám opravdu strach
Myslíte, že budu muset rodit císařem?Je vůbec možné porodit spontánně?
Jinak já mám placentu od začátku těhu hodně nízko a doteď se moc nevytáhla..při poslední poradně ve 30tt jsem jí měla jen 15-20mm od vnitřní branky, dr.jen kroutila hlavou, že se moc nevytáhla,ale zatím nepadlo slovo o císaři:(
A teď z úterní zprávy tohle ![]()
Snad budete některá něco vědět..díky
Ahoj, já měla placentu k úponu pliky. Vůbec mě nenapadlo to nějak řešit nebo někde hledat. Spíš jsem si na to teď jen vzpomněla, když to čtu v názvu. PS je přední strana. Porod byl v pohodě, ale placentu jsem měla přirostlou, takže jí doktor ze mě 30 minut šťoural ven (což si mohl ušetřit) a pak jsem šla na vyčištění. Být tebou bych se vůbec nebála. Prostě je placenta tam, kde je… ničemu to nevadí.