Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Buď v klidku.já jsem v 18.tt a nahoře necelé kilo a to ani nezvracím.a doktor?vůbec se nad tím nepozastavoval ![]()
Tak já jsem 25tt a mám 6kg nahoře.Jestli je mimi v pořádku,tak se nemáš čeho bát,nabereš rychle potom.
neboj, někdo to tak má. já za celé těhotenství přibrala u prvního 9 kg a u druhého 11 kg. děti měly porodní váhu 3450g a 3640g, takže žádní drobečkové a to ani jeden nevydržel do termínu porodu. dítě je jako „parazit“ (omlouvám se za ten výraz
). vezme si z tvého těla vše co potřebuje k životu a správnému vývoji, všem na úkor tebe. a myslím, že je nesmysl, že bys měla mít v 18tt nahoře 6kg. to je strašně moc. to bys pak měla konečný nárůst kolem 25kg. takže buď v klidu, určitě je vše v naprostém pořádku.
Taky bych se nebála, teď jsem koukala do průkazky a v 17tt jsem měla nahoře 2 kg. Teď v 28 jsem měla nahoře 6kg. A doktorka mě straší velkým miminem, takže ono si to co potřebuje vezme a trpí tvoje tělo.
Já jsem 6 kg přibrala za celé těhotenství a malý měl 3 kg, takže buď v klidu.
Buď úplně v klidu, já jsem při každém těhotenství zhubla okolo 15ti kilo a ani deko nepřibrala, věčně jsem byla v nemocnici na kapačkách a holky měly všechny přes tři kila. ![]()
Já měla ve 22 tt 1,5 kg nahoře,v 18 tt taky nic.Mimi bylo v pohodě,jen mě zaráželo,že jsem měla šíleně velké břicho a ani deko navrch.Mudr říkal,že je to ok,že nějaké to kilíčko navrch přijde později.Přišlo
Celkově jsem přibrala 9 nebo 10 kg,malý měl při porodu 3,79 kg.
ono to ještě může všechno začít skákat nahoru…já jsem ten typ, co byl hubený před těhotenstvím - když to porovnám s tebou 170cm 55kg, takže jsem se vlivem hormonů začla obalovat ihned a od začátku nabírala, mám nahoře 15kg, což by v tvém případě třeba nebylo žádoucí, tak to neřeš. Moc kilo je pak akorát zátěž pro organismus, ono si z tebe miminko vytáhne, co potřebuje a i to blbé zvracení možná nějaký smysl má ![]()
nemudruj nad tím, znám ženu, která nepřibrala nic a po porodu ještě zhubla a vše je ok.
Za celý těhotentví jsem přibrala 7kg a melej měl málo přes 3kg. ![]()
já v minulém přibrala 16 kg a malá neměla ani 3 kila.myslím že váha matky nijak neovlivní porodní váhu ale na to se zakladatelka asi neptala ![]()
Já začala přibírat až po 20tt a to jsem vůbec nezvracela a nebylo mi zle…
Za to po tom 20.týdnu to šlo nahoru až nechutně rychle ![]()
Nestrachuj se, všechno je v pořádku ![]()
Jestli jsi měla 173/75 a máš v stejnou váhu, tak to nevidím jako probém. Já měla na 173cm výchozí váhu 65kg a ve 20tt jsem měla už pomalu 10 kg navrch, t.j. stejnou váhu, jako máš teď ty a do porodu jsem ještě dalších deset přibrala
(všechno pak do půl roku zase dole).
Tvoje miminko si bere zatím z tvých zásob, takže buď v klidu.
já v prvním těho vážila 76 na 176 cm a do 20 tt jsem měla 71 kg. Všechno jsem dohnala až tak po 25 tt ,šla rodit s 87 kg a malá se narodila se 4 kily. No stress ![]()
Ahoj holky,
vím, že každá z nás má jinou tělesnou stavbu, těhotenství jinak prožívá apod. Asi jsou mé obavy nesmyslné, ale i přesto na to pořád myslím.
Před otěhotněním jsem vážila 75kg při 173cm. Nyní jsem v 18+2 a mám 75kg. V prvním trimestru jsem hodně zvracela a zhubla cca 2kg, nyní také zvracm, ale již ne tak často. Ovšem pořád je hodně dní, kdy je mi zle od žaludku a nemůžu do sebe nic vpravit, to pak většinou snídám (vyzvracím do 15min.) pak jím jen ovoce a večer večeři, kterou se snažím v žaludku udržet a většinou se to daří. K tomu beru vitamíny. Při návštěvě doktorky nikdo nic neříkal, já zjistila, že mám +2kg (zpátky to, co jsem zhubla), tak sem si řekla, že dobrý. Včera jsem mluvila se známou, která je o týden dál a má nahoře už 8kg. Co tak všude čtu, už bych prý měla mít navíc 6-7kg.
Trochu se obávám, aby miminko třeba nebylo moc malé, špatně vyvinuté apod.
Snažím se uklidnit tím, že každá jsme jiná, ale…červíček mě pořád hlodá. Asi potřebuju jen uklidnit a slyšet to od někoho jinýho.
Děkuju.