Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem měla za celé těhotenství nahoře 7kg a malý vážil 4,2kg… Takže žádné obavy ![]()
Holma píše:
Ahoj holky,vím, že každá z nás má jinou tělesnou stavbu, těhotenství jinak prožívá apod. Asi jsou mé obavy nesmyslné, ale i přesto na to pořád myslím.
Před otěhotněním jsem vážila 75kg při 173cm. Nyní jsem v 18+2 a mám 75kg. V prvním trimestru jsem hodně zvracela a zhubla cca 2kg, nyní také zvracm, ale již ne tak často. Ovšem pořád je hodně dní, kdy je mi zle od žaludku a nemůžu do sebe nic vpravit, to pak většinou snídám (vyzvracím do 15min.) pak jím jen ovoce a večer večeři, kterou se snažím v žaludku udržet a většinou se to daří. K tomu beru vitamíny. Při návštěvě doktorky nikdo nic neříkal, já zjistila, že mám +2kg (zpátky to, co jsem zhubla), tak sem si řekla, že dobrý. Včera jsem mluvila se známou, která je o týden dál a má nahoře už 8kg. Co tak všude čtu, už bych prý měla mít navíc 6-7kg.
Trochu se obávám, aby miminko třeba nebylo moc malé, špatně vyvinuté apod.
Snažím se uklidnit tím, že každá jsme jiná, ale…červíček mě pořád hlodá. Asi potřebuju jen uklidnit a slyšet to od někoho jinýho.
Děkuju.
u prvniho ditete jsem za cele tehotenstvi pribrala 2 kila a po porodu jsem mela vahu o 6 kilo mensi nez pred otehotnenim
mala byla v poradku a zdrava,ale je fakt,ze ja vazila na zacatku tehotenstvi 65 kilo pri 158 cm,takze si to asi brala ze me
ahoj, já měla výchozí váhu asi 72 a až do 16 tt jsem hubla (bylo mi špatně a jedla jsem málo) a zhubla jsem na 67 kg. Pak se to zastavilo a k dnešnímu dni jsem nabrala jen kilo, takže jsem pořád oproti začátku -4 kila
Jsem 18+3
Taky mě to trochu znepokojuje, protože jsem vždycky byla taková oplácaná a myslela jsem si,že jakmile otěhotním tak budu jak velryba…a ono ne. A zatím se nikdo z dr. na tím nepozastavil, dokonce genetička říkala, že to naopak není na škodu
Tak jsem zvědavá na velký UZ, zda miminko roste jak má, protože nemám ani bříško
Ahojda, já jsem teď ve 32 tt a za celé těhotenství jsem přibrala 6 Kg…Každý to má jinak…neboj ,mimčo si vezme vždy to co potřebuje:-)
Ja taky zacala nabirat az nekdy pomalu v 16tt a za cele tehu pribrala jen asi 9kg
Nestrestuj se.Měla jsem podobné výchozí podmínky jako ty. V 18.tt jsem měla pořád ještě o 2 kg méně než na začátku těhotenství. Přibírat jsem začala až kolem 22.tt. Nikdo mi na to nic neřekl - jenom tchýni se nelíbilo, že nepřibírám a teď se jí zase nelíbí, že jsem přibrala moc (mám cca 10 kg nahoře a jsem týden po termínu)
. Hlavně nesrovnávej…