Kde je hlavička?

5misa6
19.11.11 20:05

Kde je hlavička?

Ahoj ženy :-D mám asi hloupý dotaz.Tak si ležím u televize,a opět cítím kopance :-D a dělají se mi hrče na levé straně.Tak předpokládám,že miminko má hlavičku na pravé straně.Ale tak mě napadlo,jestli miminko může být naopak.Hlavičku na levé straně.Nebo je to od přírody,že roste tak,aby mělo hlavu na pravé?Není to pro mě důležité,ale tak ze zvědavosti se ptám :-D

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
19.11.11 20:12

Já myslím, že se tam otočí, jak je mu libo :lol:
Koukám, že jsi 26tt, tak má ještě docela dost místa.

Když už pak Majda v břichu byla hlavičkou dolů, poznala jsem to, když škytala=) Škytalo to až úplně dole :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5575
19.11.11 20:12

Ahoj, ve 26 týdnu se miminko může hýbat ze strany na stranu, hlavičkou nahoru a dolu, dělat kotrmelce a přemety :dance: . Poloha miminka není zatím fixovaná, takže se nedá říct, kde bude za chvilku. Fixuje se až po 32 týdnu, někdy i déle. Pak bývá hlavička, nebo zadeček dole (většinou, pokud není poloha příčná) a poloha se určuje podle toho, zda jsou zádíčka vpravo, nebo vlevo. Je to důležité pro porodníka, aby věděl, zda se miminko otáčí u porodu jak má.
U mně měl malý hlavičku dole od cca 32 týdne a až do dne porodu záda vpravo, kde i špulil prdelku. V den porodu se otočil na levou stranu. :mrgreen:

Barča :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
19.11.11 20:15

Tak ten můj má asi KOPR.Moc se otáčet nechce,protože boule mám jen na levé straně,a myslím,že je dělá nohama.

• Citovat
  • Upravit
5misa6
19.11.11 20:18
arcanobacterium píše:
Ahoj, ve 26 týdnu se miminko může hýbat ze strany na stranu, hlavičkou nahoru a dolu, dělat kotrmelce a přemety :dance: . Poloha miminka není zatím fixovaná, takže se nedá říct, kde bude za chvilku. Fixuje se až po 32 týdnu, někdy i déle. Pak bývá hlavička, nebo zadeček dole (většinou, pokud není poloha příčná) a poloha se určuje podle toho, zda jsou zádíčka vpravo, nebo vlevo. Je to důležité pro porodníka, aby věděl, zda se miminko otáčí u porodu jak má.
U mně měl malý hlavičku dole od cca 32 týdne a až do dne porodu záda vpravo, kde i špulil prdelku. V den porodu se otočil na levou stranu. :mrgreen:Barča :kytka:

To jsem vůbec nevěděla,že se může točit jak chce.Myslela jsem,že už je na to velký :-D :-D

• Citovat
  • Upravit
31594
19.11.11 20:21

Já měla prvního snad až do 34.tt na příčku, takže v 25.tt má fakt ještě spoustu místa, a může se ještě točit jak chce. A zažila jsem i boxování, když už byl definitivně hlavou dolu, tak šílený rány vespod, nejlíp do močáku :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12743
19.11.11 20:23

nejpravděpodobnější je že má hlavičku i nožičky na stejné straně. hodně dětí tak leží. já vždycky před poradnou někde cítila kopance tak jsem hladila na druhý straně protože jsem si myslela že tam má hlavu a pak mi doktorka na utz řekla že hladím celou dobu zadek :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140
19.11.11 20:29
levmah28 píše:
Tak ten můj má asi KOPR.Moc se otáčet nechce,protože boule mám jen na levé straně,a myslím,že je dělá nohama.

Měla jsem to podobně jak píšeš. Zhruba od 25tt (až do konce) jsem cítila kopance jen na levé straně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
19.11.11 20:29

a já si fakt myslela,že roste na jednu stranu (jsem blbec) ale když si vemu,že měří 30cm tak mi příjde veliký :-D :-D

• Citovat
  • Upravit
36544
19.11.11 21:19

Točí se tam ještě jak se mimču zachce.. třeba i dovnitř jakoby do zad, proto někdy nejsou cítit pohyby :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
19.11.11 21:20

Zakladatelko, mně se malá otočila ještě několikrát během 35TT, takže určitě miminko tu možnost má… jinak většinou byla hlavou dolů a kolínkama se mi opírala v oblasti okolo pupíku, záda jsem měla u svých zad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
19.11.11 21:25
levmah28 píše:
Ahoj ženy :-D mám asi hloupý dotaz.Tak si ležím u televize,a opět cítím kopance :-D a dělají se mi hrče na levé straně.Tak předpokládám,že miminko má hlavičku na pravé straně.Ale tak mě napadlo,jestli miminko může být naopak.Hlavičku na levé straně.Nebo je to od přírody,že roste tak,aby mělo hlavu na pravé?Není to pro mě důležité,ale tak ze zvědavosti se ptám :-D

Může ji mít na levé straně, dcera ji tak měla:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1042
19.11.11 21:25
levmah28 píše:
a já si fakt myslela,že roste na jednu stranu (jsem blbec) ale když si vemu,že měří 30cm tak mi příjde veliký :-D :-D

Trochu OT…koukám, že máš termín porodu 29.2…tak to asi doufáš, že si mimčo ten den fakt nevybere.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
19.11.11 21:36
lucy1980 píše:
levmah28 píše:
a já si fakt myslela,že roste na jednu stranu (jsem blbec) ale když si vemu,že měří 30cm tak mi příjde veliký :-D :-D
Trochu OT…koukám, že máš termín porodu 29.2…tak to asi doufáš, že si mimčo ten den fakt nevybere.. :mrgreen:

Super TP, kamarádka je rozená na přestupný rok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5misa6
19.11.11 21:38
lucy1980 píše:
levmah28 píše:
Trochu OT…koukám, že máš termín porodu 29.2…tak to asi doufáš, že si mimčo ten den fakt nevybere.. :mrgreen:

Co znamená OT? Pochybuju,že se narodí přesně na TP,ale mohlo by,budeme slavit jednou za 4 roky :-D :-D aspoň ušetříme :-D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky