Režim dne miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.5.13 08:53

režim dne miminka

Ahojky holky, chtěla jsem se zeptat jaký režim dne mají vaše dět. hrajete si sněma dopoledne nebo je dáte ještě spinkat a pak až odpoledne? a jak dlouho? my máme 4měsíce:-) snad jsem to nenapsala moc chaoticky ale zajímá mě jak to vypadá i jinde :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1332
27.5.13 09:00

Syn má 4,5 měsíce a náš režim:

Ráno vstává mezi šestou, sedmou. Chvilku si hraje nahatý, odráží se jako rak, pase koníčky, prostě blbneme. Pak dostane k snídani mlíko. Po jídle si ještě chvíli hraje s tátou, než odejde do práce, většinou cca hodinu, až hodinu a půl od probuzení chodí spát. Sám si o to řekne - zavírá očička, šmrdlá si ručičkami před očima atd. Většinou spí cca hoďku až hoďku a půl.

Po spaní si hrajeme a dostane zase mlíko. Přes den jí po třech hodinách - je na UM a víc, jak 120ml mi nevypije. Pak si zase hraje. Před obědem si na půl hodiny zdřímne.

Okolo jedné dám příkrm, zase po třech hodinách od jídla. Dopije to mlékem. Usne cca na hoďku a pak je většinou do večera vzhůru, jen si mezitím, když vidím, jak je unavený, zdřímne třeba na půl hodinky. Odpoledne si hrajeme, chodíme ven, na nákupy atd. Když dopoledne spí, tak vařím a uklízím.

Večer okolo šesté se vykoupe, dostane kaši a mezi sedmou a osmou jde do postýlky. Usíná sám, bez nás.

V noci jí jednou, nějak okolo jedné a pak až zase ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
27.5.13 09:03

Žádný režim nebyl, spali podle toho, jak byli unavení. Ale spíš vícekrát, 4×20 min holka. KLuk spíš jeden douhý spánek a pak ještě 2 krátké. ale fakt to byo hodně nepravidelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
27.5.13 09:07

Synáček 4,5m taky nemá nějaký pevný režim, je kojenej, takže jí podle potřeby, spinká, když je unavenej, ale většinou 2h dopoledne a 2h odpoledne, nebo několik kratších spánků během dne. Jinak si hrajeme buď spolu nebo sám na dece, nebo je se mnou v kuchyni v lehátku, když potřebuju něco dělat, mezitím paseme koně a cvičíme Vojtu.. Spát chodí poosmé večer, usne sám, v noci se budí 2× kolem 3 a kolem 6. Vstává pak kolem 7.
Samozřejmě chodíme hodně ven, když je hezky jsme venku i celý den.

• Citovat
  • Upravit
15404
27.5.13 09:10

Kdyz chce spat, tak spi, kdyz nechce, tak si hrajeme, hraje si sam na lehatku atd. prece nebude kazdy den usinat ve stejnou minutu :-D nekdy spi 3hod v kuse, nakojim, pohrajeme a jde zas spat, jindy spi 20min a zas si vic hraje. koupem obden a to odpoledne. nekdy usne v 18hod, nekdy ve 20:30. pozdeji uz ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.5.13 09:16
Jééé, my to máme skoro úplně stejně. Jen koupeme později :) Malá má 3 měsíce. Ono to asi ani jinak není u těhle malých miminek, že :kytka:
@neprihlasena píše:
Syn má 4,5 měsíce a náš režim:

Ráno vstává mezi šestou, sedmou. Chvilku si hraje nahatý, odráží se jako rak, pase koníčky, prostě blbneme. Pak dostane k snídani mlíko. Po jídle si ještě chvíli hraje s tátou, než odejde do práce, většinou cca hodinu, až hodinu a půl od probuzení chodí spát. Sám si o to řekne - zavírá očička, šmrdlá si ručičkami před očima atd. Většinou spí cca hoďku až hoďku a půl.

Po spaní si hrajeme a dostane zase mlíko. Přes den jí po třech hodinách - je na UM a víc, jak 120ml mi nevypije. Pak si zase hraje. Před obědem si na půl hodiny zdřímne.

Okolo jedné dám příkrm, zase po třech hodinách od jídla. Dopije to mlékem. Usne cca na hoďku a pak je většinou do večera vzhůru, jen si mezitím, když vidím, jak je unavený, zdřímne třeba na půl hodinky. Odpoledne si hrajeme, chodíme ven, na nákupy atd. Když dopoledne spí, tak vařím a uklízím.

Večer okolo šesté se vykoupe, dostane kaši a mezi sedmou a osmou jde do postýlky. Usíná sám, bez nás.

V noci jí jednou, nějak okolo jedné a pak až zase ráno.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7626
27.5.13 09:21

Maly skoro 5 mesicu..vstaveme mezi 6-7-mliko Um…pak trochu poblbneme na prebalovaku a maly se jeste dospi, vetsinou tak hodku…pak si zase hrajeme, trochu cvicime, jak se prihlasi tak zase mliko at je venku jak chce, na chvilku jdeme do kocarku na vzduch..prijdeme dostava mrkvicku a nekdy k tomu mliko.Pak se jde spinkat(to se snazim dodrzet jinak by mi nedal vic jak 20 min za odpoledne a pak je protivny),vzbudi se cca za 3 hodky, mliko, pak jdeme ven, nebo ke kamaradce, ta ma 4 letaka a ten si s malym hraje zatimco si dame kafco nekdy jdeme spolecne ven…Mezi 7 vecerni dostava kasi, pak se koupeme(ob den),masaz telicka, pomuchla se s tatou a jdeme spat. Usina sam kolem 20 vecer.Budi se ve 2 rano na mliko a pak chrupe dal do te 6 ranni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
27.5.13 09:23

No tak, naší jsou také 4 měsíce a zatím režim nic moc. Má starší sestru a tak se ty režimy musí nějak protínat. Tedy ráno se vzbudí kolem cca 7 pak za hodku jeste usne. Nekdy i dýl. Pak spí něco po obědě a ještě torchu odpoledne. Ale většinou to je všechno kolem hodinky. Hraje si sama s hrazdickou nebo ji polohuji na bříško. Občas si s ní hraje ta starší, ale to musím být hodně ve střehu. No a večer usíná tak kolem té osmé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
27.5.13 09:23

My máme podobně. obecně se vzbudí, sundám plínku „větrá“, hraje si, hraju si s nim, kojim…a jde spát. snažims e aby cca po dvě a půl hoďce šel spát, neusne sám, takže buď uspávám, nebo jdeme na procházku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
27.5.13 09:30
@Talunka píše:
Jééé, my to máme skoro úplně stejně. Jen koupeme později :) Malá má 3 měsíce. Ono to asi ani jinak není u těhle malých miminek, že :kytka:

Jojo, myslím, že to ani jinak moc nejde… vlastně si tenhle režim synek vytvořil sám… ale je to fajn, když vím, jak to přibližně je a bude, můžu podle toho plánovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127
27.5.13 09:36

Když už si myslím, že máme nějaký režim, tak se vše změní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
27.5.13 10:12

U nás se režim povedl docela brzy :dance: vstáváme v půl osmé nakojím, přebalím, pomazlím dám do koše, kde si ještě chvilku brouká a pak usíná, probouzí se okolo půl desáté, hrajeme si, spolu se starší mi „asistuje“ u domácích prací :D nakojím a po 12 usíná, kolem třetí se probouzí, kojím, hrajeme si po čtrvté jdeme ven, kde většinu času prodříme, v půl osmé ukládám ke spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
27.5.13 12:16
To je fakt výhoda, když se zhruba ví, jak a co mimčo dělá. Já jsem na to pyšná :lol: Ale vždcky mě naštvou ženské, které mě zchladí, že si to nemám tak růžově malovat. Že to tak nebude…By mě zajímalo, proč jsou lidi tak škodolibí :nevim: Ba naopak si myslím, že pokud nějaký režim je, tak se pak lépe přizpůsobí a zvykne na jiné věci. Hm?
@neprihlasena píše:
Jojo, myslím, že to ani jinak moc nejde… vlastně si tenhle režim synek vytvořil sám… ale je to fajn, když vím, jak to přibližně je a bude, můžu podle toho plánovat :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
27.5.13 12:36

Jak si s mimčama hrajete bez plínky? malá mi vše počůrá nebo pokadí…jak to máte vy? chci ji taky nechat větrat, ale pak mám vše mokré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7139
27.5.13 12:46

@i_ivankaa zkus přebalovací podložku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie