Režim, nebo spánek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2170
3.3.15 10:03

Tak nevím jak jiné maminky ale já budila( určitý režim děti potřebují ať už je jakýkoli)…režim jsme měli od narození a postupně se s věkem trošičku měnil ale pořád ho máme i teď a syn prostě ví co bude a co příjde bez scén, slz atd. takže teď čekám druhé mimi a budu to dělat stejně protože se mi to velice osvědčilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
3.3.15 10:06

@loven 8o budit dite ktere spatne usina? a spi nedostatecnou dobu v noci? budit dite ktere je uz tak uplne nevypsane a protivne? budit ho kdy? 8o :think:

• Citovat
  • Upravit
506
3.3.15 10:21

Za sebe bych hlasovala o dřívější ukládání do postýlky. Pokud se vám to podaří, může nastat ten efekt, že malá bude paradoxně lépe spinkat a denní režim se tím pádem přirozeně upraví. Je nutné počítat s určitým dočasným přechodným obdobím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
3.3.15 10:22

Tak když byl malinký tak jsem přesně věděla že mi spí od 8-10 h dopoledme potom my spal po obědě od 12- do 15h někdy by si to protáhnul ale věděla jsem že kdyby mi spál dýl jak do 16h tak že mi nebude spát večer takže jsem ho zbudila když rostl vysledovala jsem že už mu spánek dopoledne přebívá tak jsem ho zrušila a tím měl kvalitnější spánek v noci…dnes ve skoro 2,5 letech mi spí hodinu po obědě…večer spí celou noc…myslím si že je jedno jaký si ten režim maminka udělá ale že je dobrý ho striktně dodržovat tím to dítě ví na čem je… nikomu SVŮJ NÁZOR nevnucuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
3.3.15 10:23

@loven Taky jsem budila děti, ale jen proto, abych je mohla nakojit současně a aby se mi synchronizovali. Vždycky mi to ale trhalo srdce. Dnes už to dělám jen ve vyjímečných případech (7 měsíců). Naopak jsem ráda, že mám čas se věnovat jen jednomu:-). Oni jsou ale jako hodinky, takže to řeším málokdy. Bez pravidelného režimu bych se ale zbláznila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.3.15 10:32

My to máme tak, že vydrží od snídaně do dopolední svačiny, pak ještě chvilku otravuje a před obědem jdem ven, to se nosí v manduce. Po obědě vydrží tak do pěti, respektive já s ní vydržím doma do pěti, pak už ty scény psychicky nezvládnu, nacpu ji do kočáru a jdem se projít. Když je ošklivo a snažím se s ní vydržet doma, jsem z toho večer zralá na panáka a tabulku čokolády. Tím odpoledním spánkem se nám posouvá i večerní ukládání. Když ale odpolední spánek vynechá, usne mi u večeře a v noci pak spí ještě hůř než obvykle. :zed:

Kdybych chtěla puntíčkářsky pravidelný režim, zbláznila bych se, už takhle jsem jak v domácím vězení a bez občasného výletu s kamarádkama bych byla brzo zralá na léčebnu. A ty výlety to vždycky rozhodí, bydlíme v osadě u vesnice a kamkoliv dál než na procházku do lesa musím autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
3.3.15 10:32
@algoritma píše:
@loven Taky jsem budila děti, ale jen proto, abych je mohla nakojit současně a aby se mi synchronizovali. Vždycky mi to ale trhalo srdce. Dnes už to dělám jen ve vyjímečných případech (7 měsíců). Naopak jsem ráda, že mám čas se věnovat jen jednomu:-). Oni jsou ale jako hodinky, takže to řeším málokdy. Bez pravidelného režimu bych se ale zbláznila.

také byli začátky krušné někdy jsem to obrečela ale řekla bych tak 2 měsíce po narození jsme se synchronizovali a už nebyl problém třeba koncem kojení(13m) se nám ten režim dost změnil tím že se nekojilo ale jinak jsem neměla se synem žádný problém byl jak kdyby měl ve hlavičce hodinky…teď jsem třeba pyšná že padne 19h(večerníček ) a on dá pusinky řekne dobrou a jde spát prostě ví že to tak je a že na tom nic nezmění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
3.3.15 10:37

Asi tak ať si to dělá každá maminka jak jí to vyhovuje a tím bude spokojené i dítě…spokojená máma= spokojené dítě… :kytka: hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
3.3.15 11:23

@Suzuveverka Taky občas uhnu z režimu, nicméně je to někdy dost sázka do loterie. U dvojčat člověk musí dost plánovat dopředu. U jednoho mimča člověk zvládne uspokojit potřeby rychleji, než u dvou, kdy musí dost často jedno prostě čekat. Režim mi dává určitou jistotu, ale je pravdou, že mi někdy z té rutiny hrabe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
3.3.15 11:25

@loven Jojo, máme to podobně. Ty hodinky v hlavě mě prostě fascinují - obzvlášť, když to je u dvou mimin :). Synchronizace a režim, to je moje spása.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2170
3.3.15 11:30
@algoritma píše:
@loven Jojo, máme to podobně. Ty hodinky v hlavě mě prostě fascinují - obzvlášť, když to je u dvou mimin :). Synchronizace a režim, to je moje spása.
:hug:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.3.15 11:45

@algoritma Teď přes zimu jsem byla hodně doma, ale stejně se mi přijatelný režim zavést nepovedlo. Dcera je dost svéhlavá, naštěstí mi teda jí, spí a kaká všude, takže není problém jet třeba k našim. Sama si ale ten spánek vyřešit neumí :-( Když je unavená, řve, místo aby usnula, musím ji uspávat jak malý miminko. Doma i na cestách, všude stejný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
3.3.15 11:52

@Suzuveverka Mně spí děti přes den na balkóně. Když se jedno probudí, tak ho můžu vyndat a nevzbudí mi druhé. Jinak dcera si usne sama, syn potřebuje chvíli pohoupat. Večer usínají sami, ale syn občas potřebuje taky pohoupat. Každé mimčo je holt jiné. Doma mi přes den někdy spali tak do 2 měsíců, ale bylo to o nervy, protože jeden usnul např. v 11, druhý v 11:30, přičemž se ten první v tu chvíli vzbudil a vzbudil i toho druhého. Výsledek bylo jedno nevyspalé mimčo, což mi dělalo rotiku. V době prdíků jsem hlavně vozila. když se mení režim v rámci vývoje, tak to je taky na mašli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
3.3.15 11:57

Ahoj, ja jsem taky budila. Pokud bych nechala dite spat treba 3 hodiny, namisto obvyklych 2, tak je to pak mazec. Samozrejme beru zdrave dite :), kdyz na ne lezla nemoc, necham spat. Zase tak kruta nejsem. Ale nas den mel vzdy rad a od toho se odvijeo vse ostatni. Takze treba kdyz vim, ze dite mi spi od 12-14hod, navstevu u doktora apod. si domluvim na 14.30, pokud je to mozne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.3.15 12:44

Malá nespala pořádně nikdy, takže mi až teď začíná pomalu docházet, že bych s tím taky mohla zkusit něco dělat :nevim: Od narození asi do čtyř měsíců spala jen když jsem ji nosila, v postýlce nebo v kočárku řvala. Někdy ve čtvrtém měsíci se konečně naučila spát se mnou v posteli tak, že jsem si ji k sobě přitulila a nehnula se od ní. Pro mě to bylo vysvobození, protože jsem se konečně taky trochu prospala a nemusela ve dne v noci pochodovat po domě. Postupně pak vydržela chvíli i spát sama, ale stejně mi málokdy spí víc než dvě hodiny v kuse, vždycky se probudí, zkontroluje okolí a když jsem poblíž, zas usne, když nejsem, probere se a řve. V noci se takhle vždycky probudí, začne lozit po postýlce a pobrekávat, tak na ní mluvím, ona si přeleze ke mě do postele a zas usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí