Režim, nebo spánek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
506
3.3.15 13:18

@Suzuveverka Některé děti prostě nejsou spavé. Já jsem jako miminko spala od večera třeba do devíti do rána. Moje děti se chtěli kojit cca 1-2× za noc do 3 týdnů, a pak začali spát celou noc i 11-12 hodin v kuse - docela rarita. Na 3,5 měsících se mi začal syn budit a to mu zůstalo doteď (7 měsíců). Nebyly to zuby, ale prostě chce podat dudu a spí většinou dál. Malá dodnes spí celou noc (musím zaklepat!!!). Jakmile řeknu, že děti spí, tak se něco po..re. Přes den spí ještě pořád 3× - 2× 1,5 hod a 1× cca 1 hod před koupáním. V noci spí cca 10 hod. Ráno s prvním prubuzeným čekáme na toho, který spinká:-).
Co máš na mysli, že bys s tím chtěla zkusit dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
3.3.15 13:31

@algoritma Trochu upravit denní režim, takhle má několik nekvalitních spánků, kdy v noci těch 8 hodin spí nespí a přes den usne dvakrát na hodinku. Kdyby jí to tak vyhovovalo, tak by podle mě byla v pohodě, ale ona je hrozná protiva. Spíš teda řeším to, že je protivná a snažím se to brát tak nějak postupně, co mě napadá, že by to mohlo způsobovat :-) Možná to ale nevyřeším ničím a budu muset počkat, jestli z toho třeba nevyroste :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
3.3.15 13:36

@Suzuveverka Zkus ji dávat postupně o čtvrt hodinky dříve a dříve večer spát a uvidíš. Já to takhle teď udělala a v noci tím pádem spí o hodinu déle. Na množství spánku ve dne to vliv nemělo = spí o hodinu denně déle, což je super. Taky to někdy kolísá - někdy naspí třeba jen 12 hod a další den 15 hod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.3.15 08:25

Tak jsem doma zavedla ukládání do postele po osmé, funguje to, ale vstáváme před šestou. O co dřív jí uložím, o to dříve vstanem, na kvalitu spánku to nemá vliv. Navíc přestala spát přes den, usne mi jen na procházce v nosítku nebo v kočáře, takže dvakrát denně běhám dvě hodiny po lese, aby madam spinkala :zed: Když ji takhle neuspávám, je ještě protivnější a celé odpoledne a večer prořve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.15 09:59

@Suzuveverka Tak to je mi líto, že to nepomohlo. Mně se teď děti taky spánkově mění, tak si to taky patřičně užívám. Navíc synovi rostou zoubky, tak je to o nervy, aby nebudil malou, která ráda spí. Hele, až se změní čas na letní, tak bude líp a třeba si to malá s tím spaním přes den ještě rozmyslí, ne? Takhle utěšuju sama sebe… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.3.15 10:05

@algoritma Malá nespala pořádně od porodu. Akorát první noc po porodu spala víc hodin v kuse, ale od té doby je to katastrofa. Myslím, že roční dítě by tohle mohlo mít už pomalu srovnané a nemuselo by například vyžadovat drncání v kočárku. V noci se budí nevím proč, nechce napít, nepotřebuje přebalit, prostě jen neumí spát déle než dvě hodiny v kuse.
A nejde jen o spaní, ale i o ty její nálady. Taky jsem se vždycky utěšovala, že bude líp, ale zatím je pořád jen hůř a hůř. Líp bude, až půjde do školky a bude si s ní užívat někdo jiný. A úplně nejlíp bude, až odmaturuje, pak si spakuju svých pět švestek, nechám je tu s tatínkem a na pár měsíců odjedu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.15 10:12

@Suzuveverka Kdyby tě četly některé maminy, tak tě asi ukamenujou. Já to mám obdobně a myslím, že děti miluju :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.3.15 10:41

@algoritma Neříkám, že toho paviána nemám ráda, ale jsem na ní sama a po roce už jsem fyzicky i psychicky na dně. Nevím, jestli je to normální stav, ale mám to tak, cítím, že bych potřebovala být občas aspoň na chvíli bez ní, ale ještě minimálně rok mám smůlu. Od dvou pak půjde do miniškoličky. Dřív jsem se dokázala hodit do pohody a pak bylo líp i malé, ale už melu z posledního, mívám zimnice z únavy, jsem tak vyřízená, že se nedokážu najíst a podobně. Prostě nám oběma bude líp, až budem aspoň jednou týdně na hodinku bez sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.15 11:27

@Suzuveverka Já to myslela tak, že mi taky někdy děti lezou na nervy a říkám si, jaká to bude paráda, až se postaví na vlastní nohy, ne že ji nemáš ráda. A ty opravdu nemáš nikoho (kamaráda/ku, babičku, sousedku,…), kdo by ji občas povozil nebo pohlídal? Já bych to úplně sama teda nedávala :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.3.15 12:13

@algoritma Občas si s ní pohraje brácha, ale musí mít malá náladu, když mamánkuje, tak strejdu nechce. A když jsme u mého táty, ten se jí taky snaží dost věnovat a zabavit ji, abych mohla aspoň nachystat jídlo a tak. Ale jinak nic, jak malá pořád jen řve a chce maminku, tak jí nikdo hlídat nechce, maximálně ještě někdy ukecám manžela, aby s ní zůstal v autě, když jdu k doktorovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.15 13:27

@Suzuveverka Na to se tedy taky netěším. Jen stále doufám, že to u těch dvojčat nebude tak silné. Malá už občas trochu začíná a jestli takhle budou vyvádět oba, tak si hodím mašli. Stačí, že mlíčko nechtějí od nikoho jiného než jen ode mě. Když jsem teď musela na 2 dny jít do práce a hlídal manžel, tak si syn nedal nic jiného než malou skleničku masozeleniny a na ostatní stávkoval. Nebrečel sice, ale když jsem přišla domů, tak skoro „šilhal“ hlady. Malá si od manžela vzala, ale od nikoho jiného nechce. Když jsme byli před 14 dny poprvé v divadle, tak prcci čekali s jídlem až se vrátíme. Jakmile vzala švagrová láhev do ruky, tak prý oba řvali. To co píšeš měla ségra paradoxně až u třetího dítěte - malá snesla jen chlapy a to jen některé. Jinak řvala jako tygr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.3.15 13:46

@algoritma Kamarádka má dvojčata a připadá mi, že jsou víc v pohodě. Je jim 11m, hlídání manželem v rámci možností prý zvládají, i když taky ne vždy bez řevu. Teď je zkoušela dát paní na hlídání, protože měla podobné stavy jako já, prostě potřebovala být chvíli bez dětí. Kluk to ořval, holčička na tom byla líp.
U nás malá manžela nesnáší. Zatím jsem bez ní nikde nebyla a s mužem spolu taky žádný čas netrávíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.15 14:06

@Suzuveverka Přijde mi, že na mně děti nejsou tak fixované - byly sice kojené do půl roka, ale jak byly dvě, tak to kojení nebylo tak mazlící (nevím, jak to dobře formulovat), a pak se samy odstavily - láhev holt umožňuje lepší rozhled a rychlejší najedení. Proto mě překvapuje, že tak striktně vyžadují na mlíčko mě. Nikdy nebyly nijak zvlášť plačtivé, takže jsem nemusela aktivně chovat - na začátku trpěly prdíky, tak to jsem je chovala na střídačku, nebo jsem drandila kočárem. Teď začínají víc vnímat a když jednoho z nich chovám, tak se ten druhý dožaduje pozornosti - ne vždy, ale najíždí na to. Na druhou stranu si spolu pěkně vyhrají a když se zaberou, tak o nich třeba hodinu nevím - většinou je z povzdálí pozoruju. Větší mazel je syn - rád se přitulí, malá zase ráda kraviny - tahat mamku za vlasy, houpat se v náručí atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
10.3.15 15:50

@algoritma Na mě je malá fixovaná až moc. Bohužel bydlíme na osadě u vesnice, herna v blízkém okolí není a kamarádky s dětmi jsou daleko, jedu za nimi jen občas. Myslím, že až se malá dostane mezi děti, trochu se to zlepší. Kojím ještě v roce, ale už jenom ráno a večer, do osmého měsíce vyžadovala kojení i 6× za den.
Ale jak se ke mě někdo přiblíží, třeba aby mi jen něco podal, už bystří, leze ke mě a toho druhého odstrkuje. Nebo mě odstrkuje od kuchyňské linky, žárlí snad i na mixér. Myslím, že případné druhé dítě bude dost boj a sama je nezvládnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
506
10.3.15 15:58

@Suzuveverka Ono je každé dítě jiné a taky vývojové období s sebou nese určitá specifika. Nemám ještě osobní zkušenost, ale věřím, že to malou přejde. Kdy a jak to bude, to je otázkou. Nevím, jestli jsi myslela, že druhé dítě bude boj kvůli malé, nebo že předpokládáš, že se to bude opakovat, nicméně tě můžu ubezpečit, že opravdu každé dítě je jiné. Viděla jsem to u sestry. Geny se sice nezapřou, ale každý prošel obdobím separační úzkosti jinak. Bohužel pro tebe nemám žádnou radu ani vysvobození, ale jsem tady a můžem pokecat kdykoli i mimo tuhle diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí