Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vybíráme dovolenou. Letos se mi nějak zalíbil Rhodos (případně i Kos), ale údajně to má být nejteplejší řecký ostrov, kde teploty během července visí běžně kolem čtyřicítky. To se mi moc nepozdává. Byla jsem zatím jen na Jónských ostrovech, kde jsou ty teploty asi přece jen snesitelnějí.
Zajímají mě Vaše zkušenosti s počasím na Rhodu a Kosu o prázdninách - teploty, vítr apod. Na Kosu mě zaujalo Mastichari, ale tam prý to dost fučí. Mimo sezonu jet nemůžeme. Díky za Vaše zkušenosti.
Ano, na těchto ostrovech je v létě veké horko, téměř 100% záruka krásného pošasí. Na Kosu v Mastichari jsme byli po sozéně a foukalo nám asi 2 dny, byly vlny(to my rádi), jinak krása. Na Rhodu jsem byla před sezonou, v sezoně i po sezoně a vždy počasí nádhera, horko velké, před sezonou voda studená, jinak hodně teplá. Od moře mírně pofukuje asi všude. západní strana Rhodu je větrná dost, východní méně.
@luca241 Díky, co bys zvolila spíš - ten Kos Mastichari, nebo Rhodos Kolymbii?
Díky. Nemůžu se rozhodnout.
Byli jsme na obou ostrovech a platí tam, že západní strana ostrova je vždy hodně větrná, velké vlny a v moři řasy a chaluhy. Na Kosu se dokonce moc nedalo s dítětem koupat, jaké měly ty vlny sílu. Na Rhodosu můžu doporučit Kolymbii a na Kosu Kardamenu. V sezóně jsou teploty vyšší, ale příjemně tam profukuje, moře je čisté a klidné. Pro děti ideální.
@Adrasteia píše:
@luca241 Díky, co bys zvolila spíš - ten Kos Mastichari, nebo Rhodos Kolymbii?
Díky. Nemůžu se rozhodnout.
My byli i v tom Mastichari, i v Kolymbii. Obojí má své. Já miluju Řecko a je mi v podstatě fuk, kde jsem, takže ti asi moc nepomůžu
…Mastichari mělo o trochu lepší/hezčí pláž. Jaké hotely méte vybrané?
@luca241 píše:
My byli i v tom Mastichari, i v Kolymbii. Obojí má své. Já miluju Řecko a je mi v podstatě fuk, kde jsem, takže ti asi moc nepomůžu![]()
…Mastichari mělo o trochu lepší/hezčí pláž. Jaké hotely méte vybrané?
Díky, mám z toho stejný pocit. Ten hotel na Kosu se dnes prodal, takže asi ten Rhodos. Pokud to neklapne, mám v záloze Kefalonii - tam už jsme byli a je fakt nádherná.
@Adrasteia píše:
Díky, mám z toho stejný pocit. Ten hotel na Kosu se dnes prodal, takže asi ten Rhodos. Pokud to neklapne, mám v záloze Kefalonii - tam už jsme byli a je fakt nádherná.
Jee, tam já nebyla, to je jeden z dalších mých řeckých cílů
.A Rhodos je krásný, je tam toho hodně co k vidění. Od hlavního města, přes Lindos až po Prasonisi. a spousta dalšího…Každopádně si užijte dovolenou ![]()
@luca241 Děkuju, taky přeji hezkou dovolenou, jestli pojedete. Tu Kefalonii fakt doporučuju, moc o ní není slyšet, ale úplně nás nadchla. ![]()
Navrat z kolymbie…denni teplota ve stinu 34-37 co jsme koukli na teplomer ve stinu…v noci teda o pul noci 34.Takže na slunci pro mne horor jako u trouby…ale fouká tam vitr takže toje vyhoda…dva dny vitr nefoukl ani v noci tak to byla vyheň a v našem hotelu pokud jsem se chtela osprchovat a osvěžit museli jsme vypustit cely bojler nebot voda studena mela ve vyhřatych trubkach skoro pres 5O stupnu.Ale kdo se rad opaluje a ma rad horko pro toho je to super…lide i tak byli cely den na slunci.
Předloni jsme byly na Kosu(mastichari),loni na Rhodosu (lallyssos) vždy kolem 20.7. A teploty kolem 35 -40 st. Na kosu bez větru, výheň jako blázen
,zatímco na Rhodu krásně foukal vítr, kterej nebyl vůbec na škodu, byl osvěžující, hlavně večer
@luca241 @mamina100 @MišPat Díky za info. Ty jo, těch 40, to je už fakt mazec!
Nebyla jste některá ještě na Krétě? Tam to bude asi dost podobný, co se teplot týká, ne?
@mamina100 Můžu se zeptat, v jakém jste byli hotelu? Taky jsem na Kolymbii koukala. ![]()
Příspěvek upraven 06.07.17 v 20:48
my se do zítra rozhodujeme nad Lutania Beach v Kolymbii,takže bych taky uvítala nějaký info
@Adrasteia píše:
@luca241 @mamina100 @MišPat Díky za info. Ty jo, těch 40, to je už fakt mazec!
Nebyli jste některá ještě na Krétě? Tam to bude asi dost podobný, co se teplot týká, ne?
@mamina100 Můžu se zeptat, v jakém jste byli hotelu? Taky jsem na Kolymbii koukala.
@MišPat Můžu se zeptat, která CK ho nabízí? Recenze vypadají pěkně.
My byli hotel relax.od fira. a co jsme se bavili s čechama v moři tak nekdy jsou na krete pry velke vlny a nemuze se do more…ale to neni moje zkusenost.
V kolymbii je klidne more. a cista plaž…tj ta dlouha oblazkova u vstupu do more.ta mala u pristavu s bilou kapličkou…tam jsme byli jednou…a ta byla citit hovinkami,,,takze nam stacilo