Říct příteli svůj názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3768
8.8.24 19:26
@Anonymní píše: Více

Jasně, ale je něco jiného, když tam jsi 14 dní sama nebo když uklízíš barák s chlapem, třemi dětmi a psem.
Je pravda, že pro někoho může být 14 dní hodně. Záleží, jestli je to dočasné nebo to zavání stylem života až do smrti.
Asi bych mu to řekla. Podle tvých reakcí tě to pěkně štve a dřív nebo později by to z tebe v nevhodnou chvíli vypadlo.
Nerozcházela bych se hned, ale pormluvila bych si s ním.

Příspěvek upraven 08.08.24 v 19:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
8.8.24 19:27

Uprimne nechápu, co řešíš? :zed: Bydlení a auto jsou jediné 2 věci, na které uznávám půjčku.
Snad je lepší hypotéka než bydlet po podnájmech, ne?
Naopak mi přijde zodpovědnej, že to chce splácet řádně a včas a snaží se vydělat.

A už vůbec nechápu, proč to nazýváš závazky z minulosti a taháš do toho jeho ex :zed:
Jeho rozhodnutí, jeho majetek, jeho závazek.

Pokud je ti to málo, najdi si někoho, kdo bude bydlet na ubytovně a jezdit tramvají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
8.8.24 19:27

To děláš dobře, že tam nejsi a máš svůj vlastní program. Jak jsi dokázala, že jsi mu to zatím nevpalila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
8.8.24 19:31

Takže tebe rozčiluj že až to splatí tak bude mít majetek a ty nic? barák rodičů není jistota :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 19:31

@Rosebery tady to období je hlavně přes léto, neni to celoročně a navždycky no, tohle je pro mě poprvé, nejsem spolu ani rok, takže je to nové, vztah, kde jsme se viděli pár dní v měsíci -vztah na dálku jsem už měla a už bych do toho nešla, nevím, jestli mu to říct, právě proto tady píšu, že nechci vypadat jak malá holka, které něco vadí a má s nevím problém, když jde o takové veci

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.24 19:33

@Bogna tak já mu říkám pořád že mi to vadí, že mě zase nechává samotnou a naznačují, že mi to vadí, ale on ty peníze prostě potřebuje, pořád mi říká, jak to zvládneme, jak ho to taky štve a tak dál, ale nemá to řešení, peníze potřebuje každý no

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.8.24 19:34

Ty jsi dobrá. Takové mentální nastavení fakt nechápu. Představ si, že jsem si ve dvaceti pořídila byt. A splácela jsem ho. Do toho jsem studovala a do školy dojížděla každý víkend, takže jsem si platila hotely, plus dojíždění na zkoušky. Byla jsem x let na nule, někdy jsem musela použít i kreditku, takže jsem byla v mínusu. Ale měla jsem svůj byt a získala jsem vzdělání, do toho jsem pracovala. Můj dnes již exmanžel ve svých 38 letech, kdy jsme se potkali, nevlastnil NIC, vydělával na tu dobu nadprůměrně, i když vzdělání neměl, ale asi tak o 18 tisíc čistěji víc, než já. Za těch 15 let, co jsem já platila byt a studium (to ne celých 15 let), on nic neplatil, protože žil s ženskýma, kterým jen platil polovinu režie na vodu, topení atd. Neměl žádné naspořené peníze. Jen utrácel peníze za kraviny. A dokonce si vzal auto na leasing. A víš co? Dělá to pořád. Po rozvodu jsem ho vyplatila že společné nemovitosti a on místo toho, aby si ty peníze dal na spořák, z čehož by mu teď každý měsíc přišlo na úrocích 6 tisíc, tak on si koupil další movitou věc, protože prostě neví, co by s penězi dělal. Protože zdědí po rodičích dům na lukrativní adrese. Že bude potřebovat jednou peníze třeba na rekonstrukci, tak to neřeší.

Takže takoví lidé jsou, ale nechápu je a o to víc nechápu, že ty, která nejsi schopna se postavit na vlastní nohy, asi vůbec nejsi schopna někde sama hospodařit, živit se se vším všudy, kritizuješ někoho, že investoval do své nemovistosti a že teda udělal chybu a vzal si půjčku na auto. Tak každý dělá chyby. Ty asi ne, když nic nemáš a nic nemusíš platit. Kdybys musela žít jen z toho, co si vyděláš a žít ve svém, protože bys třeba chtěla nebýt na někom závislá, že musíš bydlet u někoho, tak bys to viděla jinak. Takže je pro mě neuvěřitelné, že když on pracuje, aby to poplatil, ty místo toho, aby sis ho vážila, že něco buduje, platí a pracuje, tak si stěžuješ, že jsi sama doma a sedíš a čekáš. Takový chlap, pokud ji teda nemáš ze zlata, tě chtít nebude, protože jsi k životu (třeba jen zatím) nepoužitelná. Holek, co se jen vezou, jsou celé zástupy.

• Citovat
  • Upravit
475
8.8.24 19:38

A co má teda dělat? Chápu, co ti vadí, ale pokud by to bylo podle tebe, šli byste bydlet pod most, to asi nechceš, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15560
8.8.24 19:40
@lu369 píše: Více

Šli by k jejím rodičům přece :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149012
8.8.24 19:44

Ale on má své závazky a hodlá je plnit. Mě je to tedy sympatické. Se dvěma ženami se rozešel a může se rozejít i s tebou a najednou by zase neměl nic, protože bys ho donutila auto prodat, dům prodat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
8.8.24 19:51

No vidíš, tak o co jde? Řešíš kraviny, přece se nevzdá bydlení a auta, aby byl často s tebou, bydlel v podnájmu a jezdil MHD. On to platit musí a je dobře, že to řeší a splácí. Nejsou to závazky z minulosti, jsou to náklady na život. Přijdeš mi taková nedospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8580
8.8.24 19:54

Dobře, takže mu to všechno řekneš a dál? Očekáváš, že on okamžitě v praci skončí, nikam nebude jezdit a bude jen s tebou? To, že ty jsi jedináček a jsi/budeš zajištěná barákem je sice moc hezké, ale jemu to bude k pr. u nemyslíš? On bude žít z čeho? Musí splácet závazky, buď naopak ráda, že se snaží a nesedí doma na zadku a nepobírá dávky.

Plus teda, takového jsi ho poznala ne? Nebo tě teď drží přivazanou u topení, že nemůžeš odejit? Máš problem jak funguje? Tak se s ním rozejdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6683
8.8.24 20:13

Kdyby měl dluhy za nic, chápala bych tvoji frustraci. Ale on si platí svoji jistotu, kopneš ho do zadku, ale barák mu zůstane. By byl blbý, kdyby si ten život nebudoval, nejsou to závazky z minulosti, je to jeho život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
8.8.24 20:17

Za mě se taky chováš jak malej harant. Kdyby měl dluhy, protože chtěl dělat haura a machrovat, ok, ale má hypotéku, barák, maká, je asi zodpovednej. Vědělas to, a přesto s ním jsi. O co ti vlastně jde? To má člověk všechno co vybudoval s jiným člověkem zahodit jen kvůli nextce? A začít znovu od nuly? Vždyť to zní úplně absurdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.24 20:19

Takže má podle tebe prodat barák a auto, budete bydlet u tvých rodičů a jezdit třeba na výlety vlakem, jestli to dobře chápu?
Podle tebe měl bydlet radši v nájmu a vyhazovat peníze oknem? Vždyť ten nájem je kolikrát stejně možná i dražší než hypotéka, ale aspoň si platí svoje, kdyby měl dluhy za to že si koupil dárky nebo drahou dovolenou. Ale tohle co říkáš, je nesmysl. Buď ráda, že je zajištěný.
Tohle jsou jediné dvě půjčky, které dávají smysl.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky