Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Azeretereza píše: Více
Můj kámoš měl holku, co vyváděla kvůli psovi, kterého si pořídil s ex
. Chtěla po něm ať dá psa k rodičům a že si spolu pořídí štěňátko, protože tenhle pes je závazek z minulosti a jí to vadí, protože si ho nepořídili spolu
. Tak protože je to dobrej kámoš, tak jsme se mu snažili dost intenzivně domluvit, že borka je asi dost mimo. No naštěstí pochopil, dnes si nadává, že byl de.bil, že to měl s ní utnout hned, co tenhle nápad vyslovila. No hlavně že se mu mozek vrátil zpět nahoru do hlavy a dneska má normální, rozumnou holku, které ten závazek z minulosti nepřekáží
.
@Anonymní píše: Více
myslím, že se to velmi rychle samo vyřeší…ještě chvíli mu vyčítej, že zodpovědně splácí hypotéku na dům, kde ty můžeš bydlet, a najde si někoho dospělejšího, kdo ho ocení.
No milá zlatá, on pracuje, protože bez práce nejsou koláče. A bydlení a auto jsou prostě potřebné věci. Ale chápu, že nechápeš, Zřejmě ti padají pečení holuby do huby a cely život si byla středobodem vesmíru. To jsou negativní dopady výchovy jedináčka.
@Matt 02 píše: Více
Jo jo, taky jsem o několika takovýchto exemplářích slyšela. Děs. Jako že žárlí asi dokážu nějak pochopit, ale že jí napadne chtít ho dát pryč, to je neuvěřitelný.
Mám taky desetiletýho psa, kterej se mnou prošel třemi vztahy, ale naštěstí jí všichni přijali jako moji součást a měli jí rádi.
Je to znak nevyspělosti, stejně jako když někdo žárlí na potomky z dřívějších vztahů.
@smile_xxx píše: Více
Ja bych zakladatelce navrhla, ze by si take mohla vylepsit sve fin. portfolio, nez se uzirat nudou, penez neni nikdy dost a kdy jindy maknout nez za mlada, kdy je clovek plny sily a energie, no ni ![]()
Tak já nebudu tak rázná jako ostatní. Ale pokud ti ten vztah nevyhovuje ve smyslu, že se vídáte pár dní a pak zase na 14 dní mizí, tak se s ním rozejdi. Upřímně já bych se asi ani nedokázala zamilovat, když bych někoho vídala co 14 dní.
Chápu, že závazky se platit musí, ale můžeš si najít někoho, kdo má normální pracovní dobu a můžete tím pádem spolu trávit čas.
@Zlatovláska555 tak my se poznali v době, kdy nebyl takhle pracovně vytížený, tohle období je jen přes léto a pak je doma tak nějak normálně, že jede třeba na den, dva pryč, to se dá, ale tohle je pro mě nové a psychicky dost náročné, když jsme ve fázi,, zamilovanosti,,první léto, dovolené, akce vše a on je tam a já tady, mrzí mě to třeba i kvůli různým akcím, jsem tam sama, všude vidím samé páry společně a já jen smutně závidím, ji teď když byl doma, tak jsme byli aspoň na dva dny pryč si užít, takže se snaží, když to jde, v práci řekl, že než zas pojede pryč, že chce pat dní volno, že musí vzít svou ženu někam, jinak bude zase sám, to řekl samozřejmě s nadsázkou, snaží se mi věnovat, když to jde, ale ono taky přijede, musí si vyprat, dospava všechno, je unavený, musí třeba doma udělat nějaké věci, ještě třeba zajet do práce vyřešit nějaké věci, takže je toho hodně, je vidět, že je to i na něj moc, řekl mi, že takhle náročnou sezónu ještě neměl, ale chlapi nechcou ukázat, že něco nedávají, taky mi rikayze je to pro něj beze mě těžké a je mu smutno, ale když člověk vážně potřebuje nějaké ty peníze, co mu zbývá
A co takhle místo „nudy“ a ježdění k rodičům makat na sobě a najít si práci/ brigádu/ další brigádu k práci? Stěžuješ si na to, že musí vydělávat na barák, v kterým si sama válíš šunky, na to ti je dobrý co? Neznáš hodnotu peněz, kdybys znala tak si tu nestěžuješ, ale buď s ním nejsi a najdeš si k sobě rovného s holým zadkem, a nebo s ní vydržíš za cenu, že bude jezdit pryč chvíli, aby pak měl klid a ty mezitím finančně taky maknes ![]()
Můj muž jezdil jako podnikatel vydělávat na 2-3 měsíce ročně do zahraničí, bohužel já měla stabilní práci, tudíž jezdit takto by mi neprošlo, díky němu máme RD s minimální hypotékou a teď si užíváme cestování, protože finančně můžeme. Nejsi na takové věci dospělá, nenapsala jsi kolik ti je, tipuju kolem 20. Najdi si mentálně k sobě rovného ![]()
Jdu dočíst…
On má sice závazky, ale ty máš holou prdku a spoléháš na dědictví po rodičích.
Jednoduchý recept, abys netrpěla - ukonči to a najdi si někoho, vedle koho nebudeš trpět. Edit: dočetla jsem…
Ty jsi hrozná koule u nohy… A celkem zahleděná do sebe…já já já… Rozmazlený jedináček…
Myslím, že brzy budeš třetí…
Příspěvek upraven 09.08.24 v 06:47
Ty závazky už měl, když sis ho našla, ne? Myslím hypo a dluhy na autě. Tak co brbles? Úřad ti ho nepřidělil. Tak se s ním rozejdi a je to.
Já tě určitým způsobem chápu, taky by se mi nelíbilo mít partnera půl měsíce pryč. Otázka je, jestli je reálné s tím něco udělat. Je zvyklý takto pracovat celé léto dlouhodobě? Nebo je to jen díky souběhu půjček? Ví, že ti to vadí? Až se splatí auto, bude moci to léto omezit? Nebo mu letní práce vyhovuje? Má auto takovou cenu, že by se vyplatila výměna za levnější (nepíšeš, zda je nové nebo ojeté)? Zlepší se podstatně jeho finanční situace, až se přistěhuješ a budeš se podílet na platbách a platit „nájem“? Kolik je vám let, jsou děti na pořadu dne? Máš ty nasetreno tolik, abys mohla třeba jednou buď tedy s ním koupit společný dům nebo od něj kus a zkrátit/snížit tím splátky?
Mně by třeba vztah, kdy druhý je půlku léta pryč dlouhodobě nevyhovoval. Jedno léto ok, plánovat si to každoročně ne. Chápu přítele, že se chce zajistit a nespoléhat na dědictví (což po rodičích už bývá spíše pro vnoučata než děti s prodlužující se délkou dožití). Ale pro mě je důležité i trávit život nejen v práci, ale i jinak (a to můžu vybírat i zážitky zdarma nebo skoro zdarma). Tohle nastavení, že makám, ať je to co nejdřív splacené pro mě funguje u manželů nebo aspoň když už máme společný majetek a oba se snažíme co nejdříve zbavit závazků inza jistá omezení. Ale jestli bych dokázala najít soulad v začínajícím partnerství, kdy jeden potřebuje pracovat co to jde q druhý ho(oprávněně) nechce dotovat nevím. U známých se to spíše nedaří.
Ty jo, kolik ti prosím tě je? Přítel odjíždí pryč kvůli práci, ne ze srandy. Ty pracuješ kolik času za den? Že tě prázdný dům ubíjí… Tak si ho zabydluj, jestli tam chceš být, udělej si tam něco hezkého dle sebe. Řešit, že s partnerem nejsem na nějaké akci a kolem mě jsou páry, to je jak od puberťačky… Jsou takoví, co jezdí na montáže i na měsíc v kuse. Když ti to nevyhovuje, tak se rozejdi. Přijdeš mi hodně nedospělá, čekáš, že tě bude bavit, ale on je mentálně jinde, cítí zodpovědnost za to, co má, ale to zjevně ještě neznáš. Co vlastnis, na co sis vydělala? Až budeš splácet hypo na vlastním, tak ho myslím pochopíš.
Že jsi jedináček a nedokážeš řešit sebemenší potíže z tebe jde tedy poznat na sto honů, nicméně kalkulovat s tím, že ty dům nepotřebuješ, že stačí aby vlastně rodiče umřeli a ty ho zdědíš, tak to je pecka panečku ![]()
@Magical-eyes píše: Více
jj, až si dotyčný uvědomí, že mu bude líp bez stíhačky, co mu vyčítá hypo na barák, kde bydlí, a že se nedokáže zabavit bez něj, když on vydělává, hodně se mu uleví…