Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky, auto bych prodala a koupila si takové, na které aktuálně mám. Řadovku bych si nechala a splácela na ni hypotéku. Dům je dobrá investice. Jste spolu krátce, neřešila bych to a užívala si, že můžu být s ním i takhle.
Vem to z jiné stránky. Budeš bývat v domě sama. To je náhodou paráda, přijít z práce a mít klid. Budeš mít uklizeno, nikdo ti tam nebude bordelit. Věnovala bych se svým koníčkům a těšila se na přítele.
O tom autě bych si s ním promluvila. Záleží taky, kolik má ještě splácet.
Já ti můžu říct jen jedno, chápu tě. S mou povahou by mě dávno poslal někam…Já bych mu to říkala pokaždé, co bychom byli spolu…Ano, on ji vozil, měli Superba a ty drepis sama bez něj doma.
No pokud tě tak obtěžují jeho staré závazky, tak se s ním asi rozejdi a najdi někoho nezatíženého dluhy a minulostí. Na tohle se asi nic jiného napsat nedá.
A on ti drzi snad nekdo kver u hlavy, ze si nemuzes jit po svym? Co myslis, ze pomuze, kdyz na nej zacnes jecet a „vpalis“ mu to konecne - co se tim zmeni? Prijde on o svoje zavazky snad?
Asi to bude vadnej kus, kdyz uz ho nekolik zenskych poslalo do obehu, udelej to taky a mas klid a jeste dost mozna udelas taky neco pro svoje stesti kdyz mu pujdes naproti a ne surovat cizi barak ![]()
@Rosebery Ale není to pro ni paráda. Ona chce být s mužem a ne drepet sama doma. Taky jsem byla pořád sama na baráku, vím jaké to je. Hrozné.
Hele já nechápu, jaký ho… tady řešíš. ![]()
Hypotéka jako závazek z minulosti?
Bys měla být ráda, že něco má. A ne být hysterická.
Zlatíčko a ty jako nepracuješ? Tebe dotují rodiče?
Víš ono to tak v životě celkem normálně chodí … Že jako člověk chodí do práce a vydělává si na svoje závazky.
Což ty madam Smrdím Korunou z Nemanic, evidentně nechápeš.
![]()
A možná by si příťa měl počíst tenhle tvůj výblitek. Myslím, že by bylo rázem po stěhování a měla bys to vyřešené. ![]()
A jedna rada : neseď a nečum. Prostě žij. ![]()
Každý máme nějakou minulost. Zní z tebe uražená malá holka. Takhle jsi ho poznala, buďto ho vem i s jeho závazky a užívej si chvíle s ním, nebo jdi od toho. On taky asi nepotřebuje, aby na něj doma čekala uražená naprdnutá přítelkyně a dávala mu sežrat, že se dokázal postarat o své vlastní bydlení. Maká, vydělává, tak asi úplně marnej nebude.
@Ahep tak baráku uklízím i pro sebe, když tam minim bydlet a když se vrátí a jsme tam v něm spolu, přece nebudu v bordelu jen proto, že barák není můj, taky v něm spím a trávím tam čas a jim tam a sprchují se přece, to že ho poslaly dvě ženské k vodě nic přece neznamená, taky jsem zažila pár rozchodu z druhé strany, vztahy ne pokaždé vyjdou, není první ani poslední, na koho se partnerka vykašlala
@Bogna no,já právě na tu dobu, kdy je pryč jezdím k rodičům, jsem společenska a nedokážu si představit takovou dobu jen koukat do zdi a povídat si sama se sebou, jasný jdu ven, na nákup, s kámoškama, ale vracet se do prázdného domu úplně, to je peklo, kdyby jezdil na pár dní třeba tři dny, dá se to, odpočinu si, uklidím, udělám něco pro sebe, ale tohle je dlouhý
@Anonymní píše: Více
Takze je nakonec vsechno cajk - vrana k vrane seda ![]()
Takže ti vadí jeho práce? Nebo myslíš, že když všechno prodá, (snad) zaplatí dluhy, tak pak si vezme novou hypotéku s tebou a najde si jinou práci nebo jaké by bylo tvoje ideální řešení?
S přítelem spolu budeme rok. Nemame spolu žádné závazky, ale on má závazky díky předchozím vztahům. Ma auto nic nového, ale splácí ho. proč si přítel nekoupil takové auto, na které měl? aby ho ted nemusel splácet. Dalsi věc je, že má dům, nic velkého. S bývalou na to měli hypotéku. Rekl mi že odešla a nezajímalo ji, co bude dál, barák je teď jen na něho, nechtěl se ho vzdát, prý se na něm nadřel, to chápu, taky bych asi jen tak nechtěla opustit dům, kde bydlím a nadrela jsem se na něm. Chce, abych s ním bydlela, za pár týdnů to bude asi realita, já mu tam jezdím uklízet a kontrolovat dům, když je pracovně pryč. Uz jsem tam pár věcí koupila a předtím jsme ho spolu trochu vybavovali, abych si měla kam dát věci a tak, ale vse bylo na půl. Ja jsem ochotná přispívat na domácnost, co se týká internetu, vody, topení, jídlo atd. Ale o dům zájem nemám, v nejhorším případě se můžu vrazit k rodičům, mají velký rodinný dům a bude jednou můj, jelikož jsem jedináček, takže o jeho dům nemám zájem, aby byl napsaný na mě nebo něco a ani on o téhle variantě zatím nemluvil. Bavili jsme se, že by jsme někdy spolu chtěli jiný dům, podle našich představ. Rekl mi, že potřebuje vydělat určité množství peněz, aby vše zaplatil.Me štve to, že od dubna do září jezdí a bude jezdit pracovně mimo ČR. Jezdi na dva týdny pryč. Ja jen,,sedím,, doma a čekám, až se zas na pár dní vrátí, jsme chvíli spolu a zas jede pryč. Ja vím, že jsem teď rozčilená a budu vypadat jak histerka, ale jsou to přece jen závazky z jeho minulosti a já trpím tím, ze, musí takhle moc pracovat, aby si na ty své závazky vydělal. Ja nemám z minulosti nic. Nevim, co by třeba řekl na to, kdybych mu řekla že jsem si udělala nová prsa, obličej, vlasy, zuby atd a teď jedu někde na půl roku do Ameriky třeba vydělat si na tady ty své věci. Vite o co mi jde, jsou to jeho závazky do kterych jsem já byla vtažena a teď akorát trpím tím, že jezdí vydělávat a já,,čekám,, až se vrátí. Vim, že jako dospělá bych to měla chápat a snažím se, jen mi jde i princip, jestli mi rozumíte. Co by jste dělali vy? Byli by jste potichu s tím, že bohužel musí splacet auto a hypotéku a musí vydělat peníze tak pracuje a já to mám chápat? A nebo mu vpálit to, že já nebudu trpět za jeho závazky z minulosti? já vím že se tady doctu jak jsem hrozná a nevyspela, já to chápu, ale dneska jsem si vnukla prostě takovou myšlenku, že bych mu to nejraci vpalila, ale nechci právě z tohoto důvodu, že nechci být jako malá, nechápající a urejpana, ale štve mě to, kdyby jsme ty závazky měli aspoň spolu, líp by se mi to chápalo…děkuji aspoň za reakci
Příspěvek upraven 10.08.24 v 14:52