Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Afinite píše: Více
Jsem psala hned na začátku, že by si to příťa tady měl přečíst. By ji kopl do ři..ti s rozběhem. ![]()
@Šmoulice píše: Více
Taky mi přijde z popisku jako zlatokopka…teď zjistila, že týpek nemá tak rozjíždí peklo
@Justin Case píše: Více
To si nemyslím. Prostě se zacyklila v myšlence, jak každý chodí na letní párty se svou polovičkou a ona tam bývá sama. A tím pádem nevidí, že takhle to třeba za 5 let být nemusí. A nevidí moc dopředu. Že za 5 let může být ona v pozici, kdy si společně budou užívat léta s autem a domem, kdežto ti mlaďoši postupně začnou splácet hypotéky a už nebudou mít tolik času léto propařit.
Nemyslím si, že je zlatokopka.
Zlatokopka není, jen mladá holka, která moc zodpovědností ještě nepobrala, spíš si chce nezávazně užívat a ještě není připravená na dospělý život, kde se řeší povinnosti a ne jen zábava, nu ![]()
To je mladý tele, který absolutně nemá páru o reálném životě. ![]()
@Anonymní píše: Více
A dojet za ním jestli to jde, ubytovat se na dva tři dny a strávit volné chvíle, nastěhovat se do jeho domu a v jeho nepřítomnosti to tam zvelebovat i podle tvého vkusu, samozřejmě tak aby s tím souhlasil, najít si nějaký koníček, pořídit si psa, i když to taky není pro každého, je to starost na x let. Prostě hledat různé kompromisy.
Příspěvek upraven 09.08.24 v 14:44
Ty taky vidíš zlatokopku nebo šlapku v každé prosím tě.
Je to holt trochu rozmazlená holka, která byla zvyklá že se vše točí kolem ní. To je všechno.
Hele ale jako přestaňte se tady ohánět jedináčky. Jen v tom to určitě není. Já jsem byla do svých 16ti taky jedináček a od 20 se živím kompletně sama, už jsem tu psala, mám od té doby byt a studovala jsem při práci. Tuším, že v těch 16 letech už jsem byla „hotová“ jakože výchovou. A moje dítě je taky jedináček, kterému navíc jeho tatínek, můj ex, nic nedá, protože je právě to samé jako zakladatelka. Takže tady je to spíš chyba rodičů, jak se k ní jako k jediné dceři chovali a ta její nedospělost. Já tedy své dítě nehodlám vychovat k tomu, aby si nevážilo práce druhých lidí a čekalo, že dostane vše zadarmo, jen proto, že je jedináček.
A proč úplně zbytečně anonym?
![]()
Mě ty kecy ohledně jedináčků taky ser.ou, ale když už, tak si za svým názorem aspoň stojím.
A proč by to nemohl být důsledek toho, že se jako jedináček nemusela s nikým dělit?
To vidíš i v tom, že vyčítá partnerovi, že prací tráví více času než se jí líbí…a že ona přece podědí…
Jasně, jako jedináčka se tě to nejspíš dotýká tohle škatulkování, ale já jich pár znám a jsou sobečtí ![]()
@Šmoulice píše: Více
Za svým názorem si stojím a není důvodem mé anonymity. Důvodem je to, že jsem sem už přispívala včera a jelikož tu jsou lidé, co znají mého ex v reálném životě a já dost často píšu neanonymně, tak nechci, aby mě poznali. Protože tu píšu teď dost často (zase bez anonymity) o svém novém životě a partnerovi a nechci, aby o tom měl případně ex informace. Zkrátka mám lepší pocit. Snad chápeš.
@Magical-eyes píše: Více
Určitě chaosu, že jsou jedináčci, co jsou sobečtí. Ale vadí mi to škatulkování a nechtěla bych, aby se mé dítě jednou právě s takovými předsudky potýkalo. Protože ono je dost podstatné, v jaké rodině ten jedináček vyrůstá. Můj třeba v neúplné, do toho jsem ex musela vyplatit z nemovitosti, alimenty nemám žádné y protože máme společnou péči, jinak by s rozvodem dohodou nesouhlasil (ale nestará se) a vůbec nevím, jak to finančně zvládnu. Takže to poslední, co bych chtěla zažít, je to, že mému dítěte někdo nadával do rozmazleného jedináčka. A díval se na něj touhle optikou. Přitom to dítě bude vyrůstat v tom, že abych pro nás, pro něj měla vlastní bydlení, tak si v luxusu žít fakt nebudeme.
A ona nekde psala, ze je jedinacek? Znam dost lidi, co jsou sobecti a jedinacci nejsou. ![]()
Naopak jedinacci nemaji problem se zabavit sami, coz popisu moc neodpovida ![]()
Se tě to nějak až moc dotklo, ne? Úplně zbytečně to nafukuješ a pitváš ![]()
Tak škatulka to je, ale proč by měli tvému dítěti nadávat do rozmazleného jedináčka, pokud se tak nechová a ani chovat nebude? „Nadávali“ by mu v případě, že se jako neempatický sobec chovat bude. To je už tvojí výchovou ale, charakter se pěstuje už odmalička a u vymodlených jedináčků je ta pozornost a nátlak na „rozmazlenost“ větší obecně než u vícero dětí. Samozřejmě nelze to paušalizovat, ale obecně tam je ta pravděpodobnost vyšší, to je zkrátka faktum. Čertit se můžeš v případě, že nemáš čisté svědomí, jináč nechápu tvé výlevy ![]()