Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
já bych to teda určitě neříkala, když to nemáš potvrzené od dr
přípitek ti neublíží a sklenku taky můžeš držet - pít už nemusíš, to si nikdo nevšimne ![]()
dr tě snad objedná hned, vzhledem k menstruaci v únoru, ale nepočítala bych že budeš už ve třetím měsíci ![]()
Zalezi jak moc te znaji a jsou vsimavy. Ja mela podezreni ze jsem tehotna, druha carka slaboucka jeste a meli jsme oslavu. Nechala jsem si nalit vzdycky vpohode alkohol a statecne ho lila kde se dalo. Nikdo to nevidel, jednou dokonce jsem byla “nucena” vypit panaka slivovice. Hodila jsem do pusy a vzapeti vyplivla do predem pripravene vody na zapiti
no a stejne to na me mama a segra poznala. Ale prej jsem je matla dokonale s tim pitim ![]()
Já bych si cucla přípitku, pak by to nenápadně dopil manžel a pak bych si cucla z nějaké druhé skleničky a zase nenápadně předala. Nikdo se nemůže divit, že si nedáš víc - kojíš. A ještě otázka mimo - proč všichni kolem tak řeší, kolik někdo pije a nepije? Na nějaké hromadné oslavě u nás si nikdo ani nevšimne. Neřeknu, kdybych šla s holkama na víno, seděly bychom u stolu 4 a najednou bych nepila, tam si všimnou, ale na oslavách většinou bývá takový chaos, že nikdo nic nezaregistruje. Kdyby přišla žena, u které se očekává těhotenství (někdy v rozmezí 5 let) s velmi veřejným vysvětlením, že teď si nedá přípitek, protože má atb. na zánět močáku, tak jsem doma
![]()
@Markéta80 píše:
gratuluji, jak silná čárka je? Nic neříkej, na tohle je čas. Tak klidně že bereš atb nebo prostě nemáš chuť
, nebo že jsi měla žaludeční potíže tak alkohol raději ne
Vrchní test je včerejší, spodní je dnešní ![]()
Asi teda neřeknu nic…minule jsem teda vydržela týden nerict nic. ![]()
@Anonymní píše:
Vrchní test je včerejší, spodní je dnešní
Asi teda neřeknu nic…minule jsem teda vydržela týden nerict nic.
nic nevidím
uvidíš co u doktora ![]()
@XYZ1234 přesně tak
ach ty začátky těhotenství pred létem,to je nejhorší doba na tajeni
![]()
Jinak můžeš být tak 7-8tt,jestli ti je tyden spatne,casto v tu dobu zacinaji nevolnosti ![]()
Asi by bylo rozumnejsi jeste nic nerikat … a kvuli piti se na neco vymluvit. Ake zalezi hodne na tom, jake mate rodinne vztahy. Muj manzel je v tomle ohledu strasna „slepice“
U kazdeho tehotenstvi zhavil draty, jeste nez stihnul zaschnout tehotensky test
Takze to vedela cela rodina uplne od zacatku. Ale ja mela 3× za zivot pozitivni test a mam tri deti… chapu, ze holky, ktery si musely projit zamlkym tehu nebo o mimco v tehotenstvi prisly, vedi proc radi, to co radi ![]()
Já to takhle řešila před Vánoci a domluvili jsme se s mužem, že budu řídit a on si z povinnosti dá. Když se ptali, co se děje, tak říkal, že potřebuju trénovat v jeho autě. Kolikrát jsem si od něj jenom trochu upila.
Taky nejak nechapu to utajovane piti a nepiti - tehotenstvi netehotenstvi … myslim ze si ani nikdo nevsimne ze nepijes. Pripitek ucucnes a dalsi je na tobe. Vymyslet nejake vymluvy ?????
Já byla taky těhotná jednou a mám jedno, teď druhé a prostě nevěřím na špatné konce.
Mám k tomu své důvody a teorie. Fotka se nenahrala, nevím proč, ale čárky jsou Tak silné, že to snad víc nejde.
Vztahy máme v rodině skvělé, tak uvidíme, jak se to vyvine, na té oslavě bude 7 lidi, takže vidět bude, když si nedám.
Ano, letní těhotenství, těším… První bylo zimní a přes kabát nebylo vidět vůbec nic. ![]()
![]()
Gratuluji k // musíte být jak v sedmém nebi
sklenka šampaňského vám ani mimísovi neublíží. Tak držím pěsti, ať se před návštěvou neprozradíte ![]()
A co treba koupit nealko sampano, kdyz uz si musis pripijet? Pocitam, ze oslavovat budete venku, tak muzes nalit pripitek uvnitr a sobe dat nealko, ne? A dalsi piti bych neresila, ja teda na oslave syna stale litala a obsluhovala ostatni, takze verim, ze si vubec nikdo nevsiml, co vlastne piju ja. Do panaku te snad nikdo nutit nemuze, kdyz kojis a misto cidera si muzes koupit ochuceneho birella, treba.
@Anonymní píše:
Ježkovi zraky, ženy, nemyslete si, že jsem alkoholik, synovi jsou dva roky, kojím na spaní, takže jedna dvě sklenky vína neublíží ani mě, ani dítěti - kojenemu.
Když jsem kojila 100% tak byla abstinence… A taky, píšu, že teď už si nedám ani pěnu od pivaprotože vím, že alkohol se do krve - a tím i k miminku - dostane zavratnou rychlosti. Proto taky dnes si nedám ani přípitek
Nedělejme z toho ‚dítě alkoholičky‘
Každopádně, to s těma nemocem resp., lekama je dobrý tip, zkusím to uhrát na to, že je rozvezu domu, ještě teď odpoledne je obvolam, že pro ně i přijedu - coz je logicky, jak by se jinak dostalo domu jejich auto.
A znova, pro ‚senzace-chtivé‘ maminky, nejsme alkoholici.prostě jen si při oslavách pripijime šampaňským a ne sodovkou, to je celé
Já myslím, že si nikdo nemyslí, že jsi alkoholik
Hele, sklenku vína si člověk dá i v těhu, taky se mu z jedné příležitostné sklenky nebo připití nic nestane.. Takže když si jen cucneš, zkusíš, ochutnáš, nikdo nepojme podezření.. Hlavně se tomu úplně dramaticky nebraň
To by hned bylo, proč nepiješ ![]()
Uzasna zprava, gratuluji. Ja bych to teda nevydrzela. Urcite bych se pochlubila, ze mi vysel test pozitivne.
Asi bych to nerekla nahlas vsem najednou, ale mamce, svagrovym…soukrome, abych tu radost ze sebe dostala. Nic na tom neni. Je to bomba
Preji krasny den.
Dokud bych to nemela na 100% potvrzene, tak bych nikomu nic nerikala ![]()