Řidiči doručovacích firem

1362
15.8.17 17:49

ridici dorucovacich firem

Pekny den preji :) na toto tema me navedla jedna diskuze na jine siti, kde se maminka rozcilovala, ze kuryr nemel na vraceni pri placeni a de facto se domahal dyska.
Zajimalo by me jak to je, kolik si ridici (dovozci) u firem napr. ppl, geis, dpd a dalsi vydelaji a jestli je opravdu tak bezne davat dyska? Davate dyska? Ocekavaji to ridici? Ja jakozto zakaznik za tu sluzbu zaplatim a tim to pro me vetsinou konci, nikdy jsem po tom nepatrala. Ze se davaji dyska v hospode je jaksi zavedene „pravidlo“, ikdyz taky nutne nemusite. Navic tam aspon vidite, jak se cisnik/ce ne/snazi a muzete ji ohodnotit za vykonanou praci. Nechci nikoho nastvat, chapu, ze toho maji ridici hodne, asi na ne i zamestnavatel tlaci, ale me taky za to, ze delam svoji praci nikdo dysko neda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Doe_Jane
15.8.17 17:54

Nevím kolik si vydělají ale dávám dýška vždy, kolem dvacky :)
ale teď jsem po dlouhé době měla objednané něco přes PPL, podávala jsem řidiči dvacku a on z toho byl překvapený tak, že nám dal bonbony :mrgreen: takže asi ne každý dává… každopádně řidič na mě udělal milý dojem takže jsem dala vědět jeho nadřízenému, že má skvělého zaměstnance :)
já dávám dýško i pošťačce když mi donese balíček, taky byla překvapená, ale říkala jsem jí, že nevidím žádný důvod proč bych rozvozci pizzy měla dát dýško a jí ne…
co se týče restaurace tak dýško dávám, ale vadí mi že v jiných zemích to přičtou automaticky, ne vždy chci dát servírce vysoké dýško, spíš bych ho dala kuchaři

• Citovat
  • Upravit
24798
15.8.17 17:55

99% doručovaných balíků mám zaplaceno předem, takže smůla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
15.8.17 17:56
@Pipet píše:
99% doručovaných balíků mám zaplaceno předem, takže smůla :nevim:

to já taky a i tak podávám drobné

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
15.8.17 17:57

Kdyz mi vezli kuchyn dala jsem kazdemu 200 ( byli 2)
Jinak radove koruny na zaokrouhleni

• Citovat
  • Upravit
1362
15.8.17 17:57

@Doe_Jane to je milé :) vlastne me prirovnani posty napr s rozvozem pizzy nikdy nenapadl - asi ze neobjednavam nijak casto, max parkrat do roka, ale je to pravda..a ta postacka se i nadre daleko vic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6185
15.8.17 18:00

I když platím předem nebo přes twisto, tak vždycky dám nějaký drobák. Jezdí k nám super řidiči. Dvacka mě nezabije a jim udělá radost. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
15.8.17 18:03

@marketak5 Kurýrovi myšleno řidiči dodávky u „poštovních“ firem teda opravdu neplatím nic :lol: Dávám dýško lidem, kteří mi vynesou nákup potravin až do bytu, tam samozřejmě ano.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
15.8.17 18:24

@Imamother ja mam tak hodne ridice od všech společností krom pošty :roll:,ze vědí, že mám dítka a nosí mi to až do bytu sami od sebe :mrgreen:

Jinak dyska dávám jen když nemám placeno kartou :think:
Párkrát jsem jim chtěla dát dvacku právě za ochotu i kdyz jsem měla zaplaceno a odmítli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.8.17 19:14

Dýška dávám vždycky a občas přihodím doma upečenou buchtu nebo v létě domácí limonádu. Dělá to zázraky. Nemám nejmenší problém s doručováním balíků, řidiči jsou ochotní, bez problémů se s nima na všem domluvím. Jsou to taky jen lidi a jejich práci bych nechtěla dělat ani omylem. Pracovala jsem v zásilkové firmě a po tom, co jsem se pohádala s pracovníkem na depu, jsem dostala návrh ať si s nima jeden den vyzkouším rozvážení balíků a práci na depu. Výzvu jsem přijala a nestíhala jsem se divit. Od té doby si jich vážím a chápu, že i oni mají občas „svůj den“. Spíš se divím, že se občas v černé kronice neobjeví, že řidič PPL utloukl zákazníka balíkem :mrgreen:. Takže radši uplácím a podplácím :lol:.

• Citovat
  • Upravit
3159
15.8.17 20:11

Dělám brigádu na poště jako doručovatelka listovních zásilek. Za důchod je dyško téměř vždy, někdy opravdu pěkné, až se divím. Často drobné za dobírku v řádu korun i desetikorun. Výjimečně za rekomando. Pokud sami neřeknou, že přijdou dolů, tak jdu nahoru do bytu, když nemají popsané nebo očíslované byty, tak je sranda je najít :D. Ale vždy jsem slušná, milá, usměvavá, pokud si chtějí povídat, tak pár slov prohodím, na vtipy reaguji a děkuji nejen za dyško, ale i za podpis :D. Ale na lidi, co už mi jednou lhali, neprávem mě nařkli, řekli mi, že jsem k ničemu, tak na ty jsem neutrální, pozdrav, poděkování, ale žádný velký úsměvy. Ale lidé jsou většinou takový, jak se k nim chovám já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák