Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Loll to přece není otázka bezpečnějšího pocitu! Jde jen o info, ale třeba pan typu Trpišovský by se choval jinak, kdyby před sebou viděl auto s takovou nálepkou (ale to už je trochu extrém).
Co tě na tom prosím tě irituje??? Faktem je, že všichni, kdo pořizují mimi, dostanou tyhle nálepky v rámci kupování kočárků nebo někde v časopise. No a? Když už ji mám, nebudu si kupovat na pumpě novou
My máme Malvíka.
@neila píše:
@Genovesa stejně mi ta nálepka nic neřekne, netuším co se děje v autě a kdybych měla předvídat, že v každém autě s tou nálepkou se odehrává něco, co může řidiče rozhodit, tak bych musela 70% aut brát obloukemTaky v autě vozím dvě děti, vždycky připoutané!, občas řvoucí - tohle prostě přeslechnu, protože v tom momentě odpovídám minimálně za tři životy
Nikdy mě to nevyvádí z rovnováhy, prostě to nedovolím. Když je to neúnosné (což jsem zažila asi 2× a bylo to na 400 km trase), tak zastavím a řeším.
Pokud si někdo nedokáže dítě zpacifikovat a ještě to ovlivňuje jeho soustředění, tak podle mého nemá co dělat za volantemPřijde mi, že ta nálepka spíš uklidní jeho, než aby něco řekla těm, co jedou za ním…Spíš akceptuji toho začátečníka, opravdu nikdo moudrý z nebe nespadl, člověk jistotu získá jedině ježděním
Ty vo. e
. Neber se tak vážně!
@neila když jedeš v obci 50 a za tebou je kolona velmi ale velmi nasra… řidičů, nebo když je někde 30 a ty jedeš 30 a všichni tě předjíždějí - je velmi hezké vědět, že na to máš dle vyhlášky právo
(ale to už s nálepkou nijak nesouvisí, samozřejmě)
@Simca007 píše:
@Loll to přece není otázka bezpečnějšího pocitu! Jde jen o info, ale třeba pan typu Trpišovský by se choval jinak, kdyby před sebou viděl auto s takovou nálepkou (ale to už je trochu extrém).
Co tě na tom prosím tě irituje??? Faktem je, že všichni, kdo pořizují mimi, dostanou tyhle nálepky v rámci kupování kočárků nebo někde v časopise. No a? Když už ji mám, nebudu si kupovat na pumpě novouMy máme Malvíka.
Prostě se mi to nelíbí, trestné to není, ne? ![]()
Psala jsem, ať si každej na auto nalepí co chce… Já pokud jedu, jedu tak, abych neohrozila nikoho, bez ohledu na věk. Nápis „začátečník“ je pro mne výstraha, protože vím, že je za volantem člověk bez zkušeností a držím si větší odstup a jsem prostě opatrnější.
@Simca007 Mého muže naučila naše dcera zcela odlišnému stylu jízdy. Z razantního řidiče se stal šnek, bo naše dcera se jednu dobu poblila v každé zatáčce, kterou vybral prudčeji, či ostřejší brzdě. Já dopadla podobně. Sice už je to naštěstí za námi, ale oba máme furt jaksi lehčí nohu na plynu i brzdě
. Jezdíme při horní hranici povolené rychlosti a taky nás každej předjíždí. Je mi to putna. Nicméně nálepku nemáme.
@Simca007 píše:
@neila když jedeš v obci 50 a za tebou je kolona velmi ale velmi nasra… řidičů, nebo když je někde 30 a ty jedeš 30 a všichni tě předjíždějí - je velmi hezké vědět, že na to máš dle vyhlášky právo(ale to už s nálepkou nijak nesouvisí, samozřejmě)
@Genovesa píše:???
Ty vo. e. Neber se tak vážně!
@neila píše:
@Simca007 když jedeš na spodní hranici maximální povolené rychlosti nepotřebuješ nálepku, na to máš podle vyhlášky právoPokud jedeš neúměrně pomalu a brzdíš provoz, tak je každému šuma fuk nálepka, stejně ty ostatní akorát nas***š. Ale takových je spousta i bez nálepek a bez dětí v autě…
ale pokud jí někdo chce ať jí má, nikomu to samozřejmě neberu
Co je spodní hranice maximální rychlosti? ![]()
@neila Já taky vozím svoje dítě vždy! připoutané, nikde jsem nepsala, že ne. A i když mě její řev vadí (jsi asi sfinga, když tobě ne), dosud nikdy jsem nezpůsobila žádnou dopravní nehodu. Akorát mě jednou sestřelil dotyčný, kterýmu se nechtělo čekat v křižovatce a vjel do protisměru. Většina příspěvku byla myšlena jako nadsázka a nakonec se dovím, že bych ti pomalu měla vrátit svůj řidičák.
Jo a zajímalo by mě, podle čeho obecně posuzuješ, kde má zpomalení buzerativní charakter
. Jinak mě taky nenaštveš, jsem ráda, když mě člověk, který nerespektuje předpisya jede nepřiměřeně, radši předjede a zmizí.
@Genovesa píše:
@neila Já taky vozím svoje dítě vždy! připoutané, nikde jsem nepsala, že ne. A i když mě její řev vadí (jsi asi sfinga, když tobě ne), dosud nikdy jsem nezpůsobila žádnou dopravní nehodu. Akorát mě jednou sestřelil dotyčný, kterýmu se nechtělo čekat v křižovatce a vjel do protisměru. Většina příspěvku byla myšlena jako nadsázka a nakonec se dovím, že bych ti pomalu měla vrátit svůj řidičák.
Jo a zajímalo by mě, podle čeho obecně posuzuješ, kde má zpomalení buzerativní charakter. Jinak mě taky nenaštveš, jsem ráda, když mě člověk, který nerespektuje předpisya jede nepřiměřeně, radši předjede a zmizí.
teď se zase bereš vážně ty ![]()
no vidíš, já brala s nadsázkou všechny ty nálepky a tady se dozvím, že někdo je bere fakt vážně
podle tvého prvního příspěvku to vyznělo, že tě teda dost ovládá, co se ti děje v autě… já jen napsala, že mě to prostě nechává chladnou, protože musí
Buzerativní značky jsou lehce k rozeznání - jsou to ty, které správa cest zapomíná odstranit i když už práce dávno skončily, je jich hodně
Kdo jezdí po Česku, tak to zná moc dobře ![]()
@neila píše:
teď se zase bereš vážně ty
no vidíš, já brala s nadsázkou všechny ty nálepky a tady se dozvím, že někdo je bere fakt vážněpodle tvého prvního příspěvku to vyznělo, že tě teda dost ovládá, co se ti děje v autě… já jen napsala, že mě to prostě nechává chladnou, protože musí
Buzerativní značky jsou lehce k rozeznání - jsou to ty, které správa cest zapomíná odstranit i když už práce dávno skončily, je jich hodně
Kdo jezdí po Česku, tak to zná moc dobře
Tak já jezdím taky dost. Ale tohle co popisuješ zas tak často nevídám.
@Genovesa píše:
@neila Ale já už jsem psala, že na autě žádnou nemám.
neříkám, že máš, ale psala si, že je chápeš, že mají nějaký význam ![]()
@Genovesa pro mě je buzerativní značka 30 u škol/školek, kde není doplňková tabulka. Takže platí i o víkendu a v noci.
Já myslím, že lepší bude co nejvíc jezdit, než řešit co kam nalepit. Skoro v každém druhém autě někdo veze děcko a „Z“ podle mě nic neřeší, ty si musíš být jistá sama sebou, nějaká nálepka za tebe jezdit nebude…