Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neila píše:
neříkám, že máš, ale psala si, že je chápeš, že mají nějaký význam
To jsem nepsala
. Psala jsem, že jsem pochopila, že si to třeba někdo nalepí. Sama ji nemám. Kdybych jí přikládala význam, asi bych ji měla taky, ne? Howgh.
@sao „Z“ si tam dej a jestli můžu radit, tak od začátku jezdi sama, bez manžela. Věř mi, bude tě zbytečně buzerovat, šmatat na volant, otravovat, nadávat a bude tě zbytečně znervozňovat
. Stejně by ti nijak nepomohl, on tam ty pedály jako instruktor v autoškole nemá
Jen můj postřeh a rada ![]()
@lucenka píše:
@Genovesa pro mě je buzerativní značka 30 u škol/školek, kde není doplňková tabulka. Takže platí i o víkendu a v noci.
Tak to je fakt
.
@neila píše:
@sao „začátečník“ možná, jen si tam prosím tě nedávej „dítě v autě“, smysl téhle nálepky jsem nikdy nepobrala… To spíš by se na některé řidiče hodil „idiot v autě“…
Hlavně si VEŘ!, protože strach přináší zmatek, a to je největší nepřítel řidiče. Nejhorší je, že si pak nebezpečná nejen pro sebe (a svůj „náklad“), ale také pro ostatní. Takže buď v klidu a s chladnou hlavou. Kdyžtak si to párkrát najeď sama, bez dětí, bez manžela. Třeba o víkendu
@Genovesa píše:
Já jsem to pochopila od té doby, co mám dceru, která nenávidí připoutání a jízdu v autě. A ještě ve dvou letech se stane, že mi prořve i 20min cestu do města. Doteď jsem si nezvykla a někdy dělám hrozný seky. A to jsem podle okolí (i profesionální řidiči) dobrý řidič!
Takže to znamená: Bacha, může řídit vynervovaná bláznivá ženská. Asi si taky nalepím Z
.
asi špatně čtu nebo co… ![]()
@Genovesa píše:
Tak já jezdím taky dost. Ale tohle co popisuješ zas tak často nevídám.
možná to jen neregistruješ…člověk někdy zpomalí automaticky, když vidí značku a než se naděje, že ani neví proč, tak je konec omezení ![]()
@Genovesa píše:
@Simca007 Mého muže naučila naše dcera zcela odlišnému stylu jízdy. Z razantního řidiče se stal šnek, bo naše dcera se jednu dobu poblila v každé zatáčce, kterou vybral prudčeji, či ostřejší brzdě. Já dopadla podobně. Sice už je to naštěstí za námi, ale oba máme furt jaksi lehčí nohu na plynu i brzdě. Jezdíme při horní hranici povolené rychlosti a taky nás každej předjíždí. Je mi to putna. Nicméně nálepku nemáme.
O tom mluvím, ano, a souhlas, řidič musí mít nadhled a být mu šumák, zda nějaký idiot troubí, když předjíždí nebo cokoli. Nálepka nepomůže lepšímu pocitu ![]()
@Genovesa píše:Tak tohle jsem nepochopila. Taky jezdím dle předpisů. Proč bych měla propadat jakémusi kolektivnímu porušování daného?
Já jsem ale neříkala nic o kolektivním porušování daného, jen konstatuju, že když jedu podle předpisů, jedu většinou pomaleji než všichni ostatní…
„Z“ si tam dej. Já když vidím před sebou auto se „Z“, jsem určitě trpělivější, ohleduplnější, ale i ostražitější. Dle mé zkušenosti, je lepší ze začátku jezdit se zkušeným řidičem. Autoškola tě ve skutečnosti řídit nenaučí, jen tě začne učit. Mě cepoval za volantem manžel, který je zkušený a vyježděný řidič a díky němu jsem se opravdu naučila jezdit velmi dobře (dle něho výborně
) Naučil mě spoustu fíglů a udělil mnoho dobrých a užitečných rad, získala správné návyky. Ty v autoškole nedostaneš. Začni jezdit v době, kdy je menší provoz, ideálně o víkendu, budeš méně stresovaná a získáš větší jistotu. A auto je tvůj pomocník a kámoš a ne nepřítel, tak nemučit, ale naslouchat mu, ono si už samo řekne, kdy mu je dobře a jízda je pohodová. Já jezdím každý den a ráda, provoz neprovoz, je to šumák. Ale jezdím přece jenom už pár let a baví mě to. Naše auto mám ráda, někdy ho i pohladím
Když si vzpomenu na svoji první samostatnou jízdu (asi půl roku před tím mě drezůroval manžel) - před očima mlha, rozklepané ruce a kolena
před jízdou, během jízdy a i po ní
A jak se toho nejlépe zbavit? Věřit si a hlavně jezdit, jezdit a jezdit! ![]()
@Simca007 píše:
Já jsem ale neříkala nic o kolektivním porušování daného, jen konstatuju, že když jedu podle předpisů, jedu většinou pomaleji než všichni ostatní…
Tak to jsme dvě
.
Příspěvek upraven 07.02.14 v 14:04
@neila píše:
asi špatně čtu nebo co…
Je to slovíčkaření. Napsala jsem, že jsem pochopila, co může vést lidi k tomu, že si to nalepí. Ne že chápu smysl nálepky a že chápu, že má nějaký význam. Tohle jsem nikdy nenapsala. Víc se k tomu vyjadřovat nehodlám. Nehodlám tu už zakladatelce zaplevelovat diskusi dohady o ničem
.
@Genovesa píše:
Je to slovíčkaření. Napsala jsem, že jsem pochopila, co může vést lidi k tomu, že si to nalepí. Ne že chápu smysl nálepky a že chápu, že má nějaký význam. Tohle jsem nikdy nenapsala. Víc se k tomu vyjadřovat nehodlám. Nehodlám tu už zakladatelce zaplevelovat diskusi dohady o ničem.
To nebylo slovickareni, ale citace ![]()
Tak nějak si myslím, že je lepší začít sám jezdit a spoléhat výhradně na sebe. Za mě jak také jezdit a jezdit. Ze začátku trasy co znám a vím co čekat a pak postupně prodlužovat. A u mě tedy 100 % pomohlo až moje vlastní autíčko. Pak jsem začala sama drandit.
Tak ja ridicak dostanu tak pristi tyden, pocitam
uz ted mam na aute zetko a hned vedle dite v aute
jinak mam v planu nejaky cas jezdit s manzelem, i kdyz vim, ze me bude buzerovat
hodne stesti, at se do toho rychle dostanf ![]()
Já vlastním řidičák už deset let, ale neřídila jsem, nebylo co
Před rokem přišlo mimčo, já dostala auto, a tak jsem si dala kondičky a hned po nich jsem absolvovala cestu cca 180 km. To ale vedle mě seděl táta, který mi dal spoustu cenných rad. Teď už jezdím půl roku a hrozně mě to baví. Něco jiného ale je, když jedu sama nebo mám vzadu prcka… Určitě si „zetko“ nalep. Já ho měla taky a bylo znát, že řidiči kolem mě jsou víc ostražitější a chápavější. Teda až na jednoho dědulu z venkova, co si v Praze myslel, že je mistr světa a měl potřebu mi to vysvětlit
A hlavně se nenechat nikým rozhodit, prostě si jen myslet své
Přeji mnoho šťastných kilometrů
![]()
Neboj, vyjezdis se. Ja mam ridicak teda uz asi 12 let, ale ridit poradne jsem zacla 3 mesice nazpet, kdy jsme koupili auto, ktere mam furt k dispozici. Predtim jsem ridila cca rok a pul narazove - spis abych vystridala manzela na dalnici, kdyz si dal pivko a pod. Clovek se musi otrkat, na zacatku jak jsme koupili to auto jsem mela trauma i vyjet z garaze, ted uz to mam automaticke, na zacatku jsem jezdila jen zname trasy okolo baraku, ted uz si troufnu i jet tam kam to neznam a dal mimo Phu, jezdim rada, kdyz to neznam tak jedu pomalejs, parkovala jsem prvne na nekolikrat, holt kazdy zacina. Nalepku Z nemam, ale mam na aute dite v aute. Ale jak jsem se bala ridit sama na zacatku, nedokazala jsem si to predstavit jak sama budu jezdit, tak ted jezdim sama (s ditetem) radsi, nez s manzelem, nekafra mi do toho ![]()
Takze smele do toho a neboj se, ono se to fakt rychle podda a ta svoboda te si dojedes kam potrebujes je k nezaplaceni.