Řidička začátečnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11620
7.2.14 12:50
@neila píše:
neříkám, že máš, ale psala si, že je chápeš, že mají nějaký význam ;)

To jsem nepsala :roll:. Psala jsem, že jsem pochopila, že si to třeba někdo nalepí. Sama ji nemám. Kdybych jí přikládala význam, asi bych ji měla taky, ne? Howgh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
7.2.14 12:51

@sao „Z“ si tam dej a jestli můžu radit, tak od začátku jezdi sama, bez manžela. Věř mi, bude tě zbytečně buzerovat, šmatat na volant, otravovat, nadávat a bude tě zbytečně znervozňovat :mrgreen:. Stejně by ti nijak nepomohl, on tam ty pedály jako instruktor v autoškole nemá :mrgreen: Jen můj postřeh a rada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.2.14 12:52
@lucenka píše:
@Genovesa pro mě je buzerativní značka 30 u škol/školek, kde není doplňková tabulka. Takže platí i o víkendu a v noci.

Tak to je fakt :pankac:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.2.14 12:54
@neila píše:
@sao „začátečník“ možná, jen si tam prosím tě nedávej „dítě v autě“, smysl téhle nálepky jsem nikdy nepobrala… To spíš by se na některé řidiče hodil „idiot v autě“…
Hlavně si VEŘ!, protože strach přináší zmatek, a to je největší nepřítel řidiče. Nejhorší je, že si pak nebezpečná nejen pro sebe (a svůj „náklad“), ale také pro ostatní. Takže buď v klidu a s chladnou hlavou. Kdyžtak si to párkrát najeď sama, bez dětí, bez manžela. Třeba o víkendu :palec:
@Genovesa píše:
Já jsem to pochopila od té doby, co mám dceru, která nenávidí připoutání a jízdu v autě. A ještě ve dvou letech se stane, že mi prořve i 20min cestu do města. Doteď jsem si nezvykla a někdy dělám hrozný seky :oops:. A to jsem podle okolí (i profesionální řidiči) dobrý řidič!
Takže to znamená: Bacha, může řídit vynervovaná bláznivá ženská :mrgreen:. Asi si taky nalepím Z :lol:.

asi špatně čtu nebo co… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.2.14 12:59
@Genovesa píše:
Tak já jezdím taky dost. Ale tohle co popisuješ zas tak často nevídám.

možná to jen neregistruješ…člověk někdy zpomalí automaticky, když vidí značku a než se naděje, že ani neví proč, tak je konec omezení :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
7.2.14 13:23
@Genovesa píše:
@Simca007 Mého muže naučila naše dcera zcela odlišnému stylu jízdy. Z razantního řidiče se stal šnek, bo naše dcera se jednu dobu poblila v každé zatáčce, kterou vybral prudčeji, či ostřejší brzdě. Já dopadla podobně. Sice už je to naštěstí za námi, ale oba máme furt jaksi lehčí nohu na plynu i brzdě :lol:. Jezdíme při horní hranici povolené rychlosti a taky nás každej předjíždí. Je mi to putna. Nicméně nálepku nemáme.

O tom mluvím, ano, a souhlas, řidič musí mít nadhled a být mu šumák, zda nějaký idiot troubí, když předjíždí nebo cokoli. Nálepka nepomůže lepšímu pocitu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
7.2.14 13:25
@Genovesa píše: :think: Tak tohle jsem nepochopila. Taky jezdím dle předpisů. Proč bych měla propadat jakémusi kolektivnímu porušování daného? :nevim:

Já jsem ale neříkala nic o kolektivním porušování daného, jen konstatuju, že když jedu podle předpisů, jedu většinou pomaleji než všichni ostatní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6661
7.2.14 13:53

„Z“ si tam dej. Já když vidím před sebou auto se „Z“, jsem určitě trpělivější, ohleduplnější, ale i ostražitější. Dle mé zkušenosti, je lepší ze začátku jezdit se zkušeným řidičem. Autoškola tě ve skutečnosti řídit nenaučí, jen tě začne učit. Mě cepoval za volantem manžel, který je zkušený a vyježděný řidič a díky němu jsem se opravdu naučila jezdit velmi dobře (dle něho výborně :* ) Naučil mě spoustu fíglů a udělil mnoho dobrých a užitečných rad, získala správné návyky. Ty v autoškole nedostaneš. Začni jezdit v době, kdy je menší provoz, ideálně o víkendu, budeš méně stresovaná a získáš větší jistotu. A auto je tvůj pomocník a kámoš a ne nepřítel, tak nemučit, ale naslouchat mu, ono si už samo řekne, kdy mu je dobře a jízda je pohodová. Já jezdím každý den a ráda, provoz neprovoz, je to šumák. Ale jezdím přece jenom už pár let a baví mě to. Naše auto mám ráda, někdy ho i pohladím :mrgreen: Když si vzpomenu na svoji první samostatnou jízdu (asi půl roku před tím mě drezůroval manžel) - před očima mlha, rozklepané ruce a kolena :oops: před jízdou, během jízdy a i po ní :mrgreen: A jak se toho nejlépe zbavit? Věřit si a hlavně jezdit, jezdit a jezdit! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.2.14 13:59
@Simca007 píše:
Já jsem ale neříkala nic o kolektivním porušování daného, jen konstatuju, že když jedu podle předpisů, jedu většinou pomaleji než všichni ostatní…

Tak to jsme dvě :pankac: :nevim: :lol:.

Příspěvek upraven 07.02.14 v 14:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.2.14 14:03
@neila píše:
asi špatně čtu nebo co… 8o

Je to slovíčkaření. Napsala jsem, že jsem pochopila, co může vést lidi k tomu, že si to nalepí. Ne že chápu smysl nálepky a že chápu, že má nějaký význam. Tohle jsem nikdy nenapsala. Víc se k tomu vyjadřovat nehodlám. Nehodlám tu už zakladatelce zaplevelovat diskusi dohady o ničem :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.2.14 14:07
@Genovesa píše:
Je to slovíčkaření. Napsala jsem, že jsem pochopila, co může vést lidi k tomu, že si to nalepí. Ne že chápu smysl nálepky a že chápu, že má nějaký význam. Tohle jsem nikdy nenapsala. Víc se k tomu vyjadřovat nehodlám. Nehodlám tu už zakladatelce zaplevelovat diskusi dohady o ničem :roll:.

To nebylo slovickareni, ale citace ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
7.2.14 14:29

Tak nějak si myslím, že je lepší začít sám jezdit a spoléhat výhradně na sebe. Za mě jak také jezdit a jezdit. Ze začátku trasy co znám a vím co čekat a pak postupně prodlužovat. A u mě tedy 100 % pomohlo až moje vlastní autíčko. Pak jsem začala sama drandit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
7.2.14 21:05

Tak ja ridicak dostanu tak pristi tyden, pocitam :-) uz ted mam na aute zetko a hned vedle dite v aute :-) jinak mam v planu nejaky cas jezdit s manzelem, i kdyz vim, ze me bude buzerovat :-D hodne stesti, at se do toho rychle dostanf ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
566
7.2.14 23:37

Já vlastním řidičák už deset let, ale neřídila jsem, nebylo co :D Před rokem přišlo mimčo, já dostala auto, a tak jsem si dala kondičky a hned po nich jsem absolvovala cestu cca 180 km. To ale vedle mě seděl táta, který mi dal spoustu cenných rad. Teď už jezdím půl roku a hrozně mě to baví. Něco jiného ale je, když jedu sama nebo mám vzadu prcka… Určitě si „zetko“ nalep. Já ho měla taky a bylo znát, že řidiči kolem mě jsou víc ostražitější a chápavější. Teda až na jednoho dědulu z venkova, co si v Praze myslel, že je mistr světa a měl potřebu mi to vysvětlit :mrgreen: A hlavně se nenechat nikým rozhodit, prostě si jen myslet své :) Přeji mnoho šťastných kilometrů :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18357
7.2.14 23:47

Neboj, vyjezdis se. Ja mam ridicak teda uz asi 12 let, ale ridit poradne jsem zacla 3 mesice nazpet, kdy jsme koupili auto, ktere mam furt k dispozici. Predtim jsem ridila cca rok a pul narazove - spis abych vystridala manzela na dalnici, kdyz si dal pivko a pod. Clovek se musi otrkat, na zacatku jak jsme koupili to auto jsem mela trauma i vyjet z garaze, ted uz to mam automaticke, na zacatku jsem jezdila jen zname trasy okolo baraku, ted uz si troufnu i jet tam kam to neznam a dal mimo Phu, jezdim rada, kdyz to neznam tak jedu pomalejs, parkovala jsem prvne na nekolikrat, holt kazdy zacina. Nalepku Z nemam, ale mam na aute dite v aute. Ale jak jsem se bala ridit sama na zacatku, nedokazala jsem si to predstavit jak sama budu jezdit, tak ted jezdim sama (s ditetem) radsi, nez s manzelem, nekafra mi do toho :lol:
Takze smele do toho a neboj se, ono se to fakt rychle podda a ta svoboda te si dojedes kam potrebujes je k nezaplaceni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová