Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak já se sprchuju s dětma…
manžel je nehlídá… Každej týden je hlídá, když jdu na angličtinu, jinak jak kdy… Spíš ne než jo… ![]()
U nás to funguje. Manžel je sice taky od rána do večera v práci (nejdříve přijíždí kolem 18h.), ale dětem se věnuje a v podstatě nic pro něj není problém. Jo, znám chlapy, co přijdou z práce, svalí se na kanape a chtějí mít klid - vždyť oni přeci nosí domů prachy, ale u nás to opravdu tak není. Chlap přijede z práce a věnuje se dětem.
Jednou v týdnu je s děckama úplně sám, já jezdím na přednášky do školy, vracela jsem se hned po šestinedělí mladšího syna. Kolikrát mě posílá ven - za kámoškou, na dámskou jízdu… ten kdo s tím má problém a většinou se mu nechce, jsem já.
Jo, zrovna dneska jsem mu třeba psala do práce, že bych spala, až bych brečela, padla na mě šílená únava… manžel napsal, že jak přijede, tak si mám jít lehnout… a takhle to u nás funguje. Hlídání nemáme vůbec, babičky jsou daleko, takže všechno je opravdu jen na mě a na chlapovi.
U nás teda fungujeme půl napůl…
například manžel v podstatě každý večer koupe. Když se jdu koupat je automatické, že syna hlídá.. Nikdy jsme o tom takhle nepřemýšleli, že když on nosí peníze, tak nemusí nic doma ![]()
Manzek oracuje hodne, o prcky se stara, co muze, ale stejne mam pocit, ze nemam cas pro sebe. Nastesti na emimino se da psat jednou rokou, kdyz na druhe mam mimino. ale nekam vyrazit na 2hod sama ven, to je sci-fi
ale tezko mu to muzu vycitat…
Tak u nás je to asi takto: přijede večer v 18hod a skoro každý večer mi pomáhá s koupáním, on koupe, já pak krémuju a oblékám. Pak mu nachystám kaši a on krmí. Cca dvakrát týdne má večer fotbálek nebo squash, ale jinak pomáhá pokaždé. Taky jsem si řekla o volný pátek - večer má malou on a já jedu k mamči - snažím se dělat věci do školy, naložím se do vany a pořádně se prospím
Chápu, že pracuje a stará se o nás, ale on má také volný čas pro sebe a tak je jen spravedlivé, když mám nějaký čas pro sebe i já ![]()
Ahoj, tak u nás je to něco obdobného jako u vás…
jsem na kluky od rána do pozdního odpoledne sama. Mužskej chodí urvanej a já nemám to srdce mu ještě k tomu hodit na krk ty naše poklady… Ale když už je potřeba, tak pomůže, ale… Abych si mohla dovolit někam pravidelně vyrazit, tak to nee…
Manžel vykoupe, uspí, nakrmí…
Když není doma, sprchuju se i s dítětem. Když doma je, je jasné že ho pohlídá a ani se ho neptám. Stačí věta „Jdu se vykoupat(nakoupit, jdu si lehnout).“ Kolikrát si ho ráno po probuzení vezme do obýváku a já dospávám. ![]()
Jsem nemocna. Manzel pro me vcera do desiti varil, rano vstal, odvezl starsi k babicce a ted uklizi. Nemam potrebu nekam chodit, ale vim, ze kdyz je nejhur, maka jak sroub, v praci i doma a naopak, hne si zadama, odhazu snih, natankuju, skocim mu do dzbanku. To je partnerstvi, ne prosit manzela, jestli muzu do sprchy, to je psycho ![]()
Tak my mame polrocneho syna..po sestinedeli som zacala chodit cvicit(1×tyzdenne),dotoho skola, kazdy mesiac kadernik, pedikura, kozmetika..cez tyzden sa teda staram ja, ake na vecerne vencenie chodi manzel sam(ak je doma z prace)..cez vikendy dopoledne dospavam(ak je treba)..ked chcem ist na vinko tak manzel hlida..ale prcek spi celu noc bez jidla..teraz mam cely tyzden skolu, takze muz ma dovcu a hlida..
Je to o domluve a my to mali nastavene takto od zaciatku..
@Anonymní píše:
Zdravím maminky, jdu na radu. Manžel pracuje od rána do večera, vrací se večer okolo sedmé hodiny, víkendy mívá volné občas musí třeba dopoledne ještě pracovat ale odpoledne má volné. Moc se dětem nevěnuje(je to z mého pohledu podle známých je to skvělý táta)a pokaždé když se chci osprchovat, umýt vlasy tak se ho musím zeptat jestli je ochoten je pohlídat? Když chci vyrazit jednou za (dlouhej čouhej)s kamarádkami na vínko tak musíme dá děti k babičce protože on chce jít také s přáteli ven!(manžel chodí každý druhý víkend a s přáteli)
Dostala jsem od kamarádek maminek studenou sprchu když jsem s nimi o tom mluvila, manžel nosí peníze, je unavený, potřebuje si také odpočinout! Já to chápu ale já taky. Prarodiče hlídají opravdu jen velmi vyjímečně a já bych si moc přála aby třeba manžel si vzal děti a já měla chvilku pro sebe.
Maminky jak to funguje u vás?
Už jsem za to sklidila velikou kritiku a tak raději anonymně snad mě pochopíte
nežiješ s mým mužem? mám doma to samé
s tím rozdílem, že já se ven sama nedostanu, když už, tak jdu já s kočárem a muž s dcerou… i do nemocnice jsem musela brát syna s sebou. nechtěl hlídat 2 děti
chodí do práce po-čt 7-18, pá 7-13 a víkendy volné, ale tam si hodně dělá plány jen pro sebe ![]()
jiné hlídání taky nemáme - ještě teda mojí babi, ale bude jí 80 a je po 2infarktech, akže to tak max když jdu na 30min k zubaři nebo chodí malá si vedla k ní hrát(ale to jsem doma kdyby něco)
Co máme syna, tak jsem se ještě SAMA nevykoupala, co nevykoupala, ani jsem se sama v klidu nevy…
![]()
většinou mě teda kamarádky litujou(většina jichch má hlídání a pomáhajícího chlapa), studenou sprchu jsem nedostala nikdy - ale já se v okolí moc nesvěřuju ![]()
@Já_a_Kačí já jsem nemocná taky, muž na mě kouká jako na simulanta… když byl nemocný on, já skákala kolem něj - ne že by to vyžadoval, ale bylo mi ho líto a myslela jsem, že mi pak třeba taky pomlůže… nene, ani nádobí neumyl - prý co jsem celůej den doma dělala? ![]()
@Ali-Ali píše:
Manzek oracuje hodne, o prcky se stara, co muze, ale stejne mam pocit, ze nemam cas pro sebe. Nastesti na emimino se da psat jednou rokou, kdyz na druhe mam mimino. ale nekam vyrazit na 2hod sama ven, to je sci-fiale tezko mu to muzu vycitat…
já píšu zásadně při kojení ![]()
@atominnka To je mi lito. Ten muj je zas poleno na jiny veci, to si nevyberes ![]()
Zdravím maminky, jdu na radu. Manžel pracuje od rána do večera, vrací se večer okolo sedmé hodiny, víkendy mívá volné občas musí třeba dopoledne ještě pracovat ale odpoledne má volné. Moc se dětem nevěnuje(je to z mého pohledu podle známých je to skvělý táta)a pokaždé když se chci osprchovat, umýt vlasy tak se ho musím zeptat jestli je ochoten je pohlídat? Když chci vyrazit jednou za (dlouhej čouhej)s kamarádkami na vínko tak musíme dá děti k babičce protože on chce jít také s přáteli ven!(manžel chodí každý druhý víkend a s přáteli)
Dostala jsem od kamarádek maminek studenou sprchu když jsem s nimi o tom mluvila, manžel nosí peníze, je unavený, potřebuje si také odpočinout! Já to chápu ale já taky. Prarodiče hlídají opravdu jen velmi vyjímečně a já bych si moc přála aby třeba manžel si vzal děti a já měla chvilku pro sebe.
Maminky jak to funguje u vás?
Už jsem za to sklidila velikou kritiku a tak raději anonymně snad mě pochopíte