Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, když na to tak koukám, tak ti chlapi jsou v 90% všichni stejní (sobci).. Docela jsem touto diskuzí uklidněná, že v tom lítá většina žen stejně
A oblíbená chlapská věta o tom, že oni chodí do práce a my jsme doma, to už je ohraná deska
Mimochodem znáte toto video? To museli prostě vymyslet chlapi ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
Zakladatelko jako kdyby jsi popisovala nas zivot
a kolik detem je??Take se musim pritele o vse prosit
Je to tezke..On pry vydelava penize tak nemusi nic delat pohlida malou jen na to nejnutnejsi jako je sprcha, najis se, umyt nadobi apod.. jako male budou teprve 4mesice ale i tak mam prece pravo si take odpocinout a mit trosinku toho casu jen pro sebe.Ze by si treba vzal malou sel sni na prochazku a ja si lehla to neexistuje
Nevim no jestli j tohle normalni mate to tak take holky?? ![]()
@ka2ka jee to ti zavidim..Domacnost je cela na me
A mala ma ted zrovna obdobi kdy se chce porad chovat a nevydrzi sama ani 15min!!Uz 3tydny rikam pritely at vysaje porad slysim jen potom a nakonec to je vzdy na me ![]()
@Anonymní píše:
Dostala jsem od kamarádek maminek studenou sprchu když jsem s nimi o tom mluvila, manžel nosí peníze, je unavený, potřebuje si také odpočinout!
Tahle ženská vlastnost mě nepřestává fascinovat. ![]()
Zrovna mamky malých dětí by měly nejlíp vědět, že péče o dítě je nepředržitý zápřah 24 hodin denně. Narozdíl od zaměstnání ta směna nekončí, protože dítě není tamagotchi. Taky si potřebujeme odpočinout, a tohle trpitelství, nejlépe stádní, mě dokáže zvednout mandle.
Možná jsi jen řekla nahlas to, co ony v sobě raději dusí.
Příteli jsem v těhotenství koupila humoristickou knížečku od Constantina Gillese. Je to taková příručka pro novopečeného otce. O zaměstnání otce v době, kdy je doma malé dítě, se vyjadřuje jako o „placené dovolené“
…a to patrně hlavně proto, že si souběžně s tím vyzkoušel i péči o to dítě. A já s ním souhlasím. Chodím do práce dva dny v týdnu a je to pro mě RELAX. Kamarádky jsou sůvy. Pochybuju, že by kterákoliv z nich možnost zajít si na vínko odmítla.
Jsem vděčná ex manželovi, že mě svou neschopností postarat se o rodinu naučil, že můžu sama vydělat hodně peněz a zabezpečit tak dítě. V současné době živitele nepotřebuju, pro dítě jsem vzorem a partner je pro mě jako -zákusek-. Ex manžel mě chce zpět a žárlí, ale už je pozdě…
A následně mám čas na fitko, masáže, přátele, saunu…je to super.
U nás to funguje následovně, máme dvě děti 3 a 1,5 roku /kluka a holku/. V pondělí a úterý nám chodí taťka domů o půl 7, takže jsem celej den s dětma sama, ve středu jsme společně a ve čt se věnuje odp. spíš holčině a já klukovi a v pátek si to otočíme. Víkendy trávíme společně, taťka občas rybaří, takže si začíná brát syna s sebou a sobota a neděle dopolko chodí se synem na hřiště, bazén atd, adpolko jsme spolu, popřípadě jedem všichni na výlet atd. Jinak když si chci dojít třeba na kosmetiku, melíry, masáž, cvíčo, tak bezproblému jdu, to samé, když chce taťka, též jde, každý potřebuje někdy oraz. Jinak i chlapi zvládnou naktmit, vykoupat, přebalit a podobý věci, teda alespoň ten můj a to už od porodnice. Neměla bych strach ho nechat s dětma i několik dní samotného. Tak takto to funguje u nás. Moje mateřská dovolená, je fakt dovolená, ale to neznamená, že nic nedělám, ale doplňujeme se takovým způsobem, že tý práce je polovina a víc času na nás dva, když děti spí.
Já se sprchuju, když malýho večer uspím (manžel je v práci). A vlasy si myju, když malej spí po obědě ![]()
To je taky čas (2hodiny) pro mě - pokud nepracuju. Do cca roku syna jsem někde byla sama asi 3×, ale ze své vůle. Od roku se snažím jednou do týdne vypadnout alespoň na cca 4 hodky „do města“…
Zakladatelka
Trochu jste mě uklidnili že to nemám doma jenom já, ale i přesto bych byla ráda kdyby se to změnilo.
Děti máme 3roky holčičku a 19měsícú chlapečka.
Manžel je taky naprosto schopný se o ně postarat (přebalit nakrmit)naprosto bez problémů jen to nevyužívá. Když mu řeknu aby je vykoupal tak to udělá komplet i s mytím vlásků, ale musím mu to všechno říkat stále dokola a to mě nebaví
chtěla bych aby udělal něco i sám od sebe. ![]()
Kamarádky jsem zredukovala, několik z nich si žijí v opravdu divném partnerství(to naše asi není taky normální) jelikož jejich muži doma opravdu nic nedělají ale ony mají hlídací babičky tetičky a podobně které se o děti perou aby je mohli pohlídat a ony mají víkendy bez dětí a i v týdnu jim chodí hlídat a vozit. Bohužel to berou jako samozřejmost pro všechny jenže ne všichni mají tento luxus. Já když jdu k doktoru tak mi hlídá kamarádka a když jsem byla s malým v porodnici tak mi také pomáhala, manžel fungoval ale nedostal dovolenou
tak se to muselo dělat jak to šlo. Jsem jí opravdu moc vděčná.
@Anonymní píše:
ZakladatelkaTrochu jste mě uklidnili že to nemám doma jenom já, ale i přesto bych byla ráda kdyby se to změnilo.
Manžel je taky naprosto schopný se o ně postarat (přebalit nakrmit)naprosto bez problémů jen to nevyužívá. Když mu řeknu aby je vykoupal tak to udělá komplet i s mytím vlásků, ale musím mu to všechno říkat stále dokola a to mě nebavíchtěla bych aby udělal něco i sám od sebe.
Kamarádky jsem zredukovala, několik z nich si žijí v opravdu divném partnerství(to naše asi není taky normální) jelikož jejich muži doma opravdu nic nedělají ale ony mají hlídací babičky tetičky a podobně které se o děti perou aby je mohli pohlídat a ony mají víkendy bez dětí a i v týdnu jim chodí hlídat a vozit. Bohužel to berou jako samozřejmost pro všechny jenže ne všichni mají tento luxus. Já když jdu k doktoru tak mi hlídá kamarádka a když jsem byla s malým v porodnici tak mi také pomáhala, manžel fungoval ale nedostal dovolenoutak se to muselo dělat jak to šlo. Jsem jí opravdu moc vděčná.
Kdyžs byla v porodnici, měl si nechat napsat OČR…
Jinak my máme hlídání taky hodně omezený… Hlídá v podstatě jen moje mamka, jednou za uherskej rok švagrová, ale to jen když mamka nemůže… Jinak nic… Mamku většinou „využiju“ na doktory a pak je mi blbý, aby děti hlídala moc často… ![]()
@Anonymní píše:
Manžel je taky naprosto schopný se o ně postarat (přebalit nakrmit)naprosto bez problémů jen to nevyužívá. Když mu řeknu aby je vykoupal tak to udělá komplet i s mytím vlásků, ale musím mu to všechno říkat stále dokola a to mě nebavíchtěla bych aby udělal něco i sám od sebe.
sam od sebe to udela maloktery chlap. Mozna jeho nebavi kdyz mu porad rikas co ma delat
strc mu jedno dite a nech ho jednat - jednou to nebude dokonale, ale co, priste to udalas poradne ty ![]()
my se synem (temer 3r) hodne komunikujeme, takze on si to zkoriguje uz sam - rekne tatinkovi co jeste je treba udelat ![]()
my mame stesti - tchyne v duchode a jak neprijdeme 1-2× tydne na navstevu i s hlidanim (chodim pres den na squash, nebo do mesta na nakupy) tak se pta, jaktoze jsme neprisli… tak jendou do mesice tam Honzin jeden vecer spi a my jdem s chlapem ven
Zakladatelka
včera manžel přijel domů dříve a tak jsem hned nastolila nový režim. Překvapil mě se vším souhlasil a hned se začal zapojovat tak jsem zvědavá jak dlouho nám to vydrží
![]()
@Anonymní píše:
Zakladatelkavčera manžel přijel domů dříve a tak jsem hned nastolila nový režim. Překvapil mě se vším souhlasil a hned se začal zapojovat tak jsem zvědavá jak dlouho nám to vydrží![]()
Ahoj maminky, ja zas resim trosku jiny problem a tak bych byla rada, kdybyste mi nektera poradila.. Dcera ma 8 mesicu, pritel je cele dny v praci, takze jsem na malou vicemene sama. Resim nyni problem, co s malou kdyz se chci jit osprchovat a pritel je tedy v praci? Driv jsem si ji dala do sedatka a vzala jsem si ji sebou do koupelny, ale ted jsme se prestehovali a nemam ji tady kam dat. Mame 2patrovy dum, takze ze bych malou nechala nahore a ja se sla dolu osprchovat, kde ji navic ani neslysim, tak to mam strach. Navic je ted v takovem blbem obdobi, ze moc nechce byvat sama, i kdyz driv si vyhrala sama uplne v pohode. Poradite?
Počkat až usne, nebo posadit před vanu s hračkami a mrsknout sebou ![]()