Volný čas pro mě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1561
5.2.14 16:56

Tatka prijde domu, nakrmi prcka, ja mezitim delam veceri… spolu vykoupem, uspime, v noci vstavam ja, o vikendu krmi hlavne tatka, prarodice nepohlidali od porodu ani minutu. Koupat se chodim, kdyz prcek spi. S kamarady venku jsem za 7 mesicu jeste nebyla (ne ze bych nechtela) tatka chodi jeden vecer v tydnu cvicit. Ja snad budu od pristiho tydne taky. O domacnost se starame pul na pul vice mene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.14 17:02

Hrozně ráda bych se třeba o víkendu ráno dospala ale muž s nimi nevstane :| nemůžu říct o víkendech jezdíme na výlete a pod.ale doma se mi zdá že prostě moc nefunguje.
Chodím každý den uklízet a pomáhat ještě jeho prababičce(nosím jí obědy)stejně tam musím a dělám jí dřevo a nosím uhlí. Děti mám obě doma nevzali nám prcka do školky a a domácí povinnosti a večer padám únavou zabavit je je někdy dost náročné ale to zná asi každá maminka.
Když s ním o tom mluvím tak to chápe a polepší se, bohužel jen na pár dní :|

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.14 17:06

@Ali-Ali mladší mi právě spí na rameni a starší vytuhnul u pohádky :) @atominnka no já mám občas pocit že už je toho na mě moc, to s nemocí je u nás o trochu lepší ale jen o malinko :|

• Citovat
  • Upravit
27692
5.2.14 17:10

Tak manžel mi pomáhá a docela hodně není problém, aby malého pohlídal, nakrmil a postaral se o něj když si chci jít na chvíli lehnout a nebo se sama jít projít, taky má své koníčky takže v podstatě o víkendu je večer pryč, když potřebuju uvaří i uklidí :nevim: takže to máme všechno tak nějak napůl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
5.2.14 17:12

No já se s dětmi musela změnit v sobce jinak bych dávno padla na hubu. Když jsem nemocná, nikoho to nezajímá, myslím chlapa, děti z toho nemají rozum. Takže když je nemocný on, tak si ho taky nevšímám. Když potřebuji jít spát, tak mu to oznamuji, že si jdu lehnout a bude s nimi on. Jinak dokud jsem nechodila do práce, tak to byly těžké boje. O nějakém čase pro sebe nemohla být ani řeč, chlap se vracel z práce až pozdě večer 20-22hod, když už děti dávno spali. Takže jsem zavedla jednou týdně placené hlídání a pár hodin pro sebe si tímhle dopřála. A víkendy jsme si podělili. On dopoledne spal a odpoledne vzal děti ven a odpočívala jsem já. Jo a koupu se když sedí u pohádek nebo když spí, to stejné bývalo s jídlem pro sebe, jinak bych se v klidu nenajedla.
A hlídání nevedeme, myslím babičku ani jiné příbuzné, ti se neangažují. Tcháni poprvé a nejspíš na dlouhou dobu naposledy hlídali nedávno když byli dětem 4roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
5.2.14 17:21

Mám děti větší, ale momentálně se manžel o děti stará více než já-jeho práce to na rozdíl od mojí umožňuje.
Opravdu by mě ale zajímalo, jak by se tvářil, kdybych to podávala tak, že mám více vyčerpávající práci, a tak on bude dělat vše okolo chodu rodiny. To znamená pomáhat a kontrolovat dětem věci do školy, vařit, uklízet…
A kdybychom takhle přemýšleli oba, tak nás asi zavřou za zanedbání povinné péče.
Když byli děti malé, tak jsem s nimi byla doma, takže přes dopoledne a část odpoledne a noc byla péče na mně, ale odpoledne se samozřejmě jako normální otec zapojoval i manžel.
Ptát se, zda pohlídá děti, když si jdu umýt vlasy, by mě ani nenapadlo. To jsem oznamovala, pokud mi zrovna visely na noze. Což jsem ale většinou nemusela, poněvadž visely na noze tátovi. Ono máma byla celkem nudná, když s nimi trávila celý den, že :D.
Nevím, jaké máš kamarádky, už jsem se s tím setkala i ve svém okolí. Já samozřejmě chápu, že každý má právo na odpočinek a práce unavuje. Taky ten odpočinek občas potřebuji.
Ale v životě by mě nenapadlo, že chozením do práce moje povinnosti končí, když mám rodinu.
Takový model se mi úplně hnusí, nejhorší je na tom to, že kdo doma vidí takový model, tak ho pak vyžaduje i v dospělosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
5.2.14 17:31

Ja jsem to dlouho mela tak, ze jsem byla moc „hodna“
muzicek si behal za sportem, ja zadny cas pro sebe, nic

pak jsem si udelala poradek - on ma na sport PO/ST, ja UT/CT (vecer od cca 19h vypadnu na squash ci pinec, obcas jdem s kamoskou i na dve deci), v PA nekdy jedem pryc na vikend (vsichni spolu) nekdy jde v PA za sportem a jedeme az v sobotu.
Uspavani jsem hodila na nej, o vikendu rano se obcas tvarim ze neslysim a delam ze spim a on proste vyleze :nevim: druhy den jdu zase ja

zjistila jsem, ze ten muj proste potrebuje trosku furii a zaprahnout :nevim: sam od sebe a na hezky oci to neudela.. ale funguje to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.14 17:34

@Sany80s to Ti závidím, myslí že i on to má z domu jeho rodina je opravdu hodně divná ale těžko soudit vídáme je jednou do roka(manžel k nim nechce jezdit) a oni se o nás nezajímají(nejsem pro jeho matku dosti dobrá) :D
Kamarádky mě hodně překvapili když mě soudili za to že chci chvilku pro sebe ještě teď mi zní v hlavě věta (když jsi si pořídila děti tak už nemáš nárok být sama!)
spražili mě hrozně a že chci po chlapovy aby něco dělal no vůbec :poblion:

• Citovat
  • Upravit
5352
5.2.14 17:40

Tak u nás to taky funguje. Manžel přijíždí z práce kolem sedmé a pak se celý večer věnuje dětem a já máma klid, v pondělí tak chodím na zkoušku sboru, ve středu do bazénu apod. Víkendy trávíme spolu, ale když mám sraz s matkami, tak samozřejmě hlídá. A to je tedy manžel invalida a po příjezdu z práce je opravdu na smrt unavenej :nevim: jo a když mám něco dopoledne, třeba angličtinu a syn je náhodou nemocnej a není ve školce, tak manžel zůstává doma a hlídá ho automaticky doma :nevim: Vlastně mě tak napadá, že v tomto je to u nás docela nevyvážené, neb bydlíme v novém městě a on tu nikoho nezná narozdíl ode mě, která se tu na mateřské dost seznámila s matkami a z letiště se zase znám s klukama, a tak mám po večerech co dělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12933
5.2.14 17:40
(když jsi si pořídila děti tak už nemáš nárok být sama!)
spražili mě hrozně a že chci po chlapovy aby něco dělal no vůbec :poblion:

Co to máš okolo sebe za lidi?
Jako já znám ženské, které by pohoršilo, kdyby chlap třeba jen dal nádobí do myčky. Ani o těch si nemyslím ni pozitivního, vzhledem k tomu, jaké sobce vychovávají.
Ale neznám nikoho, kdo by toleroval, že se protějšek není ochoten nějak extra kromě financí zabývat dětmi. Znám ženy, které doma mají chlapy, kteří fakt po práci nedělají nic, ale každé to vadí a žádná by neřekla, že je v pořádku, že se jim partner po práci vyvalí na gauč a ani o děti se nezajímá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Menora
5.2.14 17:42

O dítě se starám já, pokud je muž v práci, to znamená, že bych po něm nikdy nechtěla, když se vrátí ze zaměstnání, aby ještě koupal nebo krmil dítě. Pokud je doma, tak se ta péče tak nějak „rozplyne“. Ale stejně nakrmím nebo koupu já. Pokud chci jít někam s kamarádkou, manžel bez problemů pohlídá. Pokud jdu do práce, tak klidně celý den.
Chápu, že chceš čas pro sebe, ale jak velké máš děti, že je musí hlídat, když se chceš jít byť jen na chvíli osprchovat? :think:.

• Citovat
  • Upravit
5570
5.2.14 17:45
@Anonymní píše:
@Sany80s to Ti závidím, myslí že i on to má z domu jeho rodina je opravdu hodně divná ale těžko soudit vídáme je jednou do roka(manžel k nim nechce jezdit) a oni se o nás nezajímají(nejsem pro jeho matku dosti dobrá) :D
Kamarádky mě hodně překvapili když mě soudili za to že chci chvilku pro sebe ještě teď mi zní v hlavě věta (když jsi si pořídila děti tak už nemáš nárok být sama!)
spražili mě hrozně a že chci po chlapovy aby něco dělal no vůbec :poblion:

opravdu jsou to kamosky? 8o ;)
rikaji blbosti. Kazda zena potrebuje nejaky cas pro sebe aby se nezblaznila :nevim:
zkus zacit tim, ze zavedes muzi nejaky ritualy :nevim: treba vykoupat aspon jedno dite nebo at mu precte pohadku pred spanim. At si zvykne na vetsi spolupraci… a postupne pridavej, a hlavne chval, chva a chval :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
5.2.14 18:06

Když jsem ještě byla vdaná, exmanžel chodil do práce, na péči o dítě se zbla nepodílel a maximálně vynesl koš, toť vše. Já jsem rovněž musela už 4 dny po porodu pracovat (z domu), živit sebe i dítě a zajišťovat domácnost. Manžel mi dával 2000 Kč. Navíc jsem platila ex tchyni 3000 Kč za hlídání nemluvněte když jsem se potřebovala dospat.

Asi se nikdo nebude divit tomu, že jsem šťastně rozvedená a úspěšně živím své dítě a máme se fajn. Peníze mi neubírá ani ex tchyně ani ex manžel.

A světe div se…mého ex manžela žádná už několik let nechce. :dance: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
5.2.14 18:10

Můj syna nehlídal nikdy.
Je taky rodič, ne nějaká chůva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.14 19:39

Měla jsem to doma podobné. Podle mně se manžel věnoval dětem málo. Přes týden byl v práci a večer si jich skoro nevšiml. Přes víkend spíše když jsme někde jeli tak trochu musel, nebo si ho děti vyžádaly samy. Hlídat abych mohla někam jít nechtěl, ale když jsem se chtěla jít osprchovat, nebo si umýt vlasy, tak jsem mu prostě řekla, nechala mu děti a šla do koupelny. Nemáme možnost jiného hlídání jsme jen sami dva. Mluvil stejně jako jsem tady už četla, že vydělává peníze, já mám na starosti děti. Mi ale nešlo ani tak o hlídání, ale o to že neměl takový ten zájem jaký já bych si představovala. Před známými byl, ale samozřejmě nejlepší tatínek. Dopadlo to tak, že se rozvádíme. BB

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová