Řidička začátečnice

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Nejhodnější
7.2.14 10:42

I když si dáš nálepku, tak stejně nikdo ohleduplnější nebude, troubit a předjíždět budou ;)
Já jezdila autem ještě když jsem papíry neměla, učil mě bývalý, takže po získání ŘP to pro mě nebyl žádný problém. Jezdila jsem ráda, bavilo mě to, nebála jsem se.

• Citovat
  • Upravit
2144
7.2.14 10:45

Neboj se, to bude v pohodě, až se trošku vyjezdíš :hug: I když já mám strach jet s dcerou ještě teď, ale není to nic panickýho :) A ohledně toho Z na autě, no já to nalepený měla a nepřišel mi žádnej rozdíl, když jsem to sundala :nevim: Spíš mi příjde, že to řidiči ani moc nevnímají. Ale když to tam nalepíš, tak myslím že naschvály ti dělat nebudou, já se s tím aspoň nesetkala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.14 10:45

Tak hlavně zkušený z nebe nespadl a v autě musíš získat určité zkušenosti, to je jasné. Ale neboj se nic, nálepku začátečník si do auta 100% dej - já když jí v autě před sebou vidím, mám větší odstup a dávám větší pozor. Nálepka dítě v autě mě nechává chladnou, nechápu, co to má co dělat s uměním řidiče. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18259
7.2.14 10:47

Niceho se neboj, nejsi ani prvni a ani posledni, nejdriv bych jezdila s manzelem sama at si zvyknes na auto. Jinak ja kdyz udelala papiry, tak jsem hned zacala jezdit 20km do prace, same prejezdy, krizovatky apod. jezdil se mnou i manzel, toho jsem „vyhodila“ u jeho prace a jela pak do sve, na parkovistich to byl porod parkovat, hromada aut, ale vzdycky jsem se snazila si najit takovy misto kam to proste zvladnu dat :)zacatky byly tezke, ale jsem za to rada, ze to tak bylo, ze me manzel proste nutil jezdit a nenechal me na pokoji, chce to ze zacatku opravdu porad jezdit, at se vyjezdis, pak uz jsem jezdila i sama a jako Fitipaldi :)ridicak mam neco pres 5 let, a zatim tuky tuk, ani skrabnuti…neboj to zvladnes, jen to chce ted porad jezdit… :hug: ja uz si zivot bez ridicaku a auta nedokazu predstivat, vsude si dojedes, vsechno si zaradis a nemusis se porad doprosovat chlapa :)do kramu jezdim s malym taky sama, v klidu si nakoupim :)
Jo a tu nalepku bych tam nedavala, manzel mi to zakazal, pak se ridici chovaji jeste jako vetsi prasata nez jsou… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
7.2.14 10:49

Projeď si tu trasu 2× třeba v neděli, kdy je menší provoz, ať se ti trochu dostane do krve…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
7.2.14 10:51

Určitě si nejdřív pojezdi bez dětí i bez manžela, prostě úplně sama.
První jízda bude o nervy, ale už tak pátá by mohla být výrazně lepší :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
7.2.14 10:52

Já když jsem měla ještě horkej řidičák, tak jsem jezdila v noci, abych se to naučila, semafory nešli, skoro žádnej provoz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11620
7.2.14 10:57

@Loll Já už jsem tu ohledně toho psala příspěvek. Sama ji ale na autě nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.2.14 11:22

@Genovesa stejně mi ta nálepka nic neřekne, netuším co se děje v autě a kdybych měla předvídat, že v každém autě s tou nálepkou se odehrává něco, co může řidiče rozhodit, tak bych musela 70% aut brát obloukem :zed: Taky v autě vozím dvě děti, vždycky připoutané!, občas řvoucí - tohle prostě přeslechnu, protože v tom momentě odpovídám minimálně za tři životy :! Nikdy mě to nevyvádí z rovnováhy, prostě to nedovolím. Když je to neúnosné (což jsem zažila asi 2× a bylo to na 400 km trase), tak zastavím a řeším.
Pokud si někdo nedokáže dítě zpacifikovat a ještě to ovlivňuje jeho soustředění, tak podle mého nemá co dělat za volantem :zed: Přijde mi, že ta nálepka spíš uklidní jeho, než aby něco řekla těm, co jedou za ním…

Spíš akceptuji toho začátečníka, opravdu nikdo moudrý z nebe nespadl, člověk jistotu získá jedině ježděním :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sao
1827
7.2.14 11:23

Achjo, takže jezdit a jezdit… Manžel mi to právě plánuje, že pokud nebudeme vyloženě spěchat, budu řídit já :D Už vidím to otlučené auto :D Jinak co se týče nálepky „dítě v autě“, tak tu chápu tak, že mají být ostatní řidiči ohleduplnější, aby prostě jezdili opatrně a nezpůsobili nějaké nebezpečí, na které by doplatilo nevinné dítě. Takhle to chápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
7.2.14 11:53

@Loll + @sao +
@neila - já nálepku dítě v autě chápu zase tak, že my kolikrát jedeme pomalu, když syn spí, aby se vyspal (přenést ho pak nejde a bývá děsně protivný, když ho vzbudíme příliš brzy), tak prostě nikam nechvátáme, jedeme v klidu a podle předpisů (což znamená, že jedeme nejpomaleji ze všech, že)…a tak když pak vidím někoho dalšího s nálepkou dítě v autě, plížit se po silnici, řeknu si, že třeba mají něco podobného, nebo řeší řev, zvracení, podávání hraček, zpívání…děti jsou různé, lidi taky, některé prostě jízdu autem nesnáší a nemusí to nutně být zásluha rodičů…a proto mi přijde, že minimálně další rodič, který vidí nálepku dítě v autě, se podle toho může chovat a být ohleduplnější…:) Nálepka na autě místo nezabírá ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.14 11:57
@sao píše:
Jinak co se týče nálepky „dítě v autě“, tak tu chápu tak, že mají být ostatní řidiči ohleduplnější, aby prostě jezdili opatrně a nezpůsobili nějaké nebezpečí, na které by doplatilo nevinné dítě. Takhle to chápu.

Na dopravní nehodu VŽDY doplatí někdo nevinný, bohužel. Nemyslím si, že by nálepka dítě v autě něco změnila. Pokud řidič jezdí nezodpovědně, je mu jedno, jestli máš na zadním skle ceduli přes celé okno, zodpovědný řidič nepotřebuje vědět, že máš v autě dítě, protože prostě zbytečně neriskuje. Ale to je jen výkřik do tmy, mně totiž ty cedule „dítě v autě“ hrozně iritují, 90% z nich je stejně jen reklama na Chicco, maminku nebo co to na cedulích ještě vídám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
7.2.14 11:59

Ale je jasný, že cedule nikomu nepřekáží, rozhodně to nemyslím zle a pokud se někdo s tou cedulkou cítí bezpečněji, ať jí tam má, to každopádně. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
280
7.2.14 12:07

Já dostala řidičák, chlap ten den mimo domov, tak jsem si vyzvedla řidičák, ssedla s dětma do auta a vezla je 200km k rodičům. A musím říct, že jsem za to ráda. Sama jsem se vyškolila a dnes nemám žádný problém s řízením. Hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
7.2.14 12:07

@Simca007 když jedeš na spodní hranici maximální povolené rychlosti nepotřebuješ nálepku, na to máš podle vyhlášky právo :palec: Pokud jedeš neúměrně pomalu a brzdíš provoz, tak je každému šuma fuk nálepka, stejně ty ostatní akorát nas***š. Ale takových je spousta i bez nálepek a bez dětí v autě… :roll: ale pokud jí někdo chce ať jí má, nikomu to samozřejmě neberu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová