Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Neboj se, to bude v pohodě, až se trošku vyjezdíš
I když já mám strach jet s dcerou ještě teď, ale není to nic panickýho
A ohledně toho Z na autě, no já to nalepený měla a nepřišel mi žádnej rozdíl, když jsem to sundala
Spíš mi příjde, že to řidiči ani moc nevnímají. Ale když to tam nalepíš, tak myslím že naschvály ti dělat nebudou, já se s tím aspoň nesetkala ![]()
Tak hlavně zkušený z nebe nespadl a v autě musíš získat určité zkušenosti, to je jasné. Ale neboj se nic, nálepku začátečník si do auta 100% dej - já když jí v autě před sebou vidím, mám větší odstup a dávám větší pozor. Nálepka dítě v autě mě nechává chladnou, nechápu, co to má co dělat s uměním řidiče. ![]()
Niceho se neboj, nejsi ani prvni a ani posledni, nejdriv bych jezdila s manzelem sama at si zvyknes na auto. Jinak ja kdyz udelala papiry, tak jsem hned zacala jezdit 20km do prace, same prejezdy, krizovatky apod. jezdil se mnou i manzel, toho jsem „vyhodila“ u jeho prace a jela pak do sve, na parkovistich to byl porod parkovat, hromada aut, ale vzdycky jsem se snazila si najit takovy misto kam to proste zvladnu dat
zacatky byly tezke, ale jsem za to rada, ze to tak bylo, ze me manzel proste nutil jezdit a nenechal me na pokoji, chce to ze zacatku opravdu porad jezdit, at se vyjezdis, pak uz jsem jezdila i sama a jako Fitipaldi
ridicak mam neco pres 5 let, a zatim tuky tuk, ani skrabnuti…neboj to zvladnes, jen to chce ted porad jezdit…
ja uz si zivot bez ridicaku a auta nedokazu predstivat, vsude si dojedes, vsechno si zaradis a nemusis se porad doprosovat chlapa
do kramu jezdim s malym taky sama, v klidu si nakoupim ![]()
Jo a tu nalepku bych tam nedavala, manzel mi to zakazal, pak se ridici chovaji jeste jako vetsi prasata nez jsou… ![]()
Projeď si tu trasu 2× třeba v neděli, kdy je menší provoz, ať se ti trochu dostane do krve…
Určitě si nejdřív pojezdi bez dětí i bez manžela, prostě úplně sama.
První jízda bude o nervy, ale už tak pátá by mohla být výrazně lepší
.
Já když jsem měla ještě horkej řidičák, tak jsem jezdila v noci, abych se to naučila, semafory nešli, skoro žádnej provoz
@Loll Já už jsem tu ohledně toho psala příspěvek. Sama ji ale na autě nemám.
@Genovesa stejně mi ta nálepka nic neřekne, netuším co se děje v autě a kdybych měla předvídat, že v každém autě s tou nálepkou se odehrává něco, co může řidiče rozhodit, tak bych musela 70% aut brát obloukem
Taky v autě vozím dvě děti, vždycky připoutané!, občas řvoucí - tohle prostě přeslechnu, protože v tom momentě odpovídám minimálně za tři životy
Nikdy mě to nevyvádí z rovnováhy, prostě to nedovolím. Když je to neúnosné (což jsem zažila asi 2× a bylo to na 400 km trase), tak zastavím a řeším.
Pokud si někdo nedokáže dítě zpacifikovat a ještě to ovlivňuje jeho soustředění, tak podle mého nemá co dělat za volantem
Přijde mi, že ta nálepka spíš uklidní jeho, než aby něco řekla těm, co jedou za ním…
Spíš akceptuji toho začátečníka, opravdu nikdo moudrý z nebe nespadl, člověk jistotu získá jedině ježděním ![]()
Achjo, takže jezdit a jezdit… Manžel mi to právě plánuje, že pokud nebudeme vyloženě spěchat, budu řídit já
Už vidím to otlučené auto
Jinak co se týče nálepky „dítě v autě“, tak tu chápu tak, že mají být ostatní řidiči ohleduplnější, aby prostě jezdili opatrně a nezpůsobili nějaké nebezpečí, na které by doplatilo nevinné dítě. Takhle to chápu.
@Loll + @sao +
@neila - já nálepku dítě v autě chápu zase tak, že my kolikrát jedeme pomalu, když syn spí, aby se vyspal (přenést ho pak nejde a bývá děsně protivný, když ho vzbudíme příliš brzy), tak prostě nikam nechvátáme, jedeme v klidu a podle předpisů (což znamená, že jedeme nejpomaleji ze všech, že)…a tak když pak vidím někoho dalšího s nálepkou dítě v autě, plížit se po silnici, řeknu si, že třeba mají něco podobného, nebo řeší řev, zvracení, podávání hraček, zpívání…děti jsou různé, lidi taky, některé prostě jízdu autem nesnáší a nemusí to nutně být zásluha rodičů…a proto mi přijde, že minimálně další rodič, který vidí nálepku dítě v autě, se podle toho může chovat a být ohleduplnější…:) Nálepka na autě místo nezabírá ![]()
@sao píše:
Jinak co se týče nálepky „dítě v autě“, tak tu chápu tak, že mají být ostatní řidiči ohleduplnější, aby prostě jezdili opatrně a nezpůsobili nějaké nebezpečí, na které by doplatilo nevinné dítě. Takhle to chápu.
Na dopravní nehodu VŽDY doplatí někdo nevinný, bohužel. Nemyslím si, že by nálepka dítě v autě něco změnila. Pokud řidič jezdí nezodpovědně, je mu jedno, jestli máš na zadním skle ceduli přes celé okno, zodpovědný řidič nepotřebuje vědět, že máš v autě dítě, protože prostě zbytečně neriskuje. Ale to je jen výkřik do tmy, mně totiž ty cedule „dítě v autě“ hrozně iritují, 90% z nich je stejně jen reklama na Chicco, maminku nebo co to na cedulích ještě vídám. ![]()
Ale je jasný, že cedule nikomu nepřekáží, rozhodně to nemyslím zle a pokud se někdo s tou cedulkou cítí bezpečněji, ať jí tam má, to každopádně. ![]()
Já dostala řidičák, chlap ten den mimo domov, tak jsem si vyzvedla řidičák, ssedla s dětma do auta a vezla je 200km k rodičům. A musím říct, že jsem za to ráda. Sama jsem se vyškolila a dnes nemám žádný problém s řízením. Hodně štěstí ![]()
@Simca007 když jedeš na spodní hranici maximální povolené rychlosti nepotřebuješ nálepku, na to máš podle vyhlášky právo
Pokud jedeš neúměrně pomalu a brzdíš provoz, tak je každému šuma fuk nálepka, stejně ty ostatní akorát nas***š. Ale takových je spousta i bez nálepek a bez dětí v autě…
ale pokud jí někdo chce ať jí má, nikomu to samozřejmě neberu ![]()
I když si dáš nálepku, tak stejně nikdo ohleduplnější nebude, troubit a předjíždět budou
Já jezdila autem ještě když jsem papíry neměla, učil mě bývalý, takže po získání ŘP to pro mě nebyl žádný problém. Jezdila jsem ráda, bavilo mě to, nebála jsem se.