Řidičky maminy (anketa)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
830
4.5.06 12:32

Ahojky,

tak já snad jezdím taky dobře :D , ŘP mám už 12 let (musela jsem to spočítat :lol: ) a jezdím s menšími přestávkami pravidelně (teď už jen pravidelně :) ). Ani nedovedu odhadnout, kolik mám najeto.
Zato můj manžel :( , do řidičáku jsem ho „donutila“ já, udělal si ho, ale pak jel asi jen 3× a od té doby nic, bojí se, že by to nezvládl, přitom kdyby jezdil malinký trasy, tak by se „rozjezdil“. Takže taky jsem se s pupíkem na kontroly vozila sama, později mě vozil můj táta (ale spíš mi to nabídl). Dělala jsem si srandu, že se k porodu povezu taky sama :lol: .
Ani vám asi nemusím říkat, jaký je pro mě svátek, když jedu jako spolujezdec, ikdyž mě řízení baví :wink: .

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaK
5063
4.5.06 12:37

Manža mi v těhu koupil na pás takovou sponu,kterou se pás nastavil tak,aby byl malinko volnější přes bříško.Nepipoutaná bych neřídila NIKDY 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
4.5.06 12:40

Mě manžel nekoupil nic, ještě mě „ohleduplně“ nechal řídit :lol: . Pásy byly v pohodě, ani mě netlačily, akorát ke konci jsem se nevešla mezi volant :lol: . A nepřipoutaná, o tom ani neuvažuju!!!

Smokie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
4.5.06 12:49

Ahoj,
to vás teda obdivuju. Já mám řidičák 10 let a najeto tak 300km. Hrozně se bojím. Jak vlezu do auta i jako spolujezdec mám před očima nějakou hrůzu. Vím, že tak uvažovat nemůžu, ale mám s tím hrozný problém. Ještě, když jsem neměla děti, tak jsem jezdila na kratší vzdálenosti, ale teď jedu, jen když musím a musí vedle mě sedět manža.
Taky absolutně neumím parkovat a jet do města, kde jsou všechna parkoviště absolutně narvané je pro mě noční můra.
Zanedlouho, ale ten strach musím hodit za hlavu a začít jedit, stěhujeme se totiž do místa, kde se bez auta nehnu a se třemi dětmi to bude síla. Takže do obchodu, k doktorovi, do školky apod. všude autem. Asi se pomodlim a vyrazim, budu muset. Snad se časem trochu zajedu a přežijeme to ve zdraví.
Ahoj Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
452
4.5.06 12:52

Když řídím jsem vždy připoutaná. Bez pásu nesedím ani vzadu. Je to zvyk. Navíc máme airbagy, to bych asi nikdy neriskovala.
Jinak řídím hodně dlouho, Řidičák mám od osmnácti, což je opravdu dlouhá doba.
O auto se s manžou dohadujeme. Většinou vyhrává on, protože ho potřebuje v práci. Já ho mám většinou jen když někam opravdu potřebuji jet.
Teď když přibude další mimčo, tak posunování po Ostravě bude krapet složitější, tak zvažujeme koupi nějakého dalšího menšího vozítka. Problém je, že se do malého musí vejít kočár. Jak jsem sledovala jiné diskuse ne vždy je to taková sranda.

Tak asi tak.

Peta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
4.5.06 12:54

Ahojky,
nezbývá mi než závidět… Řidičák mám 12 let, ale nejdřív mi auto nechtěl půjčit táta (byla jsem do toho strašně žhavá a bavilo mě to), pak jsme auto neměli, a když už jsem se po letech osmělila a sedla za volant, tak než jsem se trochu „zajela“, byla jsem opět bez auta. Teď máme starý vrak na dojetí, to už snad ani nemá smysl se o něco pokoušet, navíc s mimčem uvnitř. Tak bohužel pařím mezi menšinu, která nejezdí… Tomu bych tenkrát v autoškole nevěřila…

pa Adka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8523
4.5.06 13:00

Já už jezdím asi 7 let a docela dobře. Nesmím jet ovšem tam, kde to neznám. :lol: Nemám vůbec orientační smysl a všude bych zabloudila. Jezdím často, bydlíme na vesnici a auto jsem potřebovala na cestu do práce. To samý manžel, takže máme každý jedno. Nejdřív jsem měla takový malý, ale pak jsme kvůli kočáru taky koupili kombika.
Jinak v těhu jsem se taky vozila sama. Akorát mi dělalo problémy rozhlížet se na křižovatce, protože jsem se nemohla pořádně předklonit. :lol:
Taky jako každá správná ženská neumím vůbec parkovat. Když jsem bydlela na sídlišti, ještě to šlo, tam jsem zaparkovat musela, ale teď na vesnici to postavím na zahradu a je hotovo. Když jedu do města, vybírám si takový parkoviště, abych zaparkovala. To znamená u obchoďáku stojím většinou až na konci parkoviště, kde je hromada místa a pak šlapu pěšky. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
4.5.06 13:14

Ahoj, z auta jsem vpodstatě nevylezla od 18 ti let :D To už je 12 let. Jezdím hrozně ráda, nemám problém vlastně s ničím, ani s parkování do řady stojících vozidel, což chlapy, kterým to nejde nemůžou vydýchat :wink:
Auto je pro mě u nás na „vsi“ nutnost, ale mě to neva.
 Abaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
4.5.06 13:40

Ahoj,
ja mam ridicak od roku 95, ale nejezdila jsem. Nyni me ale pritel vzdycky nuti abych jela ja.
Na dalnici mi pritel porad rika ze jedu pomalu a to jedu 90. Mam proste strach a nevim jestli, kdyby nastala nejaka situace jestli bych rychle zareagovala a spravne. Z toho mam najvetsi strach.
No a moje slabost. Neumim parkovat. Tak kdyz dojedeme domu, tak kdyz to nevyjde tak vysedam a pritel doparkuje. Naposled me to nutil
zaparkovat spravne tak jestli se nekdo dival z okna jak parkuji musel se
urcite usmat.
No ale naucit se je treba, jestli budu donucena vozit Honzika do jeslicek. A pritel nebude s nama, protoze si dal zadost o praci k firme po ktere touzi byt jejim zamestnancem......ale to uz je jine tema.
 Kac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KataS
4.5.06 13:43

Ahoj,

tak manžel i ostatní říkají, že se se mnou nebojí jet kamkoliv. Vyzkoušela jsem si krom autobusu a motorky taky všechno, jako Sanny. Díky tomu, že jsem si vzala manžela a ten měl domov 230 km od toho mýho, tak jsem se rozjezdila. Pak jsem dojížděla denně do práce 75 km tam a pak zas zpátky.. Máme fakt lítačku a někdy když nutně potřebuju auto, musím jet s ním do práce, přivést se tam, kam chci já a pak zas pro něj, takže nám ty km tam naskakují hodně rychle.Teď co se nám narodila Kačenka, už se snažím cestování hodně omezovat, aby jí to tak nezatěžovalo. Ale vždycky jsem připoutaná a Kačka v připoutané autosedačce. Přeji všem hodně najetých km bez nehody a bez nervů z těch pirátů, co se občas objeví. Holky co se bojíte, tak věřte, že vás to brzo přejde a zvládnete dojet kamkoliv. Hodně štěstí!!

• Citovat
  • Upravit
91
4.5.06 14:02

Ahoj maminy řidičky,
jééééé to je prča jak se tu hezky chválíme, no vždyť to potřebujeme, slyším to furt " no jo ženská za volantem". Já mám ŘP přes 12 let, ale řídím už přes 15 let. Babi na vsi měli menší hospodářství a tam to bez řízení čehokoli nešlo, a tak mám dneska výhodu, že za co sednu to i řídím. Můj manžel mi říká, že si v tomhle směru nevzal ženskou, ale chlapa :lol: Dělala jsem 6 let vedoucí prodeje v autosalonu a prala jsem se za ženský za volantem co se dalo (a dařilo se!) Mám autem projetou půlku Evropy, jak autem tak i na motorce. Byla jsem pěkný divoch dokud nepřišlo mimi a já se hodně uklidnila. Je v nás prostě mateřský instinkt a více dbáme na to, aby se našim prďolkům nic zlého nepřihodilo.
A vy co si nejste tak jisté za volantem, tak se hlavně nenechte vynervovat blbýma kecama okolí a jezděte tak, aby jste to dostali v poho do ruky a ještě jim to pak ukázali. Ono i chlapi někdy potřebují odvézt když se namažou, že!!!! A jim to pak nevadí !

Volantu a bezpečnosti ZDAR :lol:

Papaja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
520
4.5.06 14:20

Přesně tak, nenechat se vystresovat. Ani při parkování - pěkně si v klídku zastavit, naznačit, že budu parkovat a ať si nerudný chlápci počkaj, v nejhoršim vás objedou a bude 8) . Já když si vzpomenu na moje začátky, jak jsem 2 hodiny předem než jsem měla vyjet vykukovala z okna jak je auto zaparkovaný, jestli mě tam nějakej blb nezablokoval, měla jsem průjem. Pak jsem si koupila speciální mapu kde byly vyznačený jednosměrky abych náhodou někde nenarazila že neprojedu - no hrůza, ale chce to JEZDIT, JEZDIT, JEZDIT! :P :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
4.5.06 14:49

Jo, tak jak to ctu, tak tise zavidim :(
Ridicak mam od osmnacti (joj, to uz je fura let) ale neridim :( Nejprve jsem byla na kolejich na vysoke, takze bez auta, pak jsem bydlela v jinem meste nez nasi a zase bez auta a pak jsem si poridila muze a auto - a zase jsem neridila. Ted dostal manza sluzebni, nas broucek zbyl pro me a ja musim zacit. Tento vikend se chystame trenovat… Tak mi drzte palce.
A to ani nemluvim o tom, jak moc by se mi auto hodilo pri beznem provozu se dvema detma a jednim psem.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
4.5.06 16:08

Zlaticka: o tom sem něco zaslechla ale je to blbost, těhotná připoutaná být musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
5.5.06 21:36

Zdravím Sany,

myslela jsem si, že jenom já jsem blázen - mám i „E“, a to aktivně! Jezdila jsem i autobusem, a byla doba, kdy jsem mněla potřebu zaplnit si řidičák, ať policajti prasknou údivem. Dnes bych již do toho tolik peněz neinvestovala, snad i proto, že když jsem jezdila s návěsem, policajti jeli přede mnou, uchechtávali se mi do okna ze zadního okénka, ale nikdy mne nezastavili, aby si prověřili, zda to řídit vůbec můžu. Ale pocit je to skvělý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová