Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Blanci: no tak tos mě potěšila a tiše to E závidím, ale snad se k tomu taky jednou dostanu (finančně). Jinak autobusem sem jezdila taky, dokonce vlastnim (R.T.O.), byl obytný takže stačilo C (8+1).
Ahoj Sany,
já teda nevím, jak je to dneska, ale v době, kdy jsem si dělala C já, tak jsem zaplatila asi 4.800. Pak stačilo myslím 1 rok praxe na C a tisícovka, aby mi zapsali E.
To R.T.O je pojízdné? Z kterého je roku? To jsi v balíku! Ve své podstatě je to veterán. Jak to děláš s ND? Kolik to žere?
Řídím ráda, nevím zda dobře, ale snažím se nikoho neohrožovat… Pro těhotné existuje speciální přídavný jakoby polštářek, který má poutko, to je mezi nohama kudy se prostrčí pás co vede pod břichem a by byl v co nejnižší poloze pod bříškem. Měla jsem ho pučený, když jsem, 3 000km týdně jako těhotná. Jinak nezávislým ženám a troufám si říct ohleduplným řidičkám zdar! Taky je Váš partner nerad spolujezdec? Nane2
Já mám řidičák 7 let a teď už řídím ráda.Před 5 lety to do nás zezadu narvalo jiné auto a já od té doby i zvracela když jsem měla řídit.Pomohlo ale koupit nové auto a řízení mi nevadí a baví mě to.Zvládám jižní spojku i dálnice v Německu. Jezdím i s Tadeáškem sama ale toho musím mít na zadní sedačce protože nám nejde vypnout airbag.
Martina a Tadeášek 5m4d
Ahojka taky jsem si u Vás zahlasovala
neboť jsem před hodinou dojela domů - jako řidič
.
U mě je to tak, že v roce 2000 jsem si udělala řidičák. Pak jsem sikoupila auto, které řídil můj přítel, pak jsem prodala auto a koupila jsem si za penízky psounka. No a poprvé od roku 2001 jsem řídila o velikonocích kdy moje maminka potřebovala akutně do nemocnice
. Dnes jsem si švihla 40 Km i přez Plzeň s parkováním u ZOO a u paneláků
. Myslím, že nouze naučí Taníska řídit
![]()
mějte se krásně ![]()
Ahojky, musím trochu povzbudit vás nevěřící si či bojácné. Taky jsem řadu let nejezdila. Když jsem si v osmnácti udělala řidičák, nebylo k dispozici auto nebo spíš nikdo ochotný mi ho půjčit
Tak jsem se vždy nechala vozit, až jsem dospěla do stádia, kdy jsem si už netroufla za volant sednout. Donutil mě můj manžel, ale pořád to byly jen velmi krátké trasy. No, stačilo, abychom se jednoho krásného dne pohádali, já malou šupla do autosedačky, skočila za volant a vyjela
. Třásla se mi kolena, ale zvládla jsem to. Teď se dokonce taky sama vozím k MUDr. do poradny.
Myslím, že to chce překonat ten počátečný strach a pak to jde. Pořád si ještě netroufám někam, kde to neznám, ale začíná mě řízení fakt bavit. Šetříme na druhé autíčko, tak už se těším ![]()
Hodně odvahy a jak říká manža: Když si nejsi jistá, raději dej všem přednost! ![]()
Petra
Blanci: já sem za C (neměla sem žádný ŘP) dala 15t. A to E ti zapsali bez testů
A ta roční praxe musí být někdě jako řidič z povolání to že mám doma náklaďák a jen tak si s ním jezdím neplatí
Jinak toho Erťáka už nemam
Ňáký „chytráci“ mi ho rozmlátili, že už nemělo cenu ho opravovat
Byl pojízdný, já sem v něm 2roky bydlela (obytný) a jezdila s ním po čechách. Motor zrovna úplně fit nebyl takže měl větší spotřebu a to 60l/100km ![]()
Nane2: taky.
Sany,
já dělala C v r. 95 a E mi dali opravdu bez jakéhokoliv přezkoušnení v r. 96. Já tenkrát dělala u kamionové přepravy, sama jsem si vystavila potvrzení, že mám rok praxe, koupila litrový kolek a měla jsem nový řidičák. Ale dnes je to určitě jiný, řekla bych dražší ![]()
Je pravdou, že by se mi líbila letní dovolená velkým vozem. Jedeš, jedeš, tady se ti něco zalíbí, zaparkuješ a strávíš tam třeba tři dny, než jedeš za dalším překrásným výhledem…
Ahoj,
já myslím, že jsem dobrý řidič. ŘP mam od r. 99. Dokud jsem neotěhotněla, tak jsme se o auto dohadovali. Trochu se to omezilo v těhu a po porodu, ale ne strachy, postě to tak nějak vyplynulo. Teď už zas jezdím jak drak;)
Netvrdim, že ženský jsou nejlepší řidičky, ale často nadávám spíš na chlapa za volantem. To, že ženský ve většině případů nejezdí jako prasata je důvod, proč tolik nebouraj.
Nesnáším, když někdo někoho soudí jen proto, že to je ženská za volantem (byť to někdy ulítne i mě).
Ale je pravda, že si ráda zajezdím i rychleji a celkem škoda, že není kde - aby nehrozila pokuta a tzv. víkendoví řidiči (kteří jsou silně nebezpeční). Prostě se vybít.
G
ještě si dodam pro svoji pochvalu:)), že se ode mě nechal odvézt i děda, kterj má na ženský názor, že maj sedět na prdeli u sporáku a vařit a prát a za volant ženská nepatří a prý mě mezi zbytkem rodiny pak i chválil (což samo do očí neřekne, že:)))
ahoj ja delala RP v malem mestecku,skoro vesnici.
a ridila jsem skoro porad,bavilo me to,na silnicich nikdy nebylo moc aut, z mesta jsem mela vzdycky docela strach, kdyz clovek splete cestu nebo neodboci kdy ma,nikdo vas nepusti,vsichni spechaji a hrozne se u toho tvari..
Nikdy by me nenapadlo ze nekdy budu ridit v obrovskem 5 milionovem meste jako je RIM..Jsem tu uz 5let,prita je z rima..
no a dokazala jsem to…!
RIdila jsem cele tehu,az do posledniho dne pred porodem,teda k porodu ridil prita–nastesti!!
zezacatku se me teda moc ridit nechtelo,kdyz jsem videla jak nekdo jede i na cervenou,na stopce nikdo nezastavi a s motorkama te podjedou nadjedou a vubec jako by nebyli zadny pravidla,ale pomale jsem to sledovala a naucila se ridit podle rimanumbyla to i nutnost kdyz jsem musela nekam nakoupit nebo do parku........nejhorsi bylo parkovani,je tu tak malo mista na parkovani ze se parkuje uplne vsude, na centimetry,kdyz se najizdi mezi 2auta,narazi se do nich tak dlouho az se tam proste vejdete…zrovna v RIME se pry prodalo nejvic aut SMART,vice nez kdekoliv jinde,resi to tak,ze parkuji vertikalne…
STrasne se ale nekdy nervuju,kdyz mam treba prednost a na stopce me vjede nejakej magor do cesty a jeste na me ukazuje ze ma jako pravdu..ale chce to klid............slysela jsem ze ti co ridi autobus v centru,delaji testy na klidnost",jinak by to nezvladli..
AKorat kdyz jsem v CR mam problemy pamatovat si ruzne signaly a prednosti a ze te nikdo nikde nepusti a vubec to rizeni je dost agresivni,cesty nevyhovujici a ridici jezdi silene rychle!
POkud jsou z nam maminy je rizeni nutnost,clovek nikdy nevi kdy zrovna bude potrebovat nekam s ditetem rychle zajet,ale pokud ma nekdo z rizeni hruzu i po 5letech je lepsi nechat to byt............ ![]()
RIZENI ZDAR!!
Ahoj, tak já mám řidičák zhruba 7 let. Bohužel jsem od autoškoly neměla moc možnost jezdit. Ze začátku jsem byla do řízení úplně urvaná
. Bydlela jsem ve větším městě, kde nebyl problém se přesunout autobusem nebo případně pěšky nebo na kole. Před dvěma lety jsem se přestěhovala za manželem do malinkého městečka a řídit bych potřebovala, protože i do práce se musíme dopravovat autem. V současné době se trochu bojím sednout za volant i když bych moc chtěla. Bojím se hlavně rozjíždění
, to mi dělá problémy, zvlášť pokud okolo mě stojí jiná auta
. Manžel by taky rád, abych jezdila. Slibuje mi že mě vezme někam, kde bude klid a já si to budu moc vyzkoušet. Nějak se nám ale zatím nedaří si na to vyšetřit čas, teď jsem třeba ještě v práci a po tmě se mi učit nechce
.
Ahojky,
taky se přidám.Řidičák mám dva roky(dělala jsem si ho „na starý kolena“ v 28).Peníze na něj jsem dostala od taťky jako dárek.Jinak bych si ho asi neudělala.A to díky okolí,hlavně chlapům,kteří mi neustále předhazovali,že ze svýma reakcema a pletení si pravé a levé at radši za volant nelezu.A teď se moc ráda,že ho mám.Řizení mě baví a myslím,že jsem docela dobrá řidička.S levou a pravou při řízení problém nemám,a instruktor v autoškole mě ujistil,že ze začátku si to pletou téměř všichni i chlapi.Jen možná deptám ostatní řidiče,že jezdím povolenou rychlostí,ale na tom jim kašlu.S dítětem v autě nemám chut jakoliv riskovat.Nyslím,že jsem schopná dojet téměř kamkoliv,jen do vnitřní Prahy jedu radši MHD.