Rigorózní řízení - PdF UP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No a není přece jen možnost si dodělat třeba dálkově velký doktorát a pak si nechat malý na základě toho uznat? Na UK to takto bylo možné. Byly by to dvě mouchy jednou ranou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pamina Jenže velký je právě o stážích a odučených hodinách, to si z rodinných důvodů nemůžu dovolit a je to důvod, proč to ztroskotalo na MU. Upřímně přiznávám, že malý doktorát chci jen proto, že laická veřejnost na „doktory“ nahlíží v našem oboru lépe, jiný důvod to nemá. Děkuju za reakci. K.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Děláš si srandu, že někdo někoho s malým doktorátem považuje za doktora? To se s tím chceš ohánět někde v maštali? Já nevím no, tahle forma zvyšování sebevědomí je fakt úsměvná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. Úsměvné, že se takto vyjadřuje pedagog. Neboj, do zelí vyhořelých učitelek ti nelezu, dělám v jiném oboru.
- Citovat
- Upravit
Chápu, jen mě to napadlo, protože jsem se s tím několikrát setkala.
Ona asi u peďáku je podmínka učení opravdu brána vážně. U nás (technická veřejná VŠ) mají doktorandi na kombinovaném studiu v tomto směru úlevy a pochopitelně učit nemusejí, i když při prezenčním studiu ano.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše: Více
Přesně to lidé dělají.
Mám to v rodině. Synovec si udělal Ph. D. a profesní životopis si přepsal na “Doktor Jméno Příjmení” a fakt se doktore nechá oslovovat a i se tak představuje…
On je celkově na tituly ujetej… Bc. měl i na zvonku…
Ted si s manželkou koupili dům, ona dodělala Bc. a už to mají na schránce ![]()
Já mám tituly dva a nepoužívám ani jeden…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě mě tedy napadlo, že pokud bys dělala rígo na pedagogické fakultě, tak bys byla Paedr., ne? Na PhDr. bys potřebovala fildu spíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A proč by to mělo být úsměvné? V čem je pedagog míň člověk? Ty máš mindrák z toho, že ti nic moc nejde a tak si chceš machrovat s doktorátem. Úplně přesně takhle to popisuješ. Takové to malé české - mám titul, kdo je víc? Je to prostě trapný, nedělej to. Schopnějšího člověka to z tebe neudělá, spíš naopak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@azaleila píše: Více
Jo, taky používám tituly jenom v práci, kde mají „dokazovat“ moje kompetence.
Ale je fakt, že právě jsou pozice, kde se na ty tituly hledí. V oblasti VŠ třeba bez Ph. D. nemáš šanci vést studenty či garantovat předmět. A stejně se na doktory kouká jako na nedouky, jakousi vážnost mají až lidé po habilitaci.
Předpokládám, že ve výzkumu či třeba ve státní sféře to bude podobně.
Naopak moji synové jsou oba ajťáci a nikdy se jich na titul či vzdělání všeobecně nikdo neptal, klíčové pro dobré místo byly znalosti, dovednosti a praxe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 3 VŠ, 2× Mgr. a jednou Bc., čistě z důvodu, že vzdělání na dané pozici potřebuju, zásadně nikde jinde než v práci je napsané nemám, a ani tam často ne. PhDr. z výše popsaných důvodů. Nevidím na tom nic špatného. Dělám specializovanou činnost, kde musí mít mgr. stupeň vzdělání každý, ano, chtěla jsem mít pro parádu něco víc, obzvlášť, když mě studium vždycky bavilo a „normální“ doktorát jsem musela z časových důvodů v polovině vzdát. Není snad povinnost vyjadřovat se ke všem tématům na emiminu, nebo ano? A ne, určitě bych si neříkala paní doktorka, jen bych se si tak na úředních dokumentech líbila víc, stačí?
- Citovat
- Upravit
@Pamina I na PedF se dá právě udělat PhDr., řekla bych, že je to dokonce častější, PaedDr. je malý doktorát přímo z pedagogiky jako vědy, v případě spec. ped. se uděluje PhDr. Děkuji za reakce k tématu. ![]()
@azaleila Ano, taky takové lidi znám a je to trapné. I na parte jsem to viděla. Většinou se i těmito drobnými tituly ohánějí lidé, kteří s tím asi měli honičku, já jsem studovala hodně na pohodu, ale naprosto upřímně přiznávám, že mě to, že nemám PhDr. před jménem, občas trochu zamrzí, protože to zvládli i jiní. Píšu to už v úvodním příspěvku, ano, je to záležitost víceméně ega, nic jiného a praktického v tom není.
- Citovat
- Upravit
Děkuju za vysvětlení, přiznám se, že jsem toto nevěděla.
Budu moc držet palce, abys doktorátu dosáhla, tu potřebu či touhu naprosto chápu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Havlova píše: Více
Ale neužívá se před jménem.
Takže pokud si synovec po absolvování Ph. D. napíše na schránku “Dr. Jméno Příjmení” je víc blb, jak doktor…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nebudu se ohánět žádnými vyššími cíli - prostě a jednoduše bych si chtěla udělat PhDr. Přemýšlím nad UK nebo UP. Mám Mgr. ze spec. ped., částečně napsanou rigo práci (pracovní verzi, ale musela bych spoustu věcí doladit). Jde mi jen o to, že jsem musela nechat doktorského studia na PdF MU, nešlo to časově skloubit s prací a rodinou a ani netoužím po normálním doktorátu (Ph. D.), jen mě štve, že vzhledem k tomu, že jsem patřila mezi nejlepší studenty, nakonec jsem to „nikam“ nedotáhla a mám komplex z toho, že spousta mých kolegů malý doktorát má a mají u klientů jakože vyšší prestiž…
Je tady někdo, kdo rigo dělal a mohl by mi poradit? Díky. K.