Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak to se teda máte, já převlékám tak třikrát denně, malá vždy hodí šavli a většinou tak šikovně, že i přes brindák a plínku musíme stejně převléci.
Jinak to aplikuji jako vy, pokud vydržíme.
![]()
Tess, malá je nádherná a s dečkou vypadá super, ještě že jsi jí stihla.
Judit, Deniska to samé, prostě kočka. ![]()
Miminka se nám všem teda fakt vyvedly.
![]()
Září, taky moc gratuluji, ještě jednou na netu.
Jsem ráda, že to máš za sebou, však si se načekala. Přeji vše nej, nej.
Malá je dnes nějaká hodná, tak jsem zvědavá, co bude v noci.
![]()
Kitty, jak depku z jizvy, to je tak hrozná?
ale ne, objevily se mi nad ní nějaké boule, možná souvislost z včerejší dlouhou vycházkou. zatím to nebolí, ale jsem nějak hotová psychicky. pokud to nezmizí do rána, raději vyrazím do ambulance pro radu.
dneska kontrola u dr. vše ok, Dominik krásně papá - jinak pro info - kojím z jednoho prsu s kloboučkem, z druhého bez. z kloboučku nám to zatím moc nejde, takže odstříkávám, snad se brouk naučí.
AHojky..tak podávám hlášení z denšní návštěvy poradny: Tomíkovo míry: 4050g a 55 cm
ZÁŘÍ, gratuluji moc k narození miminka..hodně štěstíčka zdravíčka,lásky a mlíčka
Kitty, taky jsem to plácala z jednoho s kloboučkem a z druhého bez a teď jsme bez a v pohodě. Je to ze začátku fuška. Teď ho občas používám na jedno prso v noci, abych mohla kojit v leže. V noci mám prsa tvrdší, tak se malá hůř chytá. Depka je určitě důsledek šestinedělí, víš jak to je.
Určitě si ještě i unavená. Ono je to jedno s druhým. S jizvou uvidíš, pokud se ti to nebude zdát, tak se radši poraď, osobně myslím, že to nebude nic závažného. Buď si to nějak moc namáhala, nebo to někdy dělají vnitřní stehy. S tím namáháním se to řekne, já vím. ![]()
Holky,
jsem k.o.Malá má prdíky jako prase a mezitím kojení…po 1,5 a někdy déle.Snad si brzy zvykne.Mám do masa rozpraskanou bradavku a Bepahdhen nepomáhá,brečím pokaždý bolestí.Navíc jsem strašně unavená.Nemáte některá tip na mastičku,která by urychlila hojení?
Simiki píše:
AHojky..tak podávám hlášení z denšní návštěvy poradny: Tomíkovo míry: 4050g a 55 cmZÁŘÍ, gratuluji moc k narození miminka..hodně štěstíčka zdravíčka,lásky a mlíčka
k mírám - nějak nevím, jak to budu zapisovat. jsme si tam dali jen kontroly. tak zapíšu míry, jak to budete posílat a pak to sjednotíme podle měsíců
te.ss píše:
Holky,
jsem k.o.Malá má prdíky jako prase a mezitím kojení…po 1,5 a někdy déle.Snad si brzy zvykne.Mám do masa rozpraskanou bradavku a Bepahdhen nepomáhá,brečím pokaždý bolestí.Navíc jsem strašně unavená.Nemáte některá tip na mastičku,která by urychlila hojení?
bohužel, natírej mlékem, bepanthen je skoro nejlepší. radím zkusit klobouček na přechodnou dobu, případně ob kojení odstříkat a místo kojení dávat z lahvičky, tak jsem to dělala s Robikem, měla jsem stejný problém.
jinak ad prdíky - radila pA v porodnici - po odkrknutí ještě 15 minut držet ve vzpřímenější poloze nebo jakože sedí ti na bříšku. ono se jim to tam srovná a pak neprdíkujou. dobrá rada, praktikuju a docela ok.
tichule píše:
Kitty, taky jsem to plácala z jednoho s kloboučkem a z druhého bez a teď jsme bez a v pohodě. Je to ze začátku fuška. Teď ho občas používám na jedno prso v noci, abych mohla kojit v leže. V noci mám prsa tvrdší, tak se malá hůř chytá. Depka je určitě důsledek šestinedělí, víš jak to je.Určitě si ještě i unavená. Ono je to jedno s druhým. S jizvou uvidíš, pokud se ti to nebude zdát, tak se radši poraď, osobně myslím, že to nebude nic závažného. Buď si to nějak moc namáhala, nebo to někdy dělají vnitřní stehy. S tím namáháním se to řekne, já vím.
tichu nevím, jsem z toho zdrblá, uvidíme ráno, kdyžtak pro jistotu skákneme na ambulanci, za to nic nedám.
tess , to je mi líto
Na bradavky je Bepanthen slabší, teda podle mě, já si nemůžu vynachválit mast z DM, značka Babylove - není drahá, nemusí se před kojením umývat a pěkně hojí! U Honzíka jsem měla Purelan z lékárny, taky dobrý, ale podobný, ne-li stejný složení jako DM-cká a asi 10 x dražší.
Kitty , boule jsem měla taky, už se to naštěstí trochu vstřebalo, ale vypadalo to fakt divně
Chlap má operovanou kýlu, tak mě uklidňoval, že zánět bych poznala - prý bych se jizvy nemohla ani dotknout.
Musím jít…
Handah díky za podporu, holky z prosince mi to taky psaly, ale pro jistotu tam kdyžtak sjedem, abych nebyla nervní. a že většinou když je něco špatně, tak jsou teploty, hnis atd.
Te.ss Na bradavky by měl být dobrý Purelan - kamarádka už ho má a říká, že to dobře léčí.
Díky za rady.
Dneska jsme měli fotografickou seanci. Fotky ještě nejsou upravený. A tak alespoň jedna naší Elišky:)
http://photos-f.ak.fbcdn.net/…848477_n.jpg
Kitty,
děkuju za rady.Kloboučky jsem dávala při holkách a problém následoval dál.Odstříkání není špatný nápad.Pak lžičkou podávat?
Jenny,
vyzkouším také,díky.