Poradna duly
Jana Čurdová
Jeje píše:
kitty: pred boulickami mne vcera sestra varovala - muzou to byt hemeroidy.
tak ne. už jsme byli u dr. vše ok, žádná krev ani nic. můžou to být stehy, nebo nějakej uzel či co. mám masírovat a prý to zmizí ale dýl to trvá.
chuanitka píše:Jeje píše:
a to ti maly u toho spi???
mala mi u prsa usne, vzbudim ji na rihani, pak je zlePřesně
Jenny: Markétka dudel nechce, i když jsem jí ho vnucovala, ušetřilo by mi to čas a nervy. Občas dudlá, aby usnula a to pak dudlá prso třeba půl hodiny. Jenže nechápe, proč dudlat kus plastu, když má přece dudlat prso
No aspoň ji to nebudu muset odnaučovat
my odnaučili dudlík za jeden den. bez problému. prso i palec je opravdu horší. jen rady jiných - prsem si zaděláváš na velké problémy. kamarádka musela kojit po hodině a za dva dny byla kaput. toť jen zkušenosti. pak to musela utnout a nechat malou vyřvat.
kitty25 píše:my odnaučili dudlík za jeden den. bez problému. prso i palec je opravdu horší. jen rady jiných - prsem si zaděláváš na velké problémy. kamarádka musela kojit po hodině a za dva dny byla kaput. toť jen zkušenosti. pak to musela utnout a nechat malou vyřvat.
Já vím
Ale co mám dělat? Dudel nechce, i když jí ho cpu. Když na něj kápnu třeba Sab Simplex, tak kapky odudlá a dudlík vyplivne. Snažím se jí prso na dudlání dávat minimálně, ale občas fakt musím ![]()
My taky dudláme dudlík
Dávám ho jen když řve, ne pořád. Šárka se ho zbavila rychle, i když na něm byla závislá. Když jí byly dva, dala dudlíky čertovi a ten jí za ně dal kalendář. Potom když ho vyžadovala, jsem jí jen řekla, že dudlíky nejsou, že si je vzal čert do pekla a bylo ![]()
chuanit , klííd
To, jestli vezme dudlík nebo ne, neovlivníš. U Honzíka jsem vyzkoušela asi 15 druhů dudlíků, než jsem to vzdala, že teda fakt bude mít tu pěstičku. Bála jsem se, ale zbytečně. A aspoň jsme nemuseli odnaučovat. A úplně chápu, že pokud je prso to jediné, co pomůže proti řevu, tak dáváš častěji, dělala jsem to u Honzíka úplně stejně, prostě cokoliv, hlavně, ať je chvíli klid! Kdo nezažil, nepochopí
![]()
Matoušek je dudlíkový, ale dnes jsem stejně kojila po hodině, mám asi málo mlíka, tak jsem i Nutrilon uvařila
, tak vděčně koukal…
Snad je to jen spurt a srovná se to ![]()
Jinak se omlouvám, že nestíhám moc reagovat, dnes byl den Blbec, shlédla jsem fotky, děti jsou nádherné ![]()
Držte se všichni, Terko , moc držím palce!!!
Ahoj holky!
ad dudlík - Hanička byla bez cumlíku (odmítala jakýkoliv). Mělo to jednu velkou nevýhodu - když jí někdo venku vozil a ona se vzbudila, tak hned začala ječet, že chce prso, takže se vraceli se řvoucím dítětem. Honzík cumlíkem nepohrdne, ale nemívá ho často - jen když potřebuji, aby ještě chvíli vydržel vklidu.
ad prdíky - dělám to tak, jak Kitty. Malej u toho vklidu i spinká.
Včera nám dokonce spal i u koupání. Potřebovala jsem ho chudáka okoupat, ale on mi těsně před tím usnul. Tak sem si řekla, že se vzbudí při vyslíkání a nic, dokonce ani ve vodičce (ale on má vodu rád - vůbec při koupání nepláče). Na chvíli se vzbudil, když jsme ho vytahovali z vody, ale při oblékání zase usnul.
Handah píše:
chuanit , klíídTo, jestli vezme dudlík nebo ne, neovlivníš. U Honzíka jsem vyzkoušela asi 15 druhů dudlíků, než jsem to vzdala, že teda fakt bude mít tu pěstičku. Bála jsem se, ale zbytečně. A aspoň jsme nemuseli odnaučovat. A úplně chápu, že pokud je prso to jediné, co pomůže proti řevu, tak dáváš častěji, dělala jsem to u Honzíka úplně stejně, prostě cokoliv, hlavně, ať je chvíli klid! Kdo nezažil, nepochopí
![]()
Matoušek je dudlíkový, ale dnes jsem stejně kojila po hodině, mám asi málo mlíka, tak jsem i Nutrilon uvařila, tak vděčně koukal…
Snad je to jen spurt a srovná se to![]()
Jinak se omlouvám, že nestíhám moc reagovat, dnes byl den Blbec, shlédla jsem fotky, děti jsou nádherné
Držte se všichni, Terko , moc držím palce!!!
Já to dneska měla úplně stejně taky jsem kojila snad po hodině.Bojím se,že to taky bude málo mlíka.Zkusila jsem nahřád prsa pod sprchou a potom to teklo snad samo.Tak málo asi nebude,ale možná málo výživný nebo co.Já už nevím.Byla jsem trochu zoufalá
![]()
kitty25 píše:
aktuální tabulka na str. píše: Více
Kitty Deniska měla při narození 49 cm
jenny, koukasm na tu fotecku. moc se mi libi, akorat mi vadi stin z rucicek. bud jinak nasvitit nebo blesk odrazet o neco jineho…
podavani mleka: u terky sem take nemela problem stridat prso s flasjou.. doufam, ze i u jolky to bude ok
Kitty: To sem rada ze je to ok.
Dneska sem vecer podala ty probioticke zazracne kapicky a zatim to vypada nadejne.. (pisou ze to ma zabrat do 24 hod). Bud je to nahoda nebo to fakt bude ok.
Chuanitko: jolisek take dudlik moc nechce, vyplivuje ho…
vypada to ze holky jsou si v leccems podobne.. a take radsi kolikrat prilozim k prsu aby byl klid, ale ono to reseni neni.. jednak bude male pak blbe.. z prepiti.. druhak budes otrok a budes mit znicnee bradavky…
zkus ji ho drzet u pusinky a pak zacne dudat nez usne.
terka jej take nechtela..ale obcas je to fjan jim ho strcit.. mela ho do tri mesicu pak uz sem se nechytala…ale sem tam osizeni..dobre..
davam take jen kdyz rve
tak ja padim chrnet (DOUFAM!!!)
Terezka jela s muzem ke tchyni a my jsme s joliskem na vikend spolu… tak si treba trochu dáchnu ![]()
ahojky..včera jsem moc nestíhala..byli jsme na výletě, tady bylo krásně,svítilo sluníčko
ad dudlík - Tomík bez něj neusne..takže mu ho musím dát a on až ho pak nechce,tak ho ve spánku vyplivne ![]()
včera k večeru ho asi zlobily prdíky…pořád brečel,tak jsem šla a nahřála trošku polštářek s třešnovými peckami,zabalila Tomísk do zavinovačky a přidala mu tam ten polštářek a za chvíli byl klid,usnul a začal pěkně prdíkovat (asi tam měl málo tepla,tak si musel přitopit
)a ted už je to v pořádku
ad koupání - tak Tomík u toho vždycky nejdřív řve a to už svlékání,pak při vložení do vody taky,vyžaduje dokonce u koupání držet za ruku aby byl zticha,jinak u toho řve jak kdybych ho vraždila,ale to má po mě,já to prý dělala taky
![]()
Ahoj, zdravím o víkendu.
Dneska má být skoro jasno, tak přemýšlím, kde se to sluníčko zaseklo. ![]()
Co se týče koupání, malý je z toho úplně hotovej, ve vodičce si lebedí a kdyby uměl zpívat, určitě si tam prozpěvuje ![]()
Manžel je pro změnu v práci i s autem, takže padá plán jet na pohádkové divadélko.
Šárka stejně kouká na Barbie, tak je alespoň trochu klid. Tenhle týden vůbec nebyla ve školce a přiznám se, že se těším, až v pondělí půjde
![]()
Jo a taky máme růstový spurt. Připadá mi, že jsem chodící cisterna a dávám na písknutí
Alespoň pořádně přibere a bude vše ok. ![]()
terkaa : a co ty? jak na tom jsi? Už něco? nebo nic?
Ahoj holky,
včera jsme byli s malou na prohlídce.Vše o.k.Přibírá a to je hlavní.Na bradavky mě doporučila starý známý Infadolan a fakt cítím oulevu
.Klobouček jsem koupila,ale vůbec to nepomohlo,malá ho nechce a strašně se rozčilovala.Jinak jsem ráda že je Milda s námi soma až do 5.11.,protože já jsem relativně dop i odp v pohodě,ale pak mě přepadne zimnice a třas a je to takový ten pocit když je člověk nemocný,vždycky změřím teplotu a mám pořád 37,5 C.Jsem z toho už neštastná
.Asi je to ke kojení,nevím.Po těch revizích a transfůzi musím dlabat železo v tabletách,ale zase mám po práškách strašný průjem.Prsa mám nalitá a mlíka dost,tak to je hlavní.Malou trápí prdíky většinou od 17.h do 21.h.Chudinka malá.Dudlík dávám také,jednou ho veme,pak vyplivne…
Dáváta už fusak?Ještě jsme nebyli venku,půjdem dnes a dám ji do fusaku.
Jak Terkaa?
te.ss lepší průjem, já měla zácpu po železe.
ad klobouček - jo to není snadné, oni musí sosat jinak, my se pořád učíme. zatím to taky není úplně bez problému
jizva - včera jsem nakonec jela k dr., ale vše ok, jinak nějak ztrácím optimismus, že to přestane bolet.
navíc se cítím jak te.ss že na mě něco leze, ale teplotu nemám. no uvidíme zítra. to by mi ještě chybělo k dodělání psychiky.
dudlík dávám jen někdy, včera jsme taky měli prdíky, ale držím se té zá:,–(y, co někdo napsal, nekojit dřív než za 1,5hodiny, včera jsem kojila jednou častěji a podle mě to bylo z toho. prý nestačí strávit to mlíčko a pak je bříško bolí. no nevím, ale v noci to už bylo v pohodě.
te.ss : držím palce, ať je to už ok. Já to měla úplně stejný. Třes, zimnice… Měla jsem několik dní dvě deky, abych se vůbec nějak zahřála. Taky mě bolela hlava, takže paralen byl můj kamarád. Teplotu jsem měla dokonce 38,5. Je to dle mého známka vyčerpání organismu, to stejný jsem měla po operaci - nezvladatelný třes, zimnice… To mi právě dr. říkala, že je to vyčerpáním a tak trochu šokem pro tělo. Na tělo je to celkem záhul. Pamatuju si, že když jsem přišla domů se Šárkou, měla jsem taky děsnou migrénu, třasavku si už nepamatuju, ale tentokrát byla dost velká a častá. Už je to v poho, za pár dní se to srovná, uvidíš.
kitty : neboj, jizva bolet přestane
jen to chvíli trvá. Občas se bolest vrátí třeba po měsíci. To jsem měla se Šárkou, asi po měsíci po porodu děsné křeče do břicha. Nikam jsem nešla, nakonec to přestalo a bylo vše už ok. Teď mě taky občas ještě jizva bolí. Dokonce jsem jednou musela brečet bolestí, bylo to, jak kdyby mě praskly vnitřní stehy. Teď už je to ok, bolesti jsou méně časté a menší. Však my to zvládnem. Když si vezmeš, kolik „vrstev“ rozřízli a zase zašili… fuj… No ale musíme věřit, že to bude ok. A ono bude! ![]()