Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Borrealis píše:
mě je to ale úplně jedno…jestli to je jen případ nouze, tak samozřejmě vydržíte do pracovního týdne a nic nemusíte shánět někde pokoutně na netu
můj poslední " případ nouze " byl pac, co odněkud dovalil, nechodí k nám a prej
" potřebuju neurol jdu k zubaři a bojím se, je to vyjímečně "no historka, jako vždy
tak koukám do jeho lékového záznamu a ono…předpsáno 9 krabiček neurolu na různých pracovištích za poslední 3 měsíce…
jojo, prej " bojím se zubaře"…no jo no
je to pořád dokola, popravdě…velebím konečně přístupný lékový záznam…
K tomu mají přístup i pediatři? Kdybych někdy potřebovala nějaké léky pro dceru a nedovolala se odborného lékaře? Třeba gastroenterologie má jen 1 odpoledne týdně a posledně, když byla dr. nemocná to vyšlo tak tak.
@Mayaa007 píše:
@Borrealis jejda opravdu není nic jinak, prostě jsem ho dřív brala a nyní už ani nikam k psychiatrovy nechodím, opravdu je to pro případ nouze když mi nebude dobře
Takže je to tak, jak jsem si myslela prvně.
Zajdi za psychiatrem, objednej se, zavolej tam, napiš, cokoliv.
Rivos je benzak, ten ti nikdo jen tak z rozmaru nedá. Mám doma kapky, šetřím je jak můžu, resp. Teď je už neberu vůbec a nenapadlo by mě je dát někomu kdo si o ně jen tak řekne. ![]()
K psychiatrovi už daaaavno nechodíš, ale benzak si chceš naordinovat sama jo? A co dál?
Pravidelně tam docházej, ber to podle určení Dr a nezebrej drogy na netu…
Fakt mi to začíná připomínat tu starou diskuzi se zavislackou na benzacich. ![]()
No, @Borrealis to napsala přesně, takže víc se nerozepisuju neboť to nemá smysl.
@Havlova píše:
No, tak se holt bál hodně dlouho.
pravda, uznávám že strach má velké oči, nicméně, 270 tablet neurolu, ojjjj
přístup k tomu má každý, kdo vystavuje elektronické recepty a jelikož je elektronický recept už povinný, tak asi fakt každý, pediatr určitě… ![]()
vyjma toho, když pacient aktivně zakáže nahlížení do jeho lékového záznamu, pak se tam nejde dostat, na druhé straně, pak nemá šanci na předpis ani po sebebarvitější historce…
@Borrealis píše:![]()
přístup k tomu má každý, kdo vystavuje elektronické recepty a jelikož je elektronický recept už povinný, tak asi fakt každý, pediatr určitě…
vyjma toho, když pacient aktivně zakáže nahlížení do jeho lékového záznamu, pak se tam nejde dostat, na druhé straně, pak nemá šanci na předpis ani po sebebarvitější historce…
Díky.
@smutný.smajlík mě by nenapadlo to nazvat drogou, i kdyz to možná někomu přijde, nemyslíš, že kdybych byla nějaká fetacka, nebudu psát tady ale budu hledat někde dealery na ulici a to by mě ani ve snu nenapadlo
@Mayaa007 píše:
@smutný.smajlík mě by nenapadlo to nazvat drogou, i kdyz to možná někomu přijde, nemyslíš, že kdybych byla nějaká fetacka, nebudu psát tady ale budu hledat někde dealery na ulici a to by mě ani ve snu nenapadlo
Nemám zkušenosti, protože si Rivotril nechávám, když už, napsat LEGÁLNĚ od psychiatra.
A opravdu jsi tak naivní a myslíš si, že ti někdo z emimina bude dávat rivosky jo?
Vyznívá to hloupé, vypadá to blbé a opravdu to něčím zavání, když si někdo píše o tento lék na serveru pro..no, rodiče ![]()
A ano, Rivotril právem označuju jako drogu, protože benzaky prostě jsou návykové jak svině, a už jen to, že je shanis na rychlo na netu s pohádkou o tom, že je akutně potřebuješ, mluví za vše. ![]()
Navíc, pokud potřebuješ Rivotril na „kdyby náhodou“, tak to, fakt že jo, do pondělka vydržíš.
Z jakého důvodu nedochazis k psychiatrovi už delší dobu, když víš, že máš potíže?
Protože ano, měla jsem takové stavy, kdy jsem nebyla schopná zvednout telefon ani vyjít z domu, a k doktorům mě museli dotáhnout nejbližší, a opravdu jsem v takovém stavu neměla ani pomyšlení na to shánět něco na netu. Takže výdrž do pondělí, a pak si res své problémy s lékařem oprávněným psát psych.leky. ![]()
@Borrealis píše:![]()
přístup k tomu má každý, kdo vystavuje elektronické recepty a jelikož je elektronický recept už povinný, tak asi fakt každý, pediatr určitě…
tak ale některé léky pediatr nemůže napsat, jen ten odborný lékař, ne?
Protože ano, mám blbě stavy a s psychiatrem mám blbe zkušenosti v
@vokishka píše:
tak ale některé léky pediatr nemůže napsat, jen ten odborný lékař, ne?
To ano. Ale mohla bych se zeptat, jestli ano. Já volala v době, kdy dcera měla léky na 20 dní. 14 dní doktorka chyběla, pak tam konečně byla. To už měla léky jen na 6 dnů. Kdyby chyběla ještě týden, už by je neměla.
@Mayaa007 píše:
A s rivotrilem ne?
vzdyt je to navykovy jak blazen… pokud neni tato tva historka smyslena, tak res problem, ktery mas, ale jinak nez rivotrilem. Na akutni stav je to moc fajn berlicka, myslim, ze dlouhodobe hodne kruty vladce, protoze to, co dokaze je sila.
@Borrealis píše:
rivotril? návykový lék, který je často zneužívaný? no…to asi těžko…
Oni to přes kartu dokáží ověřit. Jako tady konkrétně nevím, ale jednou se mi povedlo nemít léky a v pohodě, za pár minut recept a trada ![]()
@Mayaa007 píše:
Promiň, ale to je hrozná blbost a výmluva. Takže rivos zobat jo, ale k Dr ne. Není to jediný psych.dr. v ČR, tak si najdi jiného/ou a res svůj problém. Hodně štěstí.
@martina.se píše:
Oni to přes kartu dokáží ověřit. Jako tady konkrétně nevím, ale jednou se mi povedlo nemít léky a v pohodě, za pár minut recept a trada
do karty se nemají jak dostat, pokud to není stejné zdrav. zařízení
ale mohous e dostat do lékového záznamu, ten je na suklu přístupný
myslím že s rivotrilem a obecně se sedativy by asi online moc nepochodila, z více důvodů, úplně se mi sem nechce psát proč a jak, abych nedávala návody ![]()
@martina.se píše:
Existuje linka první pomoci, kde to pošlou erecept i o víkenduhledej
ale fakt ne na návykový sedativa.
@Mayaa007 píše:
@Borrealis jejda opravdu není nic jinak, prostě jsem ho dřív brala a nyní už ani nikam k psychiatrovy nechodím, opravdu je to pro případ nouze když mi nebude dobře
No tak je čas se do léčby vrátit a ne pro benzáky ale regulérní antidepresiva a přidat k tomu psychoterapii.
Pokud je ti hodně zle, tak buď zajdi do krizového centra, nebo tedy volej na 158 že máš panický či jiný psychiatrický záchvat a nech se hospitallizovat.
Nebo tedy alespoň zavolej na linku důvěry a pomocí rozhovoru s nimi se uklidni.
Ono to tak zlé nebude a vydrží to do do návštěvy toho psychiatra, že…