Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
Dnes jsem byla na 1. Screeningu
Biochemické testy v pořádku
Ultrazvuk v pořádku
Akorát hodnoty na Down syndrom my vyšli 1:350
Tak my brali krev a teď 14 dnů čekání ![]()
Máte někdo zkušenost, já doufám že je vše v pořádku a snad se to teď z krve vyloučí.
Děkuju za podílení každé vaší zkušenosti
To není úplně nejhorší hodnota. To bude snad dobrý. Držím palce.
Výsledek není nijak hroznej…de o to kolik ti je? A jestli byla na utz nosní kustka… jake bylo šíjové projasnění…
Ahoj, snad tě to malinko uklidní. Před 14 dny mi riziko na down syndrom vyšlo 1:50. Brali krev otci dítěte i mě. Výsledky byly po cca 10 dnech. Na 99,8 % je vše v pořádku. Držím palce a věř miminu;)
Já měla riziko 1:299. Věk taky 23.
Byla jsem i na plodovce a vše v pořádku, už mám roční holčičku, držím pěsti ![]()
Ahoj, je to prostě šance jedna ku 350, že zrovna tvoje miminko bude nemocné, tzn. cca 0,2%, to zní hned líp, ne?
Jinak tvůj věk a skvělý utz napovídá, že ti to rozhodila krev, já měla NT 2,6, triguspidální regurgitace (další faktor DS) a je mi o deset let víc než tobě a vyšlo mi 1:470. Ale neboj, s nejvyšší pravděpodobností hraničící s jistotou to bude dobré. ![]()
@wiwiOL ano 0,2% zní určitě lépe. Mám vyšší váhu tak pan doktor říkal že to může být i tím.
Jak to tu pročítám tak mám hned lepší pocit.
Ale ten nejlepší bude až budou výsledky no ![]()
@Andula30 Jistě, já se taky ten týden čekání na výsledky topila v nervech. Plus u mě stresy ještě z možné srdeční vady kvůli té nedomykavosti. Ale vše je zatím v pořádku. Věřím, že to bude ok.
@Andula30 Ahoj, snad te take uklidnim😊 na prvnim screeningu jsem mela 1:700, nt 2,9, 32 let.. Po integrovanem testu to stouplo na 1:30 + se pridal edwards 1:180, hned jsem sla na plodovku a vsechno vylouceno😊 do vysledku se promita xy faktoru, ktere je mohou zkreslit, u mne si MUDr mysli ze to bylo tim, ze jsem v prvnim trimestru lehce krvacela, tak malinko, ze jsem to ani nepoznala, ale nejaka krev zustala v plodovce (pritomnost mi potvrdili na odberu) a to mohlo teoreticky ty vysledky takhle rozhodit.. Ale jistotu co za tim stalo nebudeme mit nikdy, dulezite je, ze vse vyslo jak melo, urcite to bude i u tebe ok ![]()
Já to vezmu z té druhé strany. Měla jsem riziko 1:3, utz špatný, NT 3,5, krev špatná, odběr choriových klků potvrdil DS.
Takže ty máš obrovskou šanci, že to bude v pořádku 🙏🏼 ❤️️ A věřím, že to tak bude 🍀
Také nám vyšlo riziko ve 13.tt 1:300 skrz věk a NT 2.1 s tím mě už strašili že je to hraniční. V 16.tt jsem šla na trysomi testy a další ultrazvuk a už pak doktor říkal že to je lepší. A testy vyšli v pohodě.