Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja mela riziko Edwards 1:35, Down 1:2889, nosni kustka byla, NT 1,5 a byl to nakonec prekvapive Down. Vek v terminu 38.
Cele to vyslo blbe pouze kvuli krvi, mela jsem extremne nizke PAPP-A a to 0,18 MoM. Ale diky bohu za tyhle screeningy.
Holky, taky me uklidněte, je mi 43, druhé dítě, NT 1,8, nosní kůstka přítomna, jen riziko DS mi vyšlo 1:219…
dle dr je vše ok, a hodnota vyšla blbe kvuli věku, protože prý vše je ukázkové, jen ty hodnoty jak se počítaj dohromady no, ale premyslim, že si dojdu na genetiku, pro uklidnění, ostatní 18 i 13 jsou hodnoty ok
jinak volne beta hcg 44,9 ekvivalent k 1,190 a papp-a 2,760 ekvuvalent k 0,735
Ahoj stále nemám výsledky ale věřím že jak ty tak já bude vše v naprostém pořádku ❤️️
Ja byla na genetice..ale jedna se o konzultaci..úplně toho moc nevyřeší..rekli mi, ze ultrazvuk je na 93 %..nabídnout ti akorát ještě odběr plodové vody (riziko potratu asi 0,5 % ) či placeny test z krve (12 tisic) abys měla jistotu
ale určitě tou genetiku nic nezkazis, držím palce
ale to riziko děla ten věk..čím straší, tak tím vyšší..
@Petrussee píše:
Ja byla na genetice..ale jedna se o konzultaci..úplně toho moc nevyřeší..rekli mi, ze ultrazvuk je na 93 %..nabídnout ti akorát ještě odběr plodové vody (riziko potratu asi 0,5 % ) či placeny test z krve (12 tisic) abys měla jistotuale určitě tou genetiku nic nezkazis, držím palce
ale to riziko děla ten věk..čím straší, tak tím vyšší..
já si to myslim taky, že to je věkem, gyn taky, ale aby jsme meli oba jistotu… jen ty prachy, žejo, kde na to vzít a nekrást :/
@Anonymní píše:
Holky, taky me uklidněte, je mi 43, druhé dítě, NT 1,8, nosní kůstka přítomna, jen riziko DS mi vyšlo 1:219…
dle dr je vše ok, a hodnota vyšla blbe kvuli věku, protože prý vše je ukázkové, jen ty hodnoty jak se počítaj dohromady no, ale premyslim, že si dojdu na genetiku, pro uklidnění, ostatní 18 i 13 jsou hodnoty okjinak volne beta hcg 44,9 ekvivalent k 1,190 a papp-a 2,760 ekvuvalent k 0,735
Já měla v 37 letech 1:250, takže to u Tebe určitě není tak strašné. Na genetiku se u nás posílá automaticky po 35 letech. Genetička mě uklidnila, že hodnoty jsou zkreslené věkem, odběr plodové vody jsem vzhledem k riziku potratu 1:100 odmítla, ale ani ona nedoporučila, protože jsem celý první trimestr krvácela/špinila. Vše dobře dopadlo a narodila se zdravá dcera.
@Dadda8 píše:
Já měla v 37 letech 1:250, takže to u Tebe určitě není tak strašné. Na genetiku se u nás posílá automaticky po 35 letech. Genetička mě uklidnila, že hodnoty jsou zkreslené věkem, odběr plodové vody jsem vzhledem k riziku potratu 1:100 odmítla, ale ani ona nedoporučila, protože jsem celý první trimestr krvácela/špinila. Vše dobře dopadlo a narodila se zdravá dcera.
děkuji, gyn právě říkala, že vše ostatní je ukázkové, že je to v pořádku, a že tohle jí přijde, že je to kuli věku… sama je těhotná a NT jí vyšlo 2,6. takže chápe, že jsem nervozní… ale asi si zaplatim tu krev, at mam klid
Nebo můžeš na odběr te plodové vody, to je zadarmo..máma na tom byla a v pořádku, akorát se musí pak odpočívat..riziko tam je no..
tak to promysli nebo můžeš jít na tu genetiku oni te se vším seznámí..
@Petrussee no to bude problem, mam jeste 2,5 leté dite, a s tim odpočívat moc nemohu
, takže ta krev no
Dobrý den, potřebuji se trochu vypovídat. Trápí mě to Co vás a strašně mi pomáhá o tom s někým mluvit, psát.. Včera screenikg ve 14tt. Ultrazvuk se nepovedl celý, ale dr. Viděl jen 90proent toho, co potřeboval a z toho je vše v pořádku, na dovyšetření mám jet zítra. Bohužel mi večer volali, že je potřeba schůzka s genetickou. Podle zprávy co jsem pak dostala asi žádná sláva…
Moc jsem tomu nerozuměla, tak mi to pomohla přečíst paní z emimino. Downuw syndrom 1:340, a edrwar a pattuw syndrom ( omlouvám se, nemám sílu hledat, jak se to přesně píše) 1:100.
Nosni kustka přítomná
Sijove projasnění 1,9
Papp-a 0,28
Hcg 6,07 ng/ml
Miminko nespolupracovalo nějak extra, ale podle zprávy zatím vše v pořádku, končetiny, srdíčko, mocak.. Jen nechtělo ukázat moc obličej..
Holky, to je hrozný, mám 25 let a tohle jsem vážně nečekala..
@Tereza202081 to PAPP-A je v hodnote MoM? nebo v jednotkach? byva to ve zprave uvedene v jednotkach a potom prepoctene na MoM. to je docela dulezite. a to free beta HCG v MoM nemas? screening ti podle vseho vysel blbe podle techto 2 hodnot z krve. takze pujdes na genetickou konzultaci a potom na integrovany test z krve v 16.tt?
jestli je PAPP-A 0,28 MoM, tak to je jeste celkem ok, drzim pesti. ja mela 0,18 MoM a nedopadlo to, bohuzel, ale to uz byla extremne nizka hodnota a k tomu HCG 0,62 MoM.
drzim pesti, je to jen riziko, neznamena to, ze se te to bude tykat. jde o to podchytit, koho je potreba jeste zkontrolovat.
@Evina1984 Takhle mi to vyšlo. Právě vůbec zatím nevím co dál, čekám na zítřejší pohovor s genetičkou. Spíš jsem z netu pochopila, že ta rizika jsou taková, že to bude spíš plodova voda nebo ten odběr z placenty
. Ať už je zítřek..
edit adminom - zmazaná fotka
@Tereza202081 verim, ze to jsou nervy a drzim pesti, ale porad riziko 1:100 znamena, ze 99 deti ze 100 se stejnymi vysledky bude v poradku a to je hodne.
krom klku a plodovky jeste existuji NIPT testy z krve, treba Prenascam, Panorama a dalai, ale ty stojej okolo 10 000. to ti vsechno reknou.