Riziko Down.sy

Napsat příspěvek
Velikost písma:
NumLock
23.6.10 12:55

Ahoj,sestra měla riziko 1:4 a má zdravou holčičku!!

• Citovat
  • Upravit
11
23.6.10 13:13

No mě bohužel žádný předběžný test neudělali, jsem z toho hodně zklamaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rose-k
23.6.10 13:23

Hmmm to se divím,víš to jistě??Já bych tam zkusila zavolat,ta nejistota je fakt hrozná :-?

• Citovat
  • Upravit
1762
23.6.10 13:23

Ale Hawca,
jaká malinká naděje?? Ta pravděpodobnost, že to dobře dopadne je mnohem vyšší než že to dopadne špatně.
Vykašli se na to.
Já jsem taky byla na plodovce u obou, u první byly nervy (ale to proto, že jsem tam šla kvůli špatnému ultrazvuku a ne tripple testům) a u druhé jsem to už hodila za hlavu.
Stejně nic nezměníš, jen si zkazíš tři týdny krásného těhotenství.
Hlavu vzhůru,
 Halka

Jo a dělali ti na ultrazvuku šíjové projasnění nebo jak se to jmenuje? Pokud ano a byla v pořádku, tak je to určitě v pohodě, to je mnohem prokazatelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
23.6.10 13:33

Měla jsem riziko 1:55 a malá je ok. U nás zrychlený test v nemocnici taky nedělají, jen když je k tomu opravdu důvod. Dílčí výsledky mi taky nikdo nechtěl říct, prý se to vyhodnocuje komplexně. Za 3 týdny mi přišla obálka s výsledkama. Musím říct, že to čekání bylo hrozný, nebylo dne, kdy bych to neořvala. Držím ti palce, ať to dobře dopadne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.6.10 13:43

ten první ultrazvuk mi dělali ve 12.týdnu, to šíjové projasnění a nosní kůstku, tam mi řekli, že je vše v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
23.6.10 13:46

Děkujeme za držení palečků všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
23.6.10 13:55

Já osobně věřím víc ultrazvuku než krevním testům (ty mě vždycky dokážou vytočit - je to opravdu jen statistika), takže pokud máš ultrazvuk v pořádku, nebála bych se tolik!!! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1762
23.6.10 14:12

Je mi jasné, že je to těžké, ale ten ultrazvuk je fakt lepší, takže hlavně se snaž uklidnit. Bude to DOBRÉÉÉ.
:palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
23.6.10 14:17

Neboj urcite vse dobre dopadne. Vim co prozivas. Zazila jsme si to s prvnim tehu. Delali mi triple a mela jsme ho mylsim 1:72 byla jsem z toh ospatna, pak prsili na to, ze mi to asi spatne spocitali a delali znova - poradj sme seu klidnovala, ze ted to bude v pohode a on ouha opet 1:91 to uz jsme byla na konci se silami - rikala jsem si dva pozitivni vysledky to je jasne.
Tak jsme sla na plodovku - tedy musim rici, ze ty tri tydny je silene. Me vysledek rekli do 24 hodin. No a vse bylo v poradku.
Pri druhem jsem sla na ten screening v prvnim trimestru - rikala jsem si, ze ten je daleko presnejsi urcite vyjde dobre a pak bude na triple testy v klidu a vysel mi pozitivni take jsme z toho byla hotova - sla jsme va CVS a take vse v poradku.
Jak mi rikala doktorka na genetice jsou proste zeny kterym to vycha¨zi pravidelne falesne pozitivne.
Vim, ze nenervovat se nejde. Takze moc drzim palce, drz se urcite vse bude v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
23.6.10 15:37

Ahoj Hawčo,
Tripl testy mi vyšli špatně a možnost Dawna jsem měla 1:15. Poslali nás na gen konzultaci a vše okolo, včetně plodovky. Čekali jsme 11dní, než se to objevilo na netu a vše v pořádku Ale nervy jsem měla, protože kamarádka měla výsledek 1:100 a vzali jí miminko Nenervuj se, výsledek neovlivníš!!! Jo a můžeš si zaplatit 2tis a výsledek víš hned druhý den. Já ale nechtěla, protože jsem si říkala, že jestli je mimi nemocný, ještě ho chci 14dní cítit a jestli je zdravý, tak mu za ty peníze radši něco koupím. Opravdu se snaž být klidná, ale velice dobře vím, jak to člověku v hlavě hlodá… První 3dny jsem jen probrečela. Drž se!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13859
23.6.10 17:40

Hawco, pokud ti dělali ten screening ve 12.tt, měřili šíjové projasnění, nosní kůstku a brali krev - a pak to všechno vyhodnotili, tak je to mnohem přesnější než tripple test. Takže se vůbec neboj!!!
Najdi si tu o tom diskuze, ten screening má přesnost asi 95% a tripple jen 60%. Navíc se od něj už upouští.
Pokud ti okolo 12.tt nebrali krev, tak bych stejně věřila utz - tomu projasnění a nosní kůstce. Žádný strach!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3584
24.6.10 12:07

ahojky,ja být tebou tak z tý krve si nic nedelám,neznám snad nikoho komu by ta krev vyšla dobře,a když si to nebudeš připouštět tak 3 týdny utečou jako voda,navíc jsem někde četla že kdyby v plodovce něco našli tak se ozvou během prvních 3 dní,ale to nevím co je na tom pravdy. Jinak ségře vyšlo i podle první plodovky že bude mít down. dítě,druhý odběr už byl ok a po porodu se ukázalo že malá měla jen nějaký problémy s krví proto to tak blbě vyšlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
24.6.10 13:07

Ahoj, mě sice vyšel kombinovaný screening ve 13+1 negativně, ultrazvuk byl v pořádku, ale krev špatná, měla jsem vysoké HCG, to mi zvedlo riziko DS 1:173, za týden jdu na plodovku a pak mě čeká 3 týdenní čekání na výsledky jako tebe. Jsou to hrozný nervy, ale musíme si držet palečky a věřit, že bude všechno v pořádku! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.6.10 18:52

Držme si palečky. Ty 3 týdny jsou fakt nekonečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí